Annonce
Randers

Tradium i Randers: Lærere og elever på visit

Læreren her er i gang med at forstå arbejdstegninger ved tømrerne. Foto: Ulrik Burhøj Jepsen
Tradium havde besøg af lærere fra Mariagerfjord Kommune, ligesom HTX havde besøg af 10.klasses-elever fra Randers.
Annonce

Randers: 150 lærere har været på besøg hos Tradium til en eftermiddag i erhvervsuddannelsernes tegn. Det skete for at udbrede kendskabet til de mange uddannelser, Tradium tilbyder.

Det var Mariagerfjord Kommunes udskolingslærere og UU-vejledere, der var inviteret for at blive klogere på, hvordan det er at tage en teknisk uddannelse, og hvilke muligheder det giver.

- Lærerne er via reformer af vejledningsloven gradvist blevet større influenter i forhold til folkeskoleelevers valg af ungdomsuddannelse. Derfor er det vigtigt at opkvalificere lærernes viden om erhvervsuddannelserne i dag og i fremtiden, fortæller Peter Gravlev Bertelsen, der er erhvervskoordinator i Mariagerfjord Kommune.

Dagen bød på oplæg og drøftelser om uddannelse. Vigtigst var dog besøgene på afdelingerne. Hos smedene fik lærerne for eksempel lov at prøve, hvordan man anvender et koordinatsystem i praksis.

Annonce

Også brobygning

På Tradium HTX og HHX i Randers blev der i onsdags også bygget broer. Gymnasierne har haft besøg af 10.-klasseselever fra Randers Realskole, som er blevet undervist af elever fra HTX og HHX i fællesskab. Sammen skulle de udvikle en app, noget der arbejdes med på begge gymnasielinjer.

Til at starte dagen ud havde eleverne fået en introduktion til brugervenligt design og app-udvikling af en studerende fra Syddansk Universitet.

- Dermed har de ikke blot fået en forsmag på, hvad ungdomsuddannelser kan tilbyde, men også hvilke muligheder de videregående uddannelser giver, oplyses det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport For abonnenter

Tilbagevendt Kragballe gik målamok i snæver sejr: Læs reaktionerne her

CORONAVIRUS

Live: Mundbind skal bæres i fitnesscentrene - men ikke under træning

Randers For abonnenter

Ekspert: Drop jagten på den sidste nye mode og find guldet i dit eget klædeskab - det er godt for både dig selv og miljøet

Annonce