Annonce
Randers

Tradium i Randers vokser med 100 studerende

Tradium vil gerne have flere smede, men ellers er skolen godt tilfreds med, at 100 elever mere end sidste år, har haft første skoledag for nylig. Pr-foto
Der er 100 flere studerende end sidste år på uddannelsescenteret Tradium i Randers.

Randers: Over 100 elever flere end sidste år har valgt at starte på en af uddannelsescenteret Tradiums uddannelser. Elektrikeruddannelsen og EUX Business er blandt de uddannelser, der har oplevet en øget søgning. Så 1.248 nye elever er nu med til at skabe liv på gangene.

De businessorienterede grundforløb på EUX - den erhvervsfaglige studentereksamen, der kombinerer erhvervsuddannelse med en gymnasial uddannelse - er blandt de populære uddannelser.

- I 2018 tog vi imod 39 nye elever på EUX Business. I år er antallet af nye elever 60, så det er vi naturligvis meget glade for. Når de unge oplever Tradium som et attraktivt uddannelsessted, er en af faktorerne helt sikkert vores gode samarbejde med virksomhederne om lærepladsgaranti, fortæller Bent Oppelstrup, der er områdedirektør for EUD, EUX og AMU, i en pressemeddelelse.

Strøm på uddannelsen

Fra år til år er der udsving i, hvilke uddannelser der er de mest populære. Men Tradium har fortsat stor søgning på tømreruddannelsen, og i år er der også mange, der har valgt at læse til elektriker.

- Det er rigtig positivt med den øgede søgning til elektrikeruddannelsen, for det er en kompetence, erhvervslivet efterspørger. Til gengæld vil vi gerne have flere smede. Her står virksomhederne også parat med lærepladser, og derfor er det ærgerligt, at vi i år igen ser en lille søgning. At løfte det tal vil være et fokusområde fremadrettet, siger uddannelseschef Lars Bagger Hansen i pressemeddelelsen.

Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Beredskabet bad om politi-assistance til at dæmpe unge bilister: - De ræsede om ørerne på os

Annonce