Annonce
Randers

Tradium på vej med super-HHX'ere

Dorte Wettergreen Mulvad, rektor fra Tradium HHX: Vi tilbyder vores nye fasttrack-elever en HHX-eksamen på to år - og en tæt kontakt til store, danske virksomheder. Foto: Palle Lyng Raun

Ny HHX-uddannelse sætter fokus på de dygtigste elever med kortere studietid og tættere kontakt til erhvervsliv og universiteter.

Annonce

RANDERS: Efter sommerferien håber Tradium på at kunne byde velkommen til en ny talentklasse: HHX Fasttrack. Uddannelen giver eleverne en almindelig HHX, men dels kommer huen i hus på to år i stedet for de traditionelle tre, dels vil skolen kæle lidt ekstra for de dygtigste elever med en tættere kontakt til både de store danske erhvervsvirksomheder og til universiteterne. Blandt andet vil de kommende fasttrack-HHX'ere kunne komme til at arbejde med konkrete projekter for virksomheder som Danish Crown og Jysk.

- En af kongstankerne bag den nye uddannelse er, at eleverne allerede i løbet af deres gymnasietid kan begynde at opbygge et netværk af kontakter ude i det erhvervsliv, de sigter på i forhold til en senere karriere. Og det år, de sparer på deres studenterhue, kan de jo vælge at bruge på for eksempel trainee-forløb ude i en virksomhed for at bygge yderligere på deres netværk, siger rektor for Tradium HHX, Dorte W. Mulvad.

En af kongstankerne bag den nye uddannelse er, at eleverne allerede i løbet af deres gymnasietid kan begynde at opbygge et netværk af kontakter ude i det erhvervsliv, de sigter på i forhold til en senere karriere

Dorte Mulvad, rektor for Tradium HHX
Annonce

Tilbud til de dygtigste

- Vi er allerede dygtige til at hjælpe gruppen af lidt svagere unge til at gennemføre en ungdomsuddannelse. Nu er vores opgave også at skrue tilbud sammen, som appellerer til de allerdygtigste, siger Dorte W. Mulvad.

Hvor mange super-HHX'ere Tradium vil optage kan hun dog endnu ikke sige noget om: Optagelsen sker først til marts. Men Randers bliver det eneste sted i Danmark, unge kan vælge denne model, fortæller rektor.

- Og til vores seneste åbent-hus-arrangement kunne vi da konstatere en interesse fra blandt andet Aalborg og Århus.

Annonce

Flere HHX'ere

Og en ny mulighed for dygtige HHX-elever i Randers vil smitte af på alle kommunens andre HHX-tilbud. Vi kan i forvejen se, at Tradiums talent-arbejde bærer frugt - også ud over de enkelte talent-klasser, siger Steen Bundgaard, der er formand for skole- og uddannelsesudvalget i Randers Kommune.

- Vi er overbeviste om, at HHX Fasttrack-uddannelsen vil tiltrække flere elever til de almindelige HHX-uddannelser.

Tradium tilbyder allerede talent-klasser som skolens business-klasser, hvor al undervisningen foregår på engelsk, ligesom Tradium samarbejder med Team Danmark om deciderede elitesports-klasser, hvor eleverne kombinerer sport og uddannelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Cyklist kørt ned af svingende bil

Randers

Frank Nørgaard kalder institutioners 'nej tak' til pixi-evangelier for en knægtelse af kristendommen: - Endnu et knæfald for islam

Danmark

Professor om coronavacciner: Den fulde effekt kommer først i sidste halvdel af 2021

Annonce