Annonce
Randers

Trafik og samarbejde på menuen

Trods det regnfulde vejr flokkedes Romalt-borgerne om avisens rullende vælgermøde, hvor det var muligt at få en hotdog, også selv om man havde en varm hund i forvejen. Foto: Lars Rasborg

Det kører ikke for trafikken i dele af Randers, og det bør politikerne gøre noget ved, mente Niels Schøler, der deltog i avisens rullende vælgermøde i Romalt.

Romalt: Liberal Alliance, Beboerlisten, Radikale Venstre og Dansk Folkeparti. Tre partier og en liste, der ikke umiddelbart er enige om så meget. Og så alligevel, viste det sig, da debatten faldt på trafik.

Da avisen inviterede til rullende vælgermøde i Romalt, mødte Niels Schøler fra Paderup op for at høre, hvad politikerne vil gøre ved trafikken på Paderup Boulevard.

- Det er et kæmpeproblem, især i myldretiden. Når busserne stopper for at sætte elever af eller tage dem med, stopper det hele. Det mindste man kunne gøre, er at lave buslommer. Det ville også være en god ide med venstresvingsbaner fra Clausholmvej, sagde Niels Schøler.

Han påpegede, at når Bilka kommer, vil problemerne blot vokse endnu mere.

- Det er oplagt at arbejde videre med forslaget om buslommer, mente den radikale byrådskandidat Karin Blach.

- Ja, det vil da være den mindst gennemgribende forandring, supplerede Peter Brown, der er kandidat for Liberal Alliance.

- Jeg synes, det giver god mening, at borgerne herude har lavet den skole, de har brug for.

Peter Brown, byrådskandidat for Liberal Alliance
Niels Schøler (tv) fra Paderup kom for at få svar fra politikerne. Peter Brown, Karin Blach, Jens Laursen og Susanne Nielsen diskuterede trafik, skoler og meget mere. Foto: Lars Rasborg

Trafik skal fordeles

Niels Schøler påpegede, at hvis man gør det nemmere at komme fra midtbyen til Paderups uddannelsesinstitutioner og butikker via Grenåvej, så vil det betyde mindre pres på Århusvej.

- Det kan være en god ide at fordele trafikken på to veje, mente Karin Blach.

Susanne Nielsen, der er byrådsmedlem for DF, påpegede, at det er for sent at gøre noget ved problemerne på Paderup Boulevard i 2018, fordi budgettet er vedtaget.

- Men måske i 2019. Det er jo en prioritering, sagde hun.

Jens Laursen, byrådsmedlem fra Beboerlisten, advarede imod at flytte mere trafik over på Clausholmvej. Han påpegede dog, at en omfartsvej til havnen ved Ørneborgvej er undervejs, hvilket kan lette på den tunge trafik, blandt andet på Århusvej.

Alberte på halvandet år fik sit livs første hotdog ved avisens rullende vælgermøde i Romalt. Hun var sammen med sin far, Nikolaj Jakobsen. Foto: Lars Rasborg
Annonce

En overordnet plan

Og så var de fire politikere enige om flere ting:

Der skal laves en samlet overordnet plan for trafikken, så det hele kommer til at fungere optimalt sammen. Og der bør laves busbaner op ad Århusvej, helst allerede i den kommende byrådsperiode. Dét er et tiltag, der kan realiseres relativt hurtigt, modsat Jens Laursens ønske.

- Jeg så hellere, at vi brugte tid og penge på at få letbanen ført helt til Randers, frem for at arbejde for en Østbro, sagde han.

Broen er ellers et stort ønske hos Flemming Andreasen, en af de Romalt-borgere, der lagde vejen forbi avisens pølsevogn for at få en hotdog og en politisk snak.

De fire politikere var også enige om, at de store mængder dokumentation, som mange kommunalt ansatte, for eksempel i ældresektoren, belastes med, skal gøres mindre tidskrævende. For eksempel ved at anvende ny teknologi.

- Dokumentationen har også trukket ansvar væk fra medarbejderne. Det vil give større arbejdsglæde, hvis personalet får mere ansvar igen, mente Peter Brown.

Flemming Andreasen ønsker sig en Østbro. Han var en af de mange Romalt-borgere, der lagde vejen forbi det rullende vælgermøde. Børnene Natalie og Adam nød menuen. Foto: Lars Rasborg
Annonce

Flere kvinder, tak

Politikerne kan altså godt blive enige om noget og vil faktisk gerne samarbejde, men vil fortiden være glemt efter 21. november, når vælgerne har sat deres kryds og udpeget et nyt byråd?

Og gerne et byråd med stor udskiftning og nogle flere kvinder, hvis det står til Karin Blach.

- Mudderkastning har vi ikke brug for, ikke mere ævleri på sandkasseniveau, lød opsangen fra Niels Schøler til de folkevalgte.

Susanne Nielsen så gerne, at der bliver slået en streg i sandet, så man ikke længere skal fokusere på de ting, der har været stor uenighed om i de forløbne fire år.

- Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at jeg troede, at alt kan blive glemt. Jeg både ligner og husker som en elefant. Samarbejde skal bygge på tillid, mente Jens Laursen.

Han ønsker dog også et opgør med blokpolitikken.

Også Peter Brown, der ikke selv har haft plads i byrådet endnu, tvivlede på, at alt vil forandre sig, ikke mindst fordi mange byrådsmedlemmer vil blive genvalgt.

- Det er nok stadig en regning, der skal betales, sagde han med henvisning til blandt andet omkonstitueringen.

Annonce

Uenighed om friskole

Det rullende vælgermøde fandt sted i Romalt, hvor borgerne selv oprettede en friskole i 2012, efter at have ventet forgæves på en folkeskole i årevis.

- Jeg synes, det giver god mening, at borgerne herude har lavet den skole, de har brug for, sagde Peter Brown.

Han ser det ikke som et problem, at randrusianerne tager private initiativer for at løse udfordringer.

Susanne Nielsen, Jens Laursen og Karin Balch mente dog ikke, at borgerne skal tage ansvaret for at lave for eksempel skoler.

- Jeg mener, der skal bygges en ny folkeskole i Munkdrup. I det hele taget skal der gøres noget ved den nedslidte bygningsmasse på skolerne, sagde Susanne Nielsen.

- Lad os nu først og fremmest gøre noget ved indholdet, foreslog Karin Blach.

Jens Laursen påpegede, at Beboerlisten støttede borgerne i Romalt, da de gik i gang med at lave en friskole. Men det skyldtes udelukkende, at det ikke var muligt at skaffe flertal i byrådet for at lave en folkeskole i byen.

- Så ville vi ikke stå i vejen for det private initiativ, sagde Jens Laursen.

Annonce
Randers For abonnenter

Heidi døde af en blodprop i hjertet i 2009, men blev genoplivet: Hun fik 12 ekstra år at leve i

Danmark

Mandagens coronatal: 7146 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Virksomhedsejer rødglødende over gammel sne og is på vejene: - Det virker som om, kommunen bare lader stå til

Østjylland For abonnenter

Hash og kokain overhaler øl og vin:  Sprit er yt i trafikken - men narkoen breder sig

Randers

Brandvæsen er rykket ud til udslip: Gylle er løbet ud af tank

Sport

Ny alvorsuge venter Randers HK: Klubtoppen mødes til en ekstraordinær snak – plan A eller B?

For abonnenter

371 DSB-kunder tog toget mellem Esbjerg og Odense uden mundbind - det skulle de aldrig have gjort: Bekymret ansat beretter om magtesløst personale, snyd og stor forvirring

Leder For abonnenter

Jammerlig snerydning i Randers: Hvorfor skal vi stadig skøjte rundt og sætte liv og lemmer på spil?

Randers

Larmende tavshed fra Randers Kommune efter kritik af snerydning: Her er spørgsmålene, vi gerne ville have haft svar på

Randers

Gasregningen tog Gittes sidste penge til at gøre julen særlig: - Måske kan vi låne et juletræ af nogen, når det er dagen før?

Ekspert anbefaler mere nedlukning - lige nu: Omikron vil være dominerende inden nytår

Randers

Ufrivilligt skøjteløb på gangstier: Fodgængere falder på stribe

Randers For abonnenter

Rutineret vognmand om for dårlig snerydning: - Det er Randers Kommune, der vil spare penge

Randers

Fem dage efter snestormen er flere veje og stier stadig spejlglatte: Nu kræver politikerne indsatsen set efter i sømmene

Annonce