Annonce
Randers

Trafikale trakasserier på Tjærbyvej: Chauffør i varevogn nægtede at flytte sig

Trafikken på Tjærbyvej er gået i hårdknude. Chaufføren i varevognen holder stille midt på vejen og agter ikke at svinge ind over cykelstien for at komme uden om den modkørende bil. Privatfoto
Jo, man må gerne skride ind over cykelstien på en 2 minus 1 vej, hvis man ser sig godt for.

Randers: Det er fyraftenstid tirsdag eftermiddag. Klokken har lige passeret 16. Folk er på vej hjem fra arbejde, også på Tjærbyvej i Dronningborg, hvor der løber en såkaldt 2 minus 1 vej.

Trafikken flyder i begge retninger fra Udbyhøjvej og Tjærby. Og så sker det. En bil, der kommer fra Tjærby, kan ikke trække ud til højre og give plads, fordi der står en bil parkeret hen over den stiplede linje ind mod cykelstien.

En varevogn, der kommer fra den modsatte side, har stukket snuden for langt frem. I stedet for at trække ud mod højre og passere de modkørende ind over cykelstien, vælger chaufføren at blive holdende midt på Tjærbyvej.

Så er der dømt hårdknude.

Nu står to biler snude mod snude, mens halen af køretøjer bag dem bare vokser og vokser.

Chaufføren i varevognen nægter at flytte sig ud af stedet, fordi han hårdnakket mener, at han har loven på sin side.

Flere biler kommer til - plus et par busser. Selv om flere personer stiger ud af deres køretøjer og forsøger at overtale chaufføren i varevognen til at forcere den stiplede linje ind over cykelstien, nægter han stadig at flytte sig.

Endelig efter flere minutter lykkes det medbilisterne at overbevise chaufføren i varevognen, at han har lov til at forcere den stiplede, hvide linje ind over cykelstien.

Hårdknuden kan opløses, og hele episoden ender på Facebook, hvor det fyger med udtryk som hentet ud af kaptajn Haddocks mund. "Kong gulerod", "klaphat"...

En besindig bilist har heldigvis lagt en youtube-video ind, hvor det hele bliver forklaret på pædagogisk vis.

https://youtu.be/51azrFbUSFw

Videoen "At køre korrekt på en 2 minus 1 vej" er lavet af Vejdirektoratet og varer kun 45 sekunder.

Se video fra episoden her

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Naboer kæmper for at stoppe planlagt boligbebyggelse

Annonce