Annonce
Favrskov

Løsning for trafikfarligt kryds: Projekt skrumper fra halvanden million til få tusinde kroner

Der bliver blandt andet kørt alt for stærkt i krydset her. Her er målt hastigheder helt op til 130 km/t. Foto: Google Street View
Byrådet har besluttet at forsøge sig med en meget billig løsning for at begrænse antallet af trafikuheld i et hårdt plaget kryds. Der var lagt op til et stort projekt til halvanden million, nu kan det klares for nogle få tusinde kroner.
Annonce

Favrskov: I stedet for at bruge halvanden millioner kroner på et trafiksikkerhedsprojekt har et enigt byråd besluttet at bruge nogle få tusinde kroner på at ændre et farligt vejkryds. Formanden for teknik- og miljøudvalget, Anders G. Christensen (V), betegner løsningen som et eksperiment.

Det drejer sig om det stykke af vejen mellem Randers og Silkeborg, som syd for Houlbjerg bliver til Gelbrovej. Der hvor vejen krydses af Enslevvej, sker der en del trafikulykker, og som et forsøg på at forbedre forholdene, var teknik- og miljøudvalget i første omgang indstillet på at bruge halvanden millioner kroner på at udvide dele af Gelbrovej.

Men et enigt byråd besluttede at lade de mange penge blive i kassen og i stedet lave en midlertidig løsning med nogle betonklodser, som skal spærre Enslevvej mod Haxholmvej. Derved ændres krydset til et T-kryds, hvor det kun bliver muligt for trafik nordfra på Enslevvej at dreje enten til højre eller til venstre på Gelbrovej.

Formand for teknik- og miljøudvalget i Favrskov, Anders G. Christensen (V), kalder det et eksperiment, at kommunen nu bruger en meget billig løsning til at ændre et trafikfarligt vejkryds. Arkivfoto: Annelene Petersen
Annonce

Eksperiment

- Det er et kryds med en hel del uheld, og der har været flere ønsker om at forbedre trafiksikkerheden. Nogle bilisteer drøner lige over, og mange kører væsentligt stærkere end de 70 km i timen, som er tilladt. Vi har haft kabler på vejen til at måle hastigheden, og der er målt helt op til 130 kilometer i timen, forklarer Anders G. Christensen.

Kommunen har fældet træer for at give bedre oversigt og opsat større trafiktavler med hastighedsbegrænsninger, men det er stadig ikke godt nok.

- Nu gør vi det så, og det er et eksperiment, og så har vi i princippet sparet halvanden million kroner, som kan bruges til trafiksikkerhed andre steder. Viser det sig, at det ikke virker, kigger vi ind i, at der skal laves en rundkørsel, siger Anders G. Christensen

Byrådet har besluttet at udskyde det store projekt til halvanden millioner kroner i foreløbig et år.

Annonce

Flere projekter

Byrådet besluttede samtidig at investere samlet tre millioner kroner i en række andre trafiksikkerhedsprojekter:

 • Fartdæmpning med nye vejbump og renovering af gamle bump på Gl. Tungesøvej i Thorsø.
 • Fartdæmpning og fortov på Skolevangsvej i Sall.
 • Helle på Østre Ringvej i Hadsten.
 • Vendeplads på Skovvangsvej i Hammel.
 • Fortov på Sporup Kirkevej i Farre.
 • Hævet flade i svinget Æbleparken/Ananasvej i Søften.
 • Fartdæmpning på Hadbjergvej i Hadsten.
 • Forbedrede oversigtsforhold langs Fynsvej i Hadsten.
 • Overkørsel med gennemgående fortov i krydset Æbleparken/Gråstenvej i Søften.
 • Helle, hvor Podøjvej munder ud i Vesterled i Hvorslev.
 • Helle på Vestre Ringvej i Hadsten.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Plejehjem slår dørene op: De pårørende skal sikre, at de ældre ikke bliver smittet

Danmark For abonnenter

18-årig døde efter en voldsom anholdelse: Hvorfor stilles ingen til ansvar?

Randers FC For abonnenter

Dét lærte vi af kollapset mod Horsens: Forsvarsproblemer, unge på spring og kæmpende kant

Annonce