Annonce
Læserbrev

Trafikudspil. Ny bro og bredere motorvej i Randers - nu

Læserbrev: Jeg lader forstå, at transportminister Benny Engelbrecht, Socialdemokratiet, vil kassere hele det trafikudspil, der tidligere på året blev forhandlet på plads af den tidligere regering samt Dansk Folkeparti. Jeg medgiver gerne, at der kan være elementer i planen, der bør fremrykkes, andre fjernes og nye tilføjet. Men at kassere hele udspillet mener jeg er et overkill og udstiller blot en manglende situationsfornemmelse for de udfordringer, den danske infrastruktur har.

Man har i efterhånden rigtig mange år, og under skiftende borgmestre og regeringer, snakket om en ekstra bro i Randers, da hele midtbyen dagligt sander til. Der har været snakket om, at man kunne få statslig medfinansiering, hvis broen blev lavet som en klimabro, men det faktum at den siddende borgmester i Randers, Torben Hansen, Socialdemokratiet, har slået hårdt på en ny bro, samt at han tilhører det samme parti som den siddende minister for området, Benny Engelbrecht, gør, at man burde forvente, at der nu kommer til at ske noget. Desuden bør broen helt og ikke kun delvist finansieres af staten.

Broen bør efter min bedste overbevisning være en af de ting, der får topprioritet. Ligeledes bør udvidelsen af E45 fremrykkes helt fra Randers i nord til Vejle i syd. Ved at få disse elementer ind i et nyt trafikudspil letter man dagligdagen for borgerne, ikke kun i Randers men i hele Østjylland. Disse knudepunkter skaber dagligt trafikkøer, der forsinker pendlere, der skal på arbejde, sælgere, der kører mellem kunderne, transportere, der skal levere varer til virksomhederne og derfor har store samfundsøkonomiske konsekvenser. Dertil skal lægges det trafiksikkerhedsmæssige aspekt, der ville være ved at få udbygget Danmarks infrastruktur, så hr. og fru Danmark kan transportere sig sikkert rundt både ud og hjem.

E45 skulle have været udbygget for minimum 15 år siden, og tidsrammen er i forvejen alt for lang, så når ministeren med dette stunt forhaler processen, ender det med, at vi skal vente lige så lang tid, som Arne (fra socialdemokraternes valgkampagne), der ikke har fået svar på, hvornår han kan gå på pension.

Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Beredskabet bad om politi-assistance til at dæmpe unge bilister: - De ræsede om ørerne på os

Mest læste

Leder For abonnenter

Det bedste sted i verden at være det lokale medie

Kære læsere. Tak for en fantastisk modtagelse af vores nye søndagsavis om Randers, Kronjylland, Mariagerfjord og Djursland. Tak for et fremragende første år. Vores nye søndagsavis fylder i dag ét år, og det fejrer vi med en festudgave, hvor vi over 12 sider følger op på 12 væsentlige og vedkommende historier, som vi har bragt i løbet af de seneste 12 måneder, søndagsavisens første. Vi håber, at vores læsere vil finde fornøjelse ved at læse om folketingsmedlemmet og omfartsvejen, der forsvandt, om provokunstneren, der vandt vores hjerter, om den enlige mor, der fik plads i folketingssalen, og om mange andre spændende mennesker fra vores kronjyske og djurslandske lokalsamfund. Næste søndag er avisen igen, som den plejer at være, med de fire faste koncepter - Hele historien, Portrættet, Fortalt i billeder og Ugen der gik - som vi ved fra målinger, at vores læsere sætter stor pris på. Vi vil fortsætte med at finde væsentligt og vedkommende indhold, vi kan berige vores faste koncepter med. Vi vil fortsætte med aktivt at bruge vores nye muligheder for at fortælle om lørdagens ligakampe og anden elitesport i papiravisen allerede om søndagen. Og vi vil fortsætte med at videreudvikle vores nye søndagsavis. Vores læsere har givet vores nye avis om søndagen en drømmestart, hvor mere end 86 procent af vores hidtidige hverdagsabonnenter i dag har valgt at modtage avis 365 dage om året. Det er langt flere, end vi havde forestillet os, og det vidner om en lokal opbakning, der varmer vores hjerter og forpligter os for fremtiden. Som fondsejet medievirksomhed er det vores fornemste opgave at styrke demokratiet og sammenhængskraften i det lokalsamfund, vi elsker at være en aktiv del af, og det gør vi bedst med den størst mulige rækkevidde, digitalt såvel som på print. Efter en årrække med fuldt fokus på digital vækst vokser vi nu også på print. Således er læsertallet på papirudgaven af Randers Amtsavis ifølge Gallup det seneste år steget med næsten seks procent, og det giver os mere end nogensinde grund til at takke vores mange læsere. Randers, Kronjylland, Mariagerfjord og Djursland er det bedste sted i verden at være det lokale medie.

Annonce