Annonce
Randers

Tragedie: Cav Bøgelund druknet efter fest på Filmskolen

Den danske animationsinstruktør og tegneserietegner Cav Bøgelund er omkommet efter en fest på Den Danske Filmskole. Han blev 39 år. Tirsdag bisættes han i Randers.

Annonce

Randers: På vej hjem fra en fest på Den Danske Filmskole er den 39-årige filminstruktør og tegner Cav Bøgelund omkommet efter at være faldet i vandet ved Christianshavn, hvor han også privat havde adresse.

Fra de glade tegneseriedage i Randers i 2001. Fra venstre er det Ulrik Szkobel, gæsten Niels Kristian Skjødt, Christen Bach og Cav Bøgelund. Arkivfoto: Jens Munk
Annonce

Stort hjerte

Kunstneren var ærkerandrusianer, men forfulgte karrieren i hovedstaden. Cav Bøgelunds måske bedste ven, Uffe Gaarskjær Kristensen, arbejder som serviceleder på Underværket i Randers, og han er dybt mærket efter weekendens tragedie.

- Jeg har kendt Cav i omkring 23 år, så jeg har kendt ham før, han havde en karriere, og set hans åbenlyse talent. For det var der ingen tvivl om, at han havde. Men måske var Cavs største talent, at han havde et meget stort hjerte. Han kunne få andre til at se godt ud, hvor nærmest alle andre venskaber, jeg kender til - også mig selv inkluderet - går op i at få sig selv vist frem. Cav var fænomenal til at få andre til at gøre deres bedste og til at se godt ud, understreger en rystet Uffe Kristensen, der har fået fri af sin arbejdsgiver for at bearbejde sin sorg og til at få ordnet en række praktiske ting i forbindelse med vennens pludselige dødsfald.

- Nogle af de bedste ting, jeg har lavet i mit liv, har jeg lavet sammen med Cav, hvor han fik mig til at føle mig god, fortsætter han.

- Og det tror jeg er en oplevelse, som alle, der har arbejdet sammen med ham, har haft.

Annonce

Som at miste en bror

De varme hilsner til den nu afdøde ven virker i øjeblikket ikke rigtig på humøret, men Uffe Kristensen tror på, at det kommer med tiden.

- Det kommer det jo nok til. Lige nu har jeg svært ved at kigge på det, må jeg tilstå. Jeg savner ham jo, og jeg ser det fra en anden stol. Når jeg læser fra alle de her fantastiske, dygtige mennesker, som holdt meget af Cav, og som arbejdede meget sammen med ham, så er det jo noget andet. Det, de taler om, er dét, at Danmark har mistet et stort talent, men det er jo ikke det, som jeg har mistet, siger han og forsøger at finde de rigtige ord.

- Det er svært, siger han.

- Jeg betragtede Cav som noget, der mindede om min bedste ven. Og familie. Da vi var helt unge, og Cav hang ud sammen med punkerne, der gik de altid rundt og kaldte hinanden for 'brormand'. Og jeg kan huske, at jeg drillede dem med det, fordi jeg syntes, at det var noget pjank. Men efter mange år, så blev det jo sådan, at det blev et familiært forhold. Altså, jeg har ikke holdt en eneste jul med min kone og mine børn, hvor Cav ikke er kommet. Så ja, jeg føler, at jeg har tabt en bror, fortæller Uffe Kristensen.

Annonce

Smilende og bundærlig

Christian Strangholt har haft et venskab med Cav Bøgelund i to år, men han kan huske ham fra helt fra starten af 00'erne, fordi de har mange fælles bekendte.

- Han var meget, meget åben. Simpelthen bundærlig, også på de sociale medier. Han har altid snakket åbent om hans liv og så var han glad. Han var altid glad, men han havde selvfølgelig også nogle dæmoner. Han havde haft en depression, som han er gået med, siger Christian Strangholt, der på Facebook har valgt at mindes en aften lige før jul, hvor Cav Bøgelund kom på besøg i Randers, som han havde gjort det så mange gange før.

Annonce

Venskab gennem spilinteresse

- Han var simpelthen så glad. Han dansede meget, og så snakkede vi også rigtig meget, husker Christian Strangholt om vennen, som han dog også kom ind på livet af gennem deres fælles interesse for Playstation-spillet 'Destiny'.

- Vi har spillet computer de sidste to år, og man lærer hinanden godt at kende på den måde. For mens man sidder og spiller, så går snakken ikke kun på selve spillet, så snakker man også om privatlivet og så videre, siger han om de spilsessioner, som han og Cav Bøgelund havde sammen flere gange ugentligt de sidste par år og op til Cav Bøgelunds død.

Christian Strangholt finder i øjeblikket trøst og støtte hos de venner, han havde til fælles med Cav Bøgelund.

- En stor del af min vennekreds kendte ham, og vi ringer sammen og prøver at mindes de gode ting, siger Christian Strangholt, som er glad for de ord, som andre har skrevet på Facebook om hans afdøde ven, og at de mange hilsner trods alt gør sorgen lettere at kapere.

- Ja, det er jo smukt alt det, der kommer, men det har været nogle hårde dage, understreger han.

Annonce

Et begejstret menneske

Uffe Kristensen mindes først og fremmest vennens store entusiasme, som påvirkede alle de mennesker, han omgav sig med.

- Han var ikke sådan en, der fedtede med tingene. Han var begejstret. Det kunne man altid mærke, og det smitter. Alene med sine ord, han var et meget følsomt og følelsesstyret menneske, siger Uffe Kristensen,

- Og så kunne han godt lide Randers. Han har også snakket om at flytte tilbage flere gange, men det nytter jo ikke noget, når alle de andre er i København. Hvis man vil noget kreativt - i hvert fald inden for film og musik og den slags - så er det næsten et must at være i København, siger Uffe Kristensen.

Cav Bøgelunds stærke tilhørsforhold til Randers har også Christian Strangholt så rigeligt bemærket.

- Men der var bare rigtig mange muligheder for ham i København, og der var mange ting i for eksempel DR, som han lavede. Han var jo blandt andet filmanmelder. Derfor sagde han også nej til at komme til Randers og lave nogle projekter sammen med mig, men han sagde, at han godt ville lave noget samarbejde derovre fra, og at han altid ville være en Randersdreng, siger Christian Strangholt.

Annonce

Cav Bøgelund var åben om sig selv på de sociale medier

Se Cav Bøgelunds profil som filminstruktør på IMDB her. Mest kendt var han for kortfilmen Våbenbrødre, der blev nomineret til en Robert. Se derudover nogle af den dygtige randrusianers tegninger på Instagram.

Annonce

Bisættes i Randers

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Fra kulkælderen til topscorer-bejler: Mentaltræner bag Vitos vilde forandring

Randers

August i Randers spækket med kultur

Annonce