Annonce
112

Traktor udbrændte mellem halm-haller: Vejret og vand fra en gravko hindrede uslukkelig brand

Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Øster Tørslevs brandsprøjte og sprøjten fra Randers rykkede mandag over middag ud til en brand i en traktor, som holdt uheldigt parkeret mellem haller med store lagre af halm. Men naturens samarbejde og snarrådige folk på stedet hindrede kæmpebrand.
Annonce

Øster Tørslev: Klokken 13.08 modtog Beredskab og Sikkerhed Randers anmeldelse om brand i bygning på gård med fare for dyr. Der blev sendt en brandsprøjte både fra Øster Tørslev brandstation og fra Randers for at slukke branden.

Ifølge indsatsleder Jørgen Hansen fra Beredskab og Sikkerhed Randers, havde to ansatte set røgudviklingen fra marken og havde skyndt sig hjem til gården, hvor det røg fra en traktor, som var placeret mellem to store halmopbevaringshaller.

Først havde de ansatte forsøgt at fjerne traktoren, og da det ikke kunne lade sig gøre, havde de med en gravko hældt vand ud over den.

- Det var ikke nok til at slukke ilden, men det har medvirket til dæmpe den lidt, fortæller indsatslederen.

Annonce

Naturen som medspiller

Også en anden faktor havde stor betydning for brandens manglende spredning. For der var stor risiko, fordi halmen var forholdsvist tæt på.

- Det er stort set vindstille, og derfor er varmen steget direkte op i stedet for at sprede sig til siderne, siger Jørgen Hansen, som glæder sig over, at naturen og vejret på den måde for en gangs skyld var en medspiller.

For hvis der først går ild i så meget halm, er der ikke meget at gøre.

- Det er næsten umuligt at slukke. Så vil man i stedet for satse på at begrænse branden, så den ikke spreder sig til andre bygninger, forklarer han.

Derfor var der heller ikke risiko for spredning til bygninger med dyr i. Det havde der først været, hvis branden havde udviklet sig til næste led.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Navne, noter og bud på opstillingen: Talenter banker på mod Esbjerg

Randers FC

Thomasberg tvivler på puljesejren: Kommer ikke i allerstærkeste opstilling

Annonce