Annonce
Randers FC

Transferdøren på klem: Midtbanespiller kan blive sidste tilgang i Randers FC

Issah Salou har overbevist Randers FC de seneste uger og har dermed vekslet sin prøveperiode til en treårig kontrakt. Arkivfoto: Ole Nielsen/Scanpix
20-årige Issah Salou er sommerens sjette tilgang i Randers FC. Midtbanespilleren, der har været til prøvetræning de seneste uger, har fået en treårig kontrakt og kan ifølge sportsdirektør, Søren Pedersen, ende som den sidste tilgang i Randers FC-truppen.

Randers: I hele opstarten har 20-årige Issah Salou og Randers FC set hinanden an, og onsdag stod det klart, at bekendtskabet bliver et længere af slagsen.

Den nigersk-ghanesiske midtbanespiller vekslede onsdag sin status som prøvespiller til kontraktspiller i Randers FC, da han skrev under på en treårig kontrakt med klubben.

Et tip fra klubbens agentnetværk sendte ham til eksamen i Kronjylland. Ofte ender prøvespillere med at tage hjem uden en aftale, men for Issah Salou er det endt i en europæisk fodbolddrøm.

- Jeg har altid drømt om at komme til Europa for at spille fodbold, og det går nu i opfyldelse. Randers FC har virkelig nogle gode faciliteter og er en fantastisk klub, så det er den fedeste følelse. Jeg er meget glad for at være her. Mine holdkammerater har virkelig taget godt imod mig, og der er en god stemning i omklædningsrummet. Holdet har virkelig stor kvalitet, siger Issah Salou i en pressemeddelelse fra klubben.

Ikke blot har den unge midtbanespiller vist sig frem på træningsbanen. I sommerens testkampe har han også givet prøver på sine kvaliteter, som han krydrede med en scoring i Superliga-generalprøven mod Viborg.

- Han har grebet chancen for at prøvetræne. Han er god med bolden, dygtig i sine vendinger og en arbejdsom type. Han er ikke en her og nu-spiller, men han har et stort potentiale, og samtidigt fungerer han også i truppen uden for banen, hvilket også er vigtigt, når man kommer så langt væk fra, fortæller sportsdirektør i Randers FC, Søren Pedersen, om sommerens sjette tilgang på Viborgvej.

Annonce

Blå bog

Navn: Issah Abdoulaye Salou.

Født: 4. februar 1999 (20 år gammel).

Nationalitet: Dobbelt statsborgerskab i Niger og Ghana.

Position: Venstre kant og central midtbane.

Tidligere klub: Sporting Club Accra (Ghana, kontraktudløb).

Landshold: 3 landskampe og 1 mål for Nigers U20-landshold. Har i øvrigt spillet med ved både African Nations Cup U17 og U20.

Udviklingsrolle

Issah Salou spiller primært på den centrale midtbane, hvor klubben i forvejen er dækket godt ind med André Rømer, Simon Piesinger, Frederik Lauenborg og Vito Hammershøy-Mistrati, men ifølge Søren Pedersen er det heller ikke forventningen, at den unge mand skal bejle til startelleveren i sin første sæson.

- Han får en udviklingsrolle, hvor det bliver mange kampe på reserveholdet. Det handler om udvikling, men han har bevist i træningskampene, at han kan være med på et højt niveau, så jeg tror allerede, at han bliver spændende fra næste sæson, siger sportsdirektøren.

Issah Salous største forcer er på modstandernes banehalvdel, og derfor skal der specielt slibes defensive kanter i den første sæson, hvor også den taktiske forståelse skal forbedres.

- Han er klart bedst fremad, og derfor skal han have bygget på i sit defensive spil, uden han mister modet til at turde sine offensive aktioner. Derudover er der også nogle taktiske elementer i forhold til spillestil og organisation, forklarer Søren Pedersen, der må vente lidt med at sende sin nyeste signing tilbage på træningsbanen.

Klubben har anmodet om arbejdstilladelse til midtbanespilleren, men indtil det er på plads, må han ikke længere indgå i træningen på Viborgvej.

Konkurrencedygtig trup

Sommerens transfervindue lukker først ved udgangen af august måned, men i modsætning til sidste sommer, hvor både Marvin Egho og Mads Aaquist blev hentet ind i slutningen af august, bliver det formentligt mere roligt i år.

- Som udgangspunkt er truppen nu, som vi gerne vil have den, men transfervinduet er stadig langt, og der er fortsat aktivitet omkring specielt Saba (Lobjanidze, red.). Vi har en god og spændende trup, som jeg er helt sikker på, er konkurrencedygtig til at overleve i Superligaen.

- Ender det med, at vi ikke sælger nogle spillere, så kan jeg godt lukke transfervinduet, men kommer der nogle ud, skal vi også kigge på, om der skal nyt ind, fortæller Søren Pedersen, der fastslår, at der stadig er stor interesse for Saba Lobjanidze, men stadig har der ikke været noget konkret, som klubben har fundet interessant.

Sommerens udskiftning i Randers FC

IND:

Simon Piesinger, forsvar/midtbane (Rheindorf Altach, fri transfer)

Mathias Nielsen, forsvar/midtbane (AC Horsens, fri transfer)

Vito Hammershøy-Mistrati, midtbane (Hobro IK)

Tosin Kehinde, midtbane/angriber (lejet i C.D. Feirense)

Alhaji Kamara, angriber (Vendsyssel FF, fri transfer)

Issah Salou, midtbane (Sporting Club Accra, fri transfer)

Tobias Klysner (egen ungdomsafdeling)

Oliver Bundgaard Kristensen (egen ungdomsafdeling)

Kasper Høgh (egen ungdomsafdeling)

UD:

Jonas Bager (Royale Union Saint-Gilloise)

Kasper Enghardt (Lyngby BK, kontraktudløb)

Nicolai Poulsen (AGF, kontraktudløb)

Mads Aaquist (FC Nordsjælland efter afsluttet lejeophold)

Mikael Boman (Halmstads BK)

Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Thorsager Kirke har næsten fået alle stole tilbage: Efterladt varevogn gemte på stjålne rundkirkestole

Annonce