Annonce
Erhverv

Transportkoncern køber sig ind i lokalt miljøfirma: Freja køber en del af DSH Recycling og Nordic Waste

SDK Freja køber sig ind i DSH Recycling og Nordic Waste, der ligger i Ølst. Pressefoto
Transport- og miljøvirksomheder er en kendt kombination, og det bliver nu en realitet ved Randers, hvor transportkoncernen Freja har købt 49 procent af DSH Recycling og Nordic Waste. Aktiemajoriteten med 51 procent beholder direktøren i de to firmaer selv.

Randers: Transportkoncernen SDK Freja køber sig ind i DSH Recycling og Nordic Waste, der ligger i Ølst ved Randers. Købet er på 49 procent af aktierne, mens de resterende 51 procent er i hænderne af direktør i de to virksomheder, David York.

- Det er to tidligere partneres aktier, der er solgt, samtidig med, at jeg har købt lidt flere, siger David York, der altså sidder med aktiemajoriteten i de to firmaer, der behandler forurenet jord og restprodukter fra industrien med mest mulig genanvendelse for øje.

David York  fortæller, at han tidligere har arbejdet i SDK og siddet med i direktionen i fire år, og at parterne kender hinanden godt på forhånd.

Annonce

- Du kan sige, at de er eksperter i logistik, og vi er eksperter i miljøarbejde, og to gange eksperter giver vel en professor, ler David York, der glæder sig over den nye partner.

- Man kan sige, at vi har skrevet første kapitel sammen, og nu er det tid at skrive andet kapitel. Og det gør vi jo kun, fordi det første var velskrevet, lyder det fra direktøren.

Kendt kombination

- Transport- og miljøvirksomhed er en kendt kombination i branchen. Vi har valgt at gå i partnerskab med DSH og Nordic Waste, fordi de er nogle af de dygtigste indenfor deres felt, og vi er ikke i tvivl om, at opkøbet kommer til at styrke SDK Frejas strategiske markedsposition, siger Søren Gran Hansen, administrerende direktør i SDK Freja.

Fakta

SDK Freja kunne tidligere på året præsentere et årsregnskab, hvor indtjeningen var steget fra 37,7 millioner kroner til 97,2 millioner kroner.

Iværksættervirksomheden Nordic Waste og DSH Recycling havde i 2020 tilsammen et resultat før skat på 21,9 millioner kroner.

Nordic Waste  råder over et behandlingsanlæg til jord og restprodukter og driver Danmarks største privatejede jordtip, og et helt nyt vaskeanlæg er på trapperne til at blive indviet. Jordtippen er et nyttiggørelsesprojekt, hvor Nordic Waste i samarbejde med Region Midtjylland modellerer en tidligere råstofgrav tilbage til sit oprindelige udgangspunkt.

Søren Gran Hansen, administrerende direktør i SDK Freja. Pressefoto

Bag samarbejdet ligger et ønske om at arbejde målrettet med overskudsjord som en ressource og ikke et affaldsprodukt. En del overskudsjord ses allerede som en ressource og genanvendes inden for anlægsområdet eller i nærliggende projekter. Men ofte betragtes store jordmængder som overskudsprodukt og transporteres uden værdiskabende effekt. Det ønsker SDK FREJA at være med til at ændre:

- Der er både økonomiske og miljømæssige gevinster ved en bæredygtig indstilling til jordhåndtering. For os i SDK Freja giver det så meget mening at håndtere affaldsjord på den bedst mulige måde og transportere overskudsjord mest optimalt og samtidig være med til at gøre størstedelen genanvendelig, siger Søren Gran Hansen.

Annonce
Randers

Tag kandidattesten her

Randers FC For abonnenter

AGF var statister i ny randrusiansk triumf: Dét sagde Randers FC-lejren efter sejren over rivalerne

Danmark

Søndagens coronatal: 1349 positive svar ud af 67.000 testede

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Analyse: Derfor får Dansk Folkeparti to mandater i det nye byråd

Randers For abonnenter

Daniel og Mads springer ud i et verdenseventyr - det har kostet blod, sved, tårer og masser af mad

Østjylland

DF-politiker dømt for racistisk opslag på Facebook

Randers FC For abonnenter

Karakterer fra det østjyske derby: Let på hatten, Kronjylland!

Randers FC

Se videoanalysen og højdepunkterne: Randers FC er kongerne af Østjylland

Randers For abonnenter

Renés lystfiskermekka var allerede en succes, men corona-pandemien gav fra dag ét væksten et yderligere boost

Erhverv

Lizette Risgaard: Kommuner og regioner skal bruge vores penge ordentligt

Erhverv

Handskefabrikkens vilde udvikling: Randers er blevet til Rhanders og vil være Danmarks Gucci

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Randers

Antik og lopper i lange baner for første gang i den nye hal: Arena Randers bugnede af varer og folk

Randers For abonnenter

Fra kaptajn i skyerne til træ-transport i asfalthøjde: Da pilotjobbet røg, var Kresten ikke for fin til at slæbe kloakrør

Randers

Borger-opfordring til at der skal gå sport i det: Handl i Randers midtby, så den ikke går til grunde

Annonce