Annonce
Randers

Travlt hos naboen: Tre solcelle-anlæg på vej i Randers

I Randers er der solcelle-anlæg på vej tre steder. Det første ventes færdigt til april. Arkivfoto: Henning Bagger/Scanpix
Annonce

Randers: I Norddjurs er flere store solcelle-anlæg på vej. Men også i Randers er der planer om at sætte solceller op i stor stil.

Et lokalplanforslag, der skal bane vejen for et solcelleanlæg ved Ilshøj nær Øster Tørslev, er på vej gennem det politiske system i Randers Kommune. Det vil sandsynligvis være på plads sidst på foråret. Umiddelbart derefter kan projektmageren søge byggetilladelse til anlægget. Der er tale om en solcellepark, der vil brede sig over 55 hektar landbrugsjord tilhørende Gjessinggaard Gods. Anlægget vil komme til at levere grøn strøm svarende til 11.800 husstandes forbrug - hvilket svarer til en besparelse på 16.500 ton CO2.

Til næste år vil et landbrugsareal på godt 27 hektar syd for Udbyhøjvej mellem Dronningborg og Harridslev danne hjemsted for én af i alt fem solcelleparker, som den amerikanske datagigant Google planlægger at etablere i Danmark.

Virksomheden Better Energy, der er en af Danmarks førende virksomheder inden for solenergi, skal stå for at etablere de to nye solcelleanlæg på vegne af Google.

Samme firma har indgået en aftale med bioscience-virksomheden Chr. Hansen om at anlægge en solcellepark ved Rejstrup mellem Fårup og Sønderbæk. Anlægget, der skal stå færdigt til april, skal sammen med et ligende anlæg i Slagelse forsyne Ch. Hansen med 100 procent grøn energi.

Et milliard-projekt med en tysk bygherre, der skulle omfatte en stor solcelle-park i Randers på grænsen til Mariagerfjord Kommune, er blevet droppet, da der ikke kunne opnås enighed mellem investorer og lodsejerne i området.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Peter Madsens flugtforsøg: Truede med bombeattrap og hoppede ind i hvid varevogn

Annonce