Annonce
Danmark

Tre bøder på landsplan: Den store 'Nationale genåbning' udeblev

Sarchar Leone, ejer af Hemp LeOne Styling i København, åbnede mandag sin butik i protest over nedlukning. Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Trods masser af medieomtale og tusindvis af medlemmer i en nu lukket Facebook-gruppe var der mandag eftermiddag tre sigtelser for at holde åbent.

Politianmeldelse: De havde lidt mere travlt end de plejer, Politiet. Men en stormflod af civil ulydighed udeblev mandag, hvor der ellers var lagt op til ”en stor national genåbning” blandt butiksejere og selvstændige erhvervsdrivende, som havde fået nok af Mette Frederiksens corona-nedlukning.

En Facebook-side med navnet ”National genåbning 15. februar 2021” havde på kort tid fået næsten 10.000 medlemmer, og her havde frustrerede butiksejere aftalt, at de mandag skulle slå dørene op for kunder igen. Men masseåbningerne udeblev.

Mandag eftermiddag havde Politiet i alt modtaget 15 anmeldelser om ulovligt åbne butikker på landsplan, og politiet havde selv fundet yderligere to butikker, som måtte lukke efter, at de havde modtaget en bøde.

- Det er første gang, at vi reelt oplever så mange anmeldelser på én og samme dag. Men rent procentuelt er det jo ufattelig små tal, og vi ved på nuværende tidspunkt ikke, om der overhovedet er tale om civil ulydighed eller om folk, der ikke har haft styr på reglerne, sagde Kim Erik Hansen, vicepolitiinspektør hos Rigspolitiet, da Avisen Danmark fangede ham sent mandag eftermiddag.

Annonce

Gruppe lukket på nettet

”Genåbningen” har ellers fået masser af medieomtale, og initiativtageren til Facebook-gruppen, fynske Torkil Poulsen, der er direktør for Dantracker i Odense, havde i gruppen opfordret alle liberale erhverv til at åbne mandag.

- Jeg mener ikke, der er belæg for, at vi skal holde lukket, sagde Torkil Poulsen mandag til TV 2/Fyn.

Facebook lukkede dog gruppen, og Torkil Poulsens opfordring førte altså ikke til travlhed i landets politikredse. Af de 15 anmeldelser var de 11 i hovedstadsområdet, to var på Midt- og Vestsjælland, og de sidste to var på Fyn. Og udover det altså to, som politiet selv havde opdaget.

- 17 sager er naturligvis 17 for meget, men vi har ikke gjort noget ekstra i dag blot fordi denne "genåbning" var på vej. Vi har i forvejen afsat ressourcer til at sikre, at restriktionerne bliver overholdt, sagde Kim Erik Hansen fra Rigspolitiet.

Det koster 5.000 kroner i bøde, hvis en butik trodser det forbud, der er blevet indført for liberale erhverv. Lige nu gælder nedlukningen frem til den 28. februar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Randers FC For abonnenter

Næsten uanset, hvor Thomasberg kigger hen, kan han se folk, der leverer varen

Annonce