Annonce
Randers

Tre børn forsvundet fra Oust Mølleskolen: Fundet i god behold først på eftermiddagen

Fire politibiler, heraf en indsatsleder samt en indsatsleder fra Beredskab og Sikkerhed Randers befandt sig på Oust Mølleskolen kort før, de forsvundne børn igen blev fundet i god behold. Østjyllands Politi spærrede området af for at få arbejdsro. Foto: Annelene Petersen
Mandag morgen forsvandt tre børn fra Oust Mølleskolen. De blev først på eftermiddagen fundet igen hos et familiemedlem. De forsvundne børn dannede i flere timer baggrund for en større efterforskning fra både politi og spontane frivillige.
Annonce

Randers: Det store beredskab blev rullet ud, da tre børn mandag morgen forsvandt fra Oust Mølleskolen. Østjyllands Politi udsendte klokken 11.30 en efterlysning af børnene - to drenge på henholdsvis seks og otte år og en 11-årig pige - og kort før klokken 14.00 kunne politiet informere om, at alle tre forsvundne var blevet fundet i god behold hos det ene barns familiemedlem.

Det viste sig, at de tre børn var gået de få kilometer hen til familiemedlemmet. Da denne ikke var hjemme på daværende tidspunkt, gav de sig til at lege i haven for at fordrive ventetiden. Omkring klokken 13.30 kom familiemedlemmet hjem og fandt børnene på adressen, hvorefter politiet straks blev informeret.

Klokken 14.30 var børnene i gang med at blive genforenet med deres forældre.

Skolechef i Randers Kommune, Jesper Kousholt, udtrykte mandag eftermiddag over for Randers Amtsavis sin store glæde og lettelse over, at børnene igen var dukket op. Han vil nu sørge for, at der også bliver taget hånd om det pædagogiske personale, som har været involveret i efterforskningen.

Østjyllands Politi fik anmeldelsen om de forsvundne børn omkring klokken 10.30, hvorefter en større eftersøgning efter de tre børn blev sat i gang med hundepatruljer, ligesom politiet udsendte signalementet af børnene rundt til egne patruljevogne, til pressen og til bus- og taxaselskaber. Ingen af de tre børn er i familie med hinanden.

Kort efter middag blev der opsat polititape ved indgangen til Oust Mølleskolen for at give politiet arbejdsro. På daværende tidspunkt befandt der sig fire politibiler samt en indsatsleder fra Beredskab og Sikkerhed Randers på stedet.

Oust Mølleskolen

Oust Mølleskolen er for børn i alderen 6-12 år, som har der er normalt til velbegavede, men alle har så store adfærdsmæssige og psykiske problemer, at de ikke kan rummes i almindelig skolesammenhæng. Denne del af Oust Mølleskolen hedder heldagsskolen.

Skolens andet spor hedder Familieskolen og er en helhedsorienteret tilgang til børn, som har det svært i deres normale klasse.

Kilde: Oustmolleskolen.randers.dk

Annonce

Frivillige strømmede til

Området omkring skolen blev hurtigt præget af de mange frivillige, der gik, cyklede og kørte rundt i bil for at lede efter de tre børn. Politiet bad dem på daværende tidspunkt om at trække sig lidt længere væk fra skolens område i deres eftersøgning, så de ikke risikerede at ødelægge færten for de tilstedeværende politihunde.

Også skolechef Jesper Kousholt understregede efter et møde med indsatslederne vigtigheden i at efterkomme politiets instrukser:

- Det er meget vigtigt, at folk bliver på vejene og i deres biler og ikke søger til fods, fortalte skolechefen, mens eftersøgningen var på sit højeste.

- Samtidig er vi selvfølgelig mega taknemmelige for alle dem, som hjælper med at lede, betonede han.

Annonce

Tydede ikke på forbrydelse

Skolechefen kunne på daværende tidspunkt fortælle, at børnene sidst var blevet set mellem 8.30 og 8.45 på skolen. Da personalet opdagede, at børnene manglede, ledte de efter dem i en times tid, men da denne eftersøgning viste sig resultatløs, kontaktede personalet politiet. Ifølge Østjyllands Politi tydede alt allerede på daværende tidspunkt på, at børnene af egen fri vilje havde forladt skolen, og politiet mistænkte ikke, at der var sket noget kriminelt. Men da eftersøgningen af de tre børn ikke umiddelbart gav noget resultat, valgte Østjyllands Politi at offentliggøre børnenes navne og billeder af dem.

Udover de mange frivillige på gader og stræder i Randers Nord og Vest, var der også mange, der fulgte opfordringen om at dele efterlysningsopslag fra familiemedlemmer til børnene på Facebook. I første omgang var det den seksåriges mor, som slog følgende opdatering op.

"Hvis nogen ser [min søn] omkring Randers Nord, så kontakt mig. … Han er sidst set i skoven ved Oust Mølleskolen omkring kl. 10.30. Været forsvundet siden 8.00."

Senere slog bedstemoren til den 8-årige dreng ligeledes et opslag op.

Rigtig mange frivillige engagerede sig i løbet af mandagen i eftersøgningen efter de tre forsvundne børn. Foto: Annelene Petersen
Annonce

Arbejdsgange og procedurer

Skolechef Jesper Kousholt er efter det glædelige udfald på eftersøgningen særligt optaget af det personale, som har været til stede på Oust Mølleskolen i løbet af mandag.

- Vi skal nu have iværksat samtaler for dem, som måtte have brug for det, fortæller han.

Skolechefen afviser ikke, at der kan være procedurer, som skal opdateres på længere sigt.

- Jeg tænker, at det er en kærkommen lejlighed til at få set på procedurer og arbejdsgange. Det er et naturligt udløb af en sådan sag, fortæller Jesper Kousholt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce