Annonce
Østjylland

Tre dage med fokus på klima: Rådhustårnet, Domkirken og Musikhuset bliver grønne

Aarhus farves grøn. Arkivfoto: Per Ryolf
Under klima-eventet Greenlight vil flere af byens kendte bygninger blive oplyst i grønt lys. Belysningen signalerer, at Aarhus går ind i en omstillingsfase, der skal gøre byen mere klimavenlig i årene frem mod 2030.

AARHUS: En række fremtrædende århusianske bygninger - heriblandt Rådhustårnet, Domkirken og Musikhuset - kommer til at fremstå i et grønt skær. Det sker i forbindelse med klimaventet Greenlight, der afvikles 18.–21. marts. De markante bygninger vil derfor i løbet af fire aftener være badet i grønt lys.

Det grønne lystæppe skal minde borgerne om, at byen er gået ind i en omstillingsfase, der skal gøre den CO2-neutral. Rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad ser frem til begivenheden.

- Jeg glæder rigtigt meget til at opleve alle de smukke bygninger i grønt lys. Det er et stærkt signal om den vilje, hele byen har til at gøre Aarhus klimavenlig. Jeg er også glad for det samarbejde, vi har etableret med folkekirkerne i Aarhus Kommune. Vi kan i fællesskab skabe et smukt udtryk, der både gør vores by smukkere og minder os alle sammen om, at nu skal der handles, forklarer rådmanden.

Annonce

Omstilling i kirkerne

Folkekirkerne i Aarhus er gået ind i projektet for at være med til at sætte fokus på den grønne omstilling, som også for folkekirkens vedkommende er et centralt arbejdsområde. Kirkerne har et stort ønske om at tænke med og tage stilling, når det kommer til grøn omstilling, klimavenlighed, miljø og verdensmål.

- Aarhus Kommunes ambitiøse mål om at være Co2-netutral i 2030, udfordrer og inspirerer og folkekirken deler ambitionen. Vi er alle optaget af, at give vores børn en jord at leve på, med mindst de samme muligheder, som vi selv fik. I folkekirken arbejder vi på, at leve op til målsætningerne og det bliver en svær øvelse, men den er også spændende og vi er allerede i gang: Eksempelvis er opgaven med at sikre biodiversiteten på og omkring vores kirkegårde, noget der arbejdes ihærdigt på. Vi skal gå nye veje og vi kan alle lære meget af hinanden og støtte hinanden i en lang række grønne tiltag. Derfor er vi med, fortæller Provst i Aarhus Nordre Provsti, Esben Thusgaard.

Udover selve den grønne oplysning vil de deltagende folkekirker også have fokus på klimaet om søndagen. De deltagende kirker vil således afvikle ”grønne gudstjenester” under Greenlight-eventet.

Foruden Rådhustårnet, Domkirken og Musikhuset vil også Bispetorv og kunstværket ”Hesitation of Light” af kunstneren Signe Klejs på Ringgadebroen samt Salling og Den Gyldne Port i Gellerup. Uden for Aarhus C vil en række kirker ligeledes blive oplyst med grønt lys. Det drejer sig om kirker i Lisbjerg, Åbyhøj og Kolt.

Annonce
Randers For abonnenter

Nye trængsler for trafikanter i Randers venter forude: Først var det Hvidemøllebroen, nu skal et af de mest befærdede kryds flyttes

Østjylland

Monsterkø på motorvejen: Trafikken lammet ved Skanderborg

Danmark

Fredagens coronatal: Næsten 4,5 millioner danskere har fået mindst ét stik med corona-sprøjten

Annonce
Annonce
Annonce
Østjylland

Politiet må ikke straffe fartsyndere i turistområde: Borgere føler sig magtesløse i spil mellem systemer

Randers For abonnenter

Marienlund skyder op med nye ejerlejligheder midt i populær bydel: Seks ud af 12 lejligheder er allerede solgt inden rejsegildet

Randers

Kære Verdo-kunde: Næste år skal du betale mere end dobbelt så meget som i år for at holde varmen i din bolig

Randers

Politiet søger vidner efter sag om blufærdighedskrænkelse: Fremmed satte sig ind på passagersædet og befamlede og kyssede 21-årig kvinde

Randers

Mand gjorde beboere utrygge i boligområde: Spyttede efterfølgende betjent i ansigtet og slog ham i hovedet med en sko

Randers FC For abonnenter

Det er muligt, tv ikke ville sende, men i Randers elsker vi pokalen af en grund

Østjylland

Kandidat til HK's ledelse krænkede medarbejder verbalt til julefrokost

Østjylland

Monsterkø på motorvejen: Trafikken lammet ved Skanderborg

Randers

Hotel Stephansen lukker restauranten til jul: - Det er vel en overgang på vej mod et salg af hotellet

Randers

Camilla og Finn er sikre i deres sag: Derfor lugter det på Randers Havn

Randers

Næsten alle partier står bag: 50 millioner kroner ekstra til børneområdet hvert år

Sport For abonnenter

Udkørt Randers HK-profil utilfreds med løst krudt i skudarmen: - Det er svært, når kroppen siger fra

Leder For abonnenter

Livsfarligt for lokalsamfundet: Der skal mere fart på, Randers Kommune

Annonce