Annonce
Østjylland

Tre dage med fokus på klima: Rådhustårnet, Domkirken og Musikhuset bliver grønne

Aarhus farves grøn. Arkivfoto: Per Ryolf
Under klima-eventet Greenlight vil flere af byens kendte bygninger blive oplyst i grønt lys. Belysningen signalerer, at Aarhus går ind i en omstillingsfase, der skal gøre byen mere klimavenlig i årene frem mod 2030.

AARHUS: En række fremtrædende århusianske bygninger - heriblandt Rådhustårnet, Domkirken og Musikhuset - kommer til at fremstå i et grønt skær. Det sker i forbindelse med klimaventet Greenlight, der afvikles 18.–21. marts. De markante bygninger vil derfor i løbet af fire aftener være badet i grønt lys.

Det grønne lystæppe skal minde borgerne om, at byen er gået ind i en omstillingsfase, der skal gøre den CO2-neutral. Rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad ser frem til begivenheden.

- Jeg glæder rigtigt meget til at opleve alle de smukke bygninger i grønt lys. Det er et stærkt signal om den vilje, hele byen har til at gøre Aarhus klimavenlig. Jeg er også glad for det samarbejde, vi har etableret med folkekirkerne i Aarhus Kommune. Vi kan i fællesskab skabe et smukt udtryk, der både gør vores by smukkere og minder os alle sammen om, at nu skal der handles, forklarer rådmanden.

Annonce

Omstilling i kirkerne

Folkekirkerne i Aarhus er gået ind i projektet for at være med til at sætte fokus på den grønne omstilling, som også for folkekirkens vedkommende er et centralt arbejdsområde. Kirkerne har et stort ønske om at tænke med og tage stilling, når det kommer til grøn omstilling, klimavenlighed, miljø og verdensmål.

- Aarhus Kommunes ambitiøse mål om at være Co2-netutral i 2030, udfordrer og inspirerer og folkekirken deler ambitionen. Vi er alle optaget af, at give vores børn en jord at leve på, med mindst de samme muligheder, som vi selv fik. I folkekirken arbejder vi på, at leve op til målsætningerne og det bliver en svær øvelse, men den er også spændende og vi er allerede i gang: Eksempelvis er opgaven med at sikre biodiversiteten på og omkring vores kirkegårde, noget der arbejdes ihærdigt på. Vi skal gå nye veje og vi kan alle lære meget af hinanden og støtte hinanden i en lang række grønne tiltag. Derfor er vi med, fortæller Provst i Aarhus Nordre Provsti, Esben Thusgaard.

Udover selve den grønne oplysning vil de deltagende folkekirker også have fokus på klimaet om søndagen. De deltagende kirker vil således afvikle ”grønne gudstjenester” under Greenlight-eventet.

Foruden Rådhustårnet, Domkirken og Musikhuset vil også Bispetorv og kunstværket ”Hesitation of Light” af kunstneren Signe Klejs på Ringgadebroen samt Salling og Den Gyldne Port i Gellerup. Uden for Aarhus C vil en række kirker ligeledes blive oplyst med grønt lys. Det drejer sig om kirker i Lisbjerg, Åbyhøj og Kolt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Anden halvleg i gang: Danmark foran 1-0

Randers

Smidt ud fra eksamen af rasende censor: Nu er nederlag vendt til succes for ordblinde Steffie

Annonce