Annonce
Randers

Tre elever fra Blicherskolen konstateret smittet med covid-19: To klasser sendt hjem

Alle hjemsendte elever skal testes to gange, inden de kan komme i skole igen.

Randers: Det går den gale vej med smitten i Randers, og det kan nu også mærkes på Blicherskolen, hvor tre elever hen over weekenden er blevet testet positiv for covid-19.

Elevernes positive testresultater betyder, at to klasser mandag blev hjemsendt, og de må nu vente på negative prøver, før de igen kan komme i skole.

Det var skoleleder Grethe Mortensen, der tog beslutningen mandag morgen, og det er på baggrund af helt klare retningslinjer, at klasserne blev sendt hjem.

Annonce

- Det første, jeg gjorde til morgen, var at ringe til corona-hotlinen, og det var meget klart, hvad vi skulle gøre.

I de to klasser går henholdsvis én og to elever, som er blevet testet positiv. Skolen har tidligere haft smittede elever, og dengang var proceduren en lidt anden. Da hjemsendte man ikke hele klasser, men med den høje testkapacitet, der er i dag, er dét nu retningslinjen, fortæller Grethe Mortensen.

Alle hjemsendte elever skal testes to gange for at komme tilbage i skole. Først når der er negative tests på både fjerdedagen og sjettedagen, må eleverne igen møde op.

Stigende smittetal i Randers

Situationen er lige nu alvorlig i Randers, hvor smitten ser ud til at fortsætte med at stige. Kommunaldirektør Jesper Kaas Schmidt udtalte søndag til avisen, at fortsætter tallene i den forkerte retning, så vil man i samarbejde med Styrelsen for Patientsikkerhed se på, om det er muligt at opspore smittekæder, så der kan sættes ekstra ind specifikke steder.

- Er det i Storegade for eksempel, så vil vi indkalde restauratørerne til et fællesmøde; er det i bestemte boligområder, kan det komme på tale med indsættelse af mobile testcentre og et besøg af "de blå folk" fra patientstyrelsen, som går rundt og informerer, sagde kommunaldirektør Jesper Kaas Schmidt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers FC For abonnenter

Randers FC sender Høgh videre med blandede følelser: Sportsdirektør har flere typer i spil som potentiel erstatning

Sport For abonnenter

Aktivitetscenter Tirsdalen skaber glæde i Kristrup: Nu skal der pustes nyt liv i det oprindelige millionprojekt

Randers

Lørdagens coronatal lokalt: Smittetallet er steget i Favrskov og Mariagerfjord

Annonce