Annonce
Randers

Tre familier af ildsjæle samlede byen ved åen

Der var mange, der benyttede sig af muligheden for en seljtur på åen. Foto: Richard Sylvestersen

Lørdag var Åens dag i Stevnstrup. Bag arrangementet står en forening dannet af tre lokale familier, der ønsker fremme fællesskabet i byen

Annonce

Bådture, bål-lugt og bidende forårsvind var nogle af hovedingredienserne til lørdagens Åens Dag i Stevnstrup. Her var byens borgere inviteret til hygge ved og på Gudenåen af foreningen Kend dit Stevnstrup. Det er tredje år i streg, at den familiebaserede forening afholder hyggedag ved åen.

Bådturene gik forbi Laksegården, hvor karlene i gamle dag fik indskrevet i konstrakten, at de kun skulle have laks at spise fem dage om ugen. Foto: Richard Sylvestersen.

»Det er for at folk i byen kan komme ned få en god oplevelse sammen ved åen,« siger John Morland, der startede foreningen sammen med sin bror, Brian Morland, og en fælles ven, Mads Simonsen.

Med seks både, der sejlede op og ned ad Gudenåen, blev der god brug for de nye redningsveste fra Trygfonden. Foto: Richard Sylvestersen

Foreningen har allerede sørget for, at der sidste år blev der sat en redningskrans op ved pladsen, ligesom der er blevet sat nyrenoverede borde-bænke systemer op ved vandet. Der er også lavet en ny bålplads, og næste projekt bliver at få sat slæbestedet i stand.

Foreningen Kend Dit Stevsntrup er startet af tre familier. John og Heidi Morland (tv) Mads og Marie Simonsen (3 og 6 fra venstre) og Brian og Susanne Morland (4 og 5 fra venstre). Foto: Richard Sylvestersen

»Målet med det vi laver, er at binde byen sammen og gerne skabe lidt mere rekreativt« siger John Morland. De tre mænd har alle spillet fodbold i IF Alliancen og senere været en del af bestyrelsen, og det er heraf den nuværende forening har sit udspring.

»Vi ville gerne give noget tilbage ved at være med til at samle byen, både de erhvervsdrivende og almindelige borgere.«

Selv om det er de tidligere fodbolddrenge, der har startet foreningen, er resten af deres familier blevet en naturlig del af arbejdet, og det er netop meningen, siger en af medstifterne.

»Vores børn er rigtig meget med. I dag med maden, men også til at gøre det hele klart. Og at de kan være med er helt grundlæggende for, at vi gør det her,» siger Mads Simonsen, hvis kone, Marie Simonsen har travlt med at gøre papbakker klar med nogle overdimensionerede grillpølser.

Ud over almindelig bålhygge med en grillpølse i hånden, kunne man til Åens Dag også få sig en smuk sejltur op ad Gudenåen. I alt seks både sejlede op og ned af åen med gæster iført en af de 30 nye redningsveste, som er doneret til foreningen af Trygfonden. Og i det hele taget er foreningen fuldstændig afhængig af donationer. Som regel fra det lokale erhvervsliv, der med til at betale for mange af de tiltag, som foreningen står bag.

Blandt andet får foreningen finansieret trykningen af en kalender, der husstandsomdeles i byen, hvor alle arrangementer i Stevnstrup er skrevet ind.

Men erhvervslivet får også noget igen. Til september afholder de lokale ildsjæle for tredje gang et arrangement på pladsen foran Brugsen, hvor de inviterer byens erhvervsdrivende til at komme og fortælle, hvad de kan tilbyde.

»Det handler jo også om, at vi gerne vil have, at folk bruger pengene lokalt,« siger John Morland.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport For abonnenter

Alt andet end pletfri præstation mod Ajax: Her er Agesens forklaring

Annonce