Annonce
Erhverv

Tre gode råd til ejerledere om at bruge bestyrelsen bedre

- Inddrag bestyrelsesformand som løbende sparringspartner. Det kan for eksempel være i form af et telefonopkald hver uge, eller når der sker noget vigtigt, siger Thomas Bagge Olesen, tidligere administrerende direktør i FDB og i dag virksomhedsrådgiver og bestyrelsesformand. Pressefoto
Annonce

AARHUS: Thomas Bagge Olesen er tidligere ejerleder i en it-virksomhed samt forhenværende administrerende direktør i fitness.dk og FDB (Coop). I dag arbejder han som rådgiver via sin egen konsulentvirksomhed og bestyrelsesformand i blandt andet Den Sociale Kapitalfond Management og OptimumIT.

Her giver han tre gode råd til ejerledere, der gerne vil i gang med at bruge bestyrelsen mest muligt effektivt og til sparring omkring deres virksomheder:

  1. Inddrag bestyrelsesformand som løbende sparringspartner. Det kan for eksempel være i form af et telefonopkald hver uge, eller når der sker noget vigtigt. Det går ud over tilliden og værdien af bestyrelsen, hvis man bare fortæller, hvad man har gjort i stedet for, hvad man tænker på at gøre.
  2. Gør op med dig selv, hvad du vil med virksomheden, og sæt bestyrelsesholdet efter det. Det er vigtigt at skifte løbende ud i bestyrelsen, så de rigtige kompentencer hele tiden er til stede, og at gøre præmissen klar fra start, at der vil blive skiftet ud eksempelvis efter en tre-fire årig periode, eller når virksomheden bevæger sig ind i en ny fase.
  3. Det kan godt lade sig gøre at bygge en succesfuld virksomhed op uden at bruge sin bestyrelse. Det er Kim Axelsen fra PA Savværk Korinth et godt eksempel på, men han kunne måske have taget en hurtigere og nemmere vej mod målet ved at bruge sin bestyrelse aktivt. Det ligger i ejerlederens dna, at man rigtig gerne vil ud over stepperne, men er retningen den rigtige? Her kan bestyrelsen hjælpe. Det er vigtigt, at der er åbenhed om driften og ambitionen for virksomheden, og at man gør brug af de kompetencer, der er til stede.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Arbejde længe, men i eget tempo

Randers FC For abonnenter

Transfervinduet lukker om 14 dage: Nej til Amankwaa, nyt om Kehinde og tro på en god coronahandel

Annonce