Annonce
Favrskov

Tre Hadsten-hunde pryder millioner af nye frimærker

Her ses frimærket med hundene Gaia, Bliða og Píla fra Hadsten. Alle hundene i Anne Bjerre Lauridsens kennel får i øvrigt det islandske navn Gleðigjafi til fornavn efterfulgt af deres kaldenavn. Gleðigjafi betyder frit oversat ’bringer glæde’. Foto: PostNord
De tre islandske fårehunde, Gaia, Bliða og Píla, fra Hadsten er blevet en del af PostNords nye frimærkeserie med danske hunde. Siden billedet blev taget, er den ene af de tre hunde imidlertid blevet aflivet på grund af sygdom.
Annonce

Hadsten: For en lille gruppe hundeejere rundt om i det danske land, har flere måneders venten nu endelig nået sin afslutning. I denne uge får de nemlig mulighed for at dele deres kæledyr med resten af den danske befolkning, når PostNord sender sin nye frimærkeserie med danskernes hunde på gaden.

Blandt de udvalgte hunde, som optræder i frimærkeserien, er Anne Bjerre Lauridsens tre generationer af islandsk fårehund fra Hadsten. Og spørger man ejeren, er der ingen tvivl om tilfredsheden med resultatet af det arbejde, som er lagt i billedet.

- Jeg er så glad for det billede. Jeg har længe fulgt fotografen, der har taget det, på Facebook, og ved at han tidligere har lavet tilsvarende billeder af sine egne hunde. Derfor blev jeg enormt glad, da han også valgte at sætte mit billede op på den måde. Det er fantastisk. Større minde kan man ikke få, siger Anne Bjerre Lauridsen.

Annonce

En dobbelt følelse

På selve frimærket kan man se femårige Bliða placeret længst væk. Foran står hendes mor Gaia på otte år, mens hendes étårige datter Píla er den mindste hund på frimærket.

Billedet af de tre hunde, der i dag er blevet til et frimærke, blev taget tilbage i marts. I dag er det kun to af dem, der er i live. For hvalpen Pílas vedkommende blev det nemlig skæbnesvangert, da hun i foråret fik parasitten giardia. Hun blev som konsekvens alvorligt syg, fik en hjerneskade og måtte til sidst aflives i maj.

Derfor giver udgivelsen af frimærkeserien også anledning til en lidt ambivalent følelse hos Anne Bjerre Lauridsen.

- Det er da sindssygt hårdt lige nu. Píla var jo den, der skulle overtage efter de to andre sådan rent terapihundemæssigt, og vi savner hende rigtig meget. Men på den anden side er frimærkerne og billederne jo også et utrolig dejligt minde at have om hende, siger ejeren med henvisning til, at både Gaia og Bliða fungerer som terapihunde på Hammel Neurocenter på fast basis.

Annonce

Tre andre vindere

Udover Gaia, Bliða og Píla er de fire andre deltagere i PostNords frimærkeserie golden retrieveren Chivas fra Gørløse i Nordsjælland, den glathårede foxterrier Mille fra nordjyske Ejdrup, den gule labrador Audi fra Haslev i Sydsjælland og schæferen Theo fra Kibæk i Vestjylland.

- Vi har glædet os helt vildt til at kunne vise frimærkerne med vinderhundene, som på hver deres måde fortæller en flot historie. Vi har oplevet en overvældende interesse fra danskerne for at få deres firbenede venner på frimærke, og vi håber, at der bliver taget rigtigt godt imod dem, siger Martin Pingel, der er designchef i PostNord Frimærker.

Frimærkerne, der udkommer i et oplag på flere millioner, har værdien 10 kroner, så de kan bruges til at sende et almindeligt brev. De kan købes fra 19. september i PostNords netbutik, PostNords app og på udvalgte posthuse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Tæsket til hun besvimede: Mand sigtet for at gennembanke tilfældige kvinder på gaden

Danmark

Interview: 'Jorden kalder' tænkte Jens Rohde, mens han sad og følte sig helt på månen

Annonce