Annonce
Randers

Tre kørelærere dømt for fusk med køreundervisning

Tre kørelærere dømt for at fuske med undervisningen. Arkivfoto

Tre kørelærere fra Randers er dømt for at overtræde reglerne om undervisning ved at bytte om på teori og praktik og ved i flere tilfælde at have fusket med underskrifter.

Randers: De tre kørelærere fra en nu lukket køreskole i Randers blev idømt henholdvis 20, 14 og 10 dages betinget fængsel. Alle betinget af en prøveperiode på et år, så de undgår at afsone fængselsdommen, hvis de det kommende år ikke får andre domme. Desuden skal den dømte med 10 dages betinget fængsel indgå i et samarbejde med kriminalforsorgen og indvilge i at modtage psykiatrisk behandling, hvis kriminalforsorgen vurderer, at det er nødvendigt.

Til gengæld undgår to af de dømte at få frataget retten til at drive køreundervisning i en periode, sådan som anklageren ellers havde lagt op til. Anklageren havde også lagt op til strengere straffe på henholdsvis 30 dages betinget fængsel til to af de anklagede og 20 dages betinget fængsel til den tredje.

To af de dømte meddelte i retten, at de modtager dommen, mens den tredje, som blev idømt 14 dages betinget fængsel, meddelte, at han vil tænke over, om dommen skal ankes til landsretten.

Anklager Marianne Birck sagde, at hun først ville læse dommen, før hun ville udtale sig om den.

Annonce

Forkert rækkefølge

De tre dømte var anklaget for i alt 28 forskellige forhold, men blev dømt for et mindre antal. Det drejer sig om sager, hvor de tre kørelærere har skrevet under på at have gennemført undervisning, selvom det var en af de andre, der stod for undervisningen. Og sager, hvor der blev byttet rundt på rækkefølgen af lektioner, så der ikke var den nødvendige sammenhæng i undervisningen.

Eleverne bestod

Det kom frem under retssagen, at de elever, der gennemførte undervisningen, alle også bestod køreprøven, selvom forløbet var gennemført i strid med reglerne. Hele sagen omfattede undervisning af 23 elever, som var blevet undervist af de tre kørelærere i perioden januar 2017 til januar 2018.

Presset periode

De dømte har under retssagen erkendt flere af de overtrædelser, de var anklaget for. Alle har oplyst, at det skete på grund af et hårdt arbejdspres, hvor køreskolen blev ramt af sygdom, og hvor kørelærerne forsøgte at få enderne til at nå sammen og gennemføre undervisningen af eleverne. En af kørelærerne kom ud for en trafikulykke og var sygemeldt, mens en anden var syg med en fødselsdepression. Forsvarerne understregede under retssagen, at ingen af de anklagede havde forsøgt at opnå personlig økonomisk gevinst, men at de havde begået fejl undervejs.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC

Genlæs livebloggen: Overbevisende sejr til FC Nordsjælland

Randers FC

Thomasberg overrasker mod FC Nordsjælland: Startdebutant på kanten

Annonce