Annonce
Alarm 112

Tre klip på mindre end to minutter: 20-årig har nu fået i alt syv klip i kørekortet

Alt for mange bilister havde igen alt for travlt, da Østjyllands Politi mandag atter var et smut forbi det vestlige Aarhus. Arkivfoto: Morten Stricker
En ung bilist kørte for hurtigt og foretog to ulovlige overhalinger. Det kostede ham tre klip i kørekortet. Vanen tro var han ikke den eneste, der ikke har forstået færdselsreglerne, da Østjyllands Politi mandag var på kontrol i det vestlige Aarhus.
Annonce

AARHUS: Østjyllands Politis færdselsafdeling holder i øjeblikket et ekstra vågent øje på vejstrækningerne i det vestlige Aarhus og mandag aften viste endnu en kontrol, at der stadig er alt for mange, der tilsyneladende er ligeglade med både færdselsregler og medtrafikanters ve og vel.

En 20-årig mand, der åbenbart samler på klip i kørekortet, præsterede på under to minutter, at bruge tre klip i kørekortet. Han kørte med mindst 96 km/t på Ringvejen, hvor det er tilladt at køre 70 km/t, og foretog to ulovlige overhalinger på samme stykke.

Det er ifølge Østjyllands Politis døgnrapport den 20-åriges klip nr. 5, 6 og 7.

Tre klip er i udgangspunktet det samme som en betinget frakendelse af kørekortet. Afhængigt af hvornår den 20-årige har fået de første fire klip, kan den betingede frakendelse eventuelt veksles til en ubetinget frakendelse.

Den 20-årige var langt fra den eneste, der kørte alt for stærkt. Blandt andet blev en 18-årig mand målt til 91 km/t på Silkeborgvej, hvor man må køre 50 km/t, mens en 24-årig mandlig bilist kørte med 136 km/t på Skanderborgvej, hvor det er tilladt at køre 70 km/t.

I tidsrummer mellem klokken 16 og 23 blev det til i alt 48 sigtelser fordelt på 46 sigtede. 28 kunne køre hjem med et klip i kørekortet, mens to fik en betinget frakendelse af kørekortet. I alt fordelte sigtelserne sig således:

  • 7 kørte over for rødt lys.
  • 19 kørte for stærkt, 16 endda så meget at det gav klip i kørekortet og 2 så meget, at de fik kørekortet betinget frakendt.
  • 3 talte i mobiltelefon.
  • 2 overhalede ulovligt.
  • 4 manglede sikkerhedssele, heraf et barn der ikke var spændt fast.
  • 1 17-årig kørte uden ledsager.
  • 1 kørte uden førerret. Da det var fjerde gang blev hans bil beslaglagt.
  • 11 fik sigtelser for øvrige sager som ikke at medbringe kørekort, manglende lygter, ikke at efterkomme anvisninger og lignende.

Også i sidste uge var Østjyllands Politi flere gange ude på vejene i de vestlige områder af Aarhus.

Fredag blev en vanvidsbilist, der i sin Porsche blæste gennem Åbyhøj med 115 km/t, blandt andet afsløret. Han fik frataget kørekortet på stedet. Torsdag blev en bilist, der havde travlt med at komme hjem med sin take away-aftensmad, målt til 153 km/t på Viborgvej på strækningen mellem Tilst og Sabro, hvor højeste tilladte hastighed ellers er 80 km/t.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Testbilerne er klar når de store elever er tilbage i skole - Randers Kommune har mange corona-opgaver lige nu

Alarm 112

Betjente slukkede brand i emhætte

Annonce