Annonce
Randers

Tre litauere dømt og udvist: Stjal cykler til en værdi af mere end én million kroner

Arkivfoto: Kim Haugaard
Tre litauiske mænd får over et års fængsel og udvisning af landet for organiserede indbrud og tyverier af dyre specialcykler til en samlet værdi af 1.275.000 kroner. Det ene af indbruddene blev begået i cykelforretningen Allbike på Messingvej i Randers.
Annonce

Randers/Silkeborg: Natten til mandag 15. april klokken 04.18 gik alarmen i en cykelforretning på Viborgvej i Silkeborg, men da patruljen fra Midt- og Vestjyllands Politi kom frem, var indbrudstyvene væk og havde taget 13 dyre specialcykler til en samlet værdi af cirka 300.000 kroner med sig derfra.

Hvad indbrudstyvene ikke vidste var, at politiets særlige efterforskningsenhed, Særlig Efterforskning Vest, allerede var på sporet af dem. Efterforskerne havde nemlig i længere tid holdt øje med tyvene, der var mistænkt for at stå bag to lignende indbrud. Et, der var begået 25. februar mod cykelforretningen Allbike på Messingvej i Randers, hvor der blev stjålet 13 cykler til en samlet værdi af cirka 475.000 kroner, og et, der var begået 25. marts mod en cykelforretning på Håndværkervej i Silkeborg, hvor der blev stjålet 25 cykler til en samlet værdi af cirka 500.000 kroner.

Annonce

Standset ved grænsen

Politiet havde en formodning om, at indbrudstyvene ville køre direkte mod grænsen, og den antagelse viste sig at holde stik. Klokken 06.07 - under to timer efter alarmen gik i Silkeborg - blev der i en koordineret aktion mellem Midt- og Vestjyllands Politi, UKA (Udlændingekontrolafdelingen) og Særlig Efterforskning Vest, standset to biler ved grænseovergangen ved Sæd nær Tønder.

I bilerne sad tre litauiske mænd på 29, 38 og 42 år og i den ene af bilerne lå alle cyklerne fra indbruddet i Silkeborg. De tre mænd blev anholdt og sigtet for de tre indbrud fra 25. februar i Randers, 25. marts i Silkeborg og nattens indbrud i Silkeborg. De blev dagen efter fremstillet i grundlovsforhør ved retten i Randers og varetægtsfængslet.

Annonce

Fængsel og udvisning

I denne uge blev der afsagt dom i sagen i retten i Randers. Her blev den 29-årige mand dømt for alle tre indbrud og indkasserede dermed et år og ni måneders fængsel samt en udvisning af landet for bestandig. De to andre blev dømt for to af indbruddene og fik hver især et år og fire måneders fængsel og blev begge udvist af landet med indrejseforbud i 12 år.

- Sagen er et resultat af et rigtigt godt efterforskningsarbejde på tværs af politikredsene. Jeg er tilfreds med dommen, der viser, at domstolene slår hårdt ned på indbrudskriminalitet begået af omrejsende kriminelle grupperinger, siger anklager ved Særlig Efterforskning Vest Signe Gråkjær.

De modtog alle tre dommen, som de skal afsone med det samme.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Navne, noter og bud på opstillingen: Profiler vender tilbage til Europa-jagt

Annonce