Annonce
Sport

Tre på stribe sender Randers Cimbria i semifinalerne

Randers Cimbria er i semifinalen. Foto: Axel Schütt

Randers Cimbria er klar til semifinalen efter en sejr på 105-96 i den fjerde kvartfinalekamp mod Hørsholm 79ers. Chris Nielsen blev dagens mand i Arena Randers med 27 point.

Annonce

Randers: Der var matchbold til Randers Cimbria i Basketligaens kvartfinaleserie mod Hørsholm 79ers torsdag eftermiddag i Arena Randers.

Sjællænderne kom bedst ind i serien med en sejr på hjemmebane i Hørsholmhallen, men efter sejre i både anden og tredje kamp kunne randrusianerne med en hjemmesejr foran en fyldt Hal 3 i Arena Randers booke billet til semifinalerne.

Ikke siden 2014 har Randers Cimbria spillet sig blandt de fire bedste i Danmark, men torsdag aften vendte klubben tilbage.

Anført af en særdeles velspillende Chris Nielsen vandt Cimbria 105-96 i den fjerde kamp mod Hørsholm 79ers, og de afgjorde dermed serien med den tredje sejr på stribe.

Kampsponsoren Verdo havde sørget for gratis adgang til kampen, og omkring 400 randrusianske basketfans havde taget imod tilbuddet om at bruge påskens første helligdag i Arena Randers, hvor hjemmeholdets Deuce Bello indledte med at sende tre point i kurven.

En lovende start for hjemmeholdet, som indledte opgøret med at presse tempo ind i opgøret. Og den var gæsterne med på.

Begge hold investerede i at komme hurtigt op under kurven, og mens hjemmeholdet forsøgte at finde plads til trepointsscoringer på siderne af gæsternes forsvar, spillede gæsterne med enorm fysisk under kurven i form af ligatopscorer Matt Bonds og 207 centimeter høje Tosin Mehinti.

Men hverken den ene eller anden tilgang førte til point. Begge hold misbrugte store muligheder, hvor specielt hjemmeholdet slet ikke kunne finde kurven fra trepointslinjen.

Kampen skulle helt hen i første periodes sidste minut, inden spillerne tog revanche.

Gæsternes Ty Sabin satte to treere i kurven, inden Chris Nielsen svarede igen i den anden ende med tre point og et jubelbrøl ud mod tilskuerne i Arena Randers. 23-21 i hjemmeholdets favør efter første periode.

Annonce

Borgmesteren greb kampen

I begyndelsen af anden periode stjal gæsternes Ty Sabin billedet i kampen. Pointguarden smed syv point i kurven, men også Charlie Burgees og Devon Thomas havde held med eksplosive temposkift i angrebsspillet, som førte til point under kurven.

Og i den anden ende kæmpede Casper Stage og Kyndahl Hill med brølstærke Matt Bonds.

Ligatopscoreren var langt mindre toneangivende end det har været tilfælde i sæsonens tidligere kampe mod Randers Cimbria, hvor han har scoret hele 156 point i holdenes indbyrdes opgør i 2018.

Toneangivende, det var til gengæld Chris Nielsen, som af mange er bedre kendt som "borgmesteren af Randers". Han havde ikke i sinde at lave Hørsholm få en femte kamp, og sammen med Kyndahl Hill sørgede Nielsen med flere gode angrebsaktioner for, at hjemmeholdet kun var bagud med 46-50 til pausen.

Annonce

Randrusiansk påskeopvisning

Hørsholm stormede ud efter pausen, hvor Connor Beranek var ustyrlig. Gæsternes forward skulle kun bruge 70 sekunder på at score syv point, og dermed var gæsterne pludselig foran med ni.

Men det ændrede Charlie Burgess. Med to trepointsscoringer meldte han hjemmeholdet tilbage, inden Chris Nielsen med sit 21. point midtvejs i tredje periode reducerede til 64-66.

Med et minut tilbage af tredje periode bragte Kyndahl Hill balance. 71-71 stod det på tavlen. Gæsterne tog timeout, hvilket udløste et stort bifald i Arena Randers. Hjemmeholdet fornemmede det. Publikum fornemmede det. Cimbria var i teten, og Hill førte an mod semifinalen med syv point i tredje periodes sidste to minutter.

Med 74-73 til hjemmeholdet inden sidste periode lignede det et påskedrama. Et drama, som Chris Nielsen dog hurtigt lagde låg på. "Borgmesteren af Randers" diskede op med to treere langt, langt ude fra, og i kampens sidste minutter var det opvisning.

Charlie Burgess kiggede majestætisk ud mod publikum efter en trepointsscoring, Devon Thomas satte to Hørsholm-spillere af med en fiks dribling bag om ryggen, og Deuce Bello viste, hvorfor han er blevet kåret til Danmarks bedste dunker.

Hjemmeholdet kunne det hele, og nu venter Horsens IC i semifinalen, som ligeledes spilles som en serie bedst à fem kampe.

Den første semifinale kamp spilles i Horsens den 4. april 18.30.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce