Annonce
Norddjurs

Tre partier klar med nyt forslag på skoleområdet: Skolerne i vest kan se frem til millioner

Allingåbroskolen, der er en af de tre skoler i Børneby Nord, frygter at miste sin "Lillegruppe", men den frygt kan vise sig at være ubegrundet efter Dansk Folkeparti, Socialdemokraterne og Venstre er blevet enige om et nyt forslag. Arkivfoto: Annelene Petersen
De mange utilfredse forældre og personale i Børneby Nord kan måske se frem til, at der nu tilføres flere penge til området.
Annonce

Norddjurs: Måske er der håb på vej for det utilfredse personale og de mange forældre i Børneby Nord og i Auning, der har udtrykt frustration over den omfordeling af ressourcerne til specialundervisningsområdet, der betyder, at de to afdelinger kommer til at miste penge det kommende år.

Venstre, Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet er nemlig blevet enige om et nyt forslag, der i alt skal sende 3,5 millioner kroner ud i skoleområdet fra næste år.

1,5 millioner kroner kommer fra den centrale pulje, der ellers var tiltænkt som en reservepulje, og de resterende to millioner skal findes ved midlertidigt at stoppe afviklingen af en gæld, som socialområdet for børn og unge har til kommunekassen.

Annonce

SF ikke del af aftale

SF, hvor formand for børne- og ungdomsudvalget, Mads Nikolajsen, sidder, er ikke blevet involveret i aftalen, men trods det er formanden glad for, at det nu ser mere lyst ud for skolerne.

- Jeg går mere fortrøstningsfuld til mødet i eftermiddag, siger han.

Han peger på, at de to millioner er noget, han selv har foreslået på et møde mandag, og at han er glad for, at næstformand Allan Gjersbøl (S) har taget forslaget med.

Han peger dog samtidig på, at de to millioner, der bliver fundet på anbringelsesområdet, kan være risikable.

- Det går den rigtige vej på det område, men vi ved ikke, hvordan det kommer til at se ud næste år, siger han.

Brugen af den centrale pulje på på 1,5 millioner kroner er heller ikke uden problemer, mener han.

- Tanken var, at det skulle være en reserve, der kunne bruges, hvis der eksempelvis flyttede forældre til kommunen med mange børn, der krævede en særlig indsats, siger han, men understreger, at han er glad for, at det ser lysere ud for skolerne i den vestlige del af kommunen, selv om beløbet ikke rækker til at kompensere skolerne fuldt ud.

- Det er et skridt i den rigtige retning, siger han.

Forslaget, som de tre partier er blevet enige om, bliver behandlet på børne- og ungdomsudvalgets møde klokken 17, og avisen følger naturligvis op med reaktioner fra demonstrationen og lokalpolitikerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Stor fight - farvel til slutspil: Dét sagde de efter kampen

Annonce