Annonce
Randers

Tre restauranter fortæller: Derfor har vi fravalgt takeaway

Ægteparret Stig Stephansen og Anette Thygesen fra Hotel Stephansen er nogle af dem, der har valgt at lukke køkkenet helt ned og sende personalet hjem under corona-nedlukningen. Takeaway ville formentlig blive for dyrt et sats, fortæller de. Foto: Lars Rasborg
Hos nogle er det økonomien, der er afgørende, hos andre bruger man nedlukningen til at bygge om. Tre af byens populære restauranter fortæller her, hvorfor de har fravalgt salg af takeaway under denne corona-nedlukning.
Annonce

Randers: Listen over lokale spisesteder, der håber på din støtte i form af takeaway-bestillinger under nedlukningen, er lang. Men der er også lokale restauratører, der har fravalgt takeaway og i stedet har valgt at lukke helt ned for køkkenerne og sende personalet hjem.

Ét af de steder, hvor der i øjeblikket er helt øde, er på Stephansens Hotel.

- Takeaway-markedet er nok ikke helt så stort, som man tror, og det kræver også et helt andet prisniveau end normalt. Normalt skal vi have 20 gæster i løbet af en aften for at få restauranten til at løbe rundt, men hvis det skulle løbe rundt med takeaway, ville det nærmere kræve 40 bestillinger om dagen - og det er altså mange, konstaterer Stig Stephansen, der driver stedet med sin hustru.

- For vores vedkommende har det været svært nok at få restauranten til at køre på det niveau, den nu gør, så det ville blive for voldsomt et sats med takeaway. Vi har i stedet valgt at dukke nakken, hjemsende vores kokke med hjælpepakkerne og håbe, at rigtig mange har lyst til at tage ud og spise, når det igen bliver tilladt, tilføjer han.

Annonce

Gav op efter få dage

Nogenlunde samme melding kommer fra Albert Kelani, der er indehaver af Luna Ristorante. Under forårets nedlukning prøvede han at satse på takeaway, men det viste sig hurtigt at være den forkerte beslutning.


Takeaway-markedet er nok ikke helt så stort, som man tror, og det kræver også et helt andet prisniveau end normalt. Normalt skal vi have 20 gæster i løbet af en aften for at få restauranten til at løbe rundt, men hvis det skulle løbe rundt med takeaway, ville det nærmere kræve 40 bestillinger om dagen - og det er altså mange.

Stig Stephansen, Stephansens Hotel


- Under første nedlukning forsøgte vi os med takeaway, men der gik ikke engang en uge, før jeg måtte lukke ned for det og i stedet sende personalet hjem med lønkompensation, fortæller han og fortsætter:

- Jeg har en italiensk restaurant, der sælger pizza og pasta, og der er bare rigtig mange pizzerier i Randers at konkurrere med, så det kunne ikke løbe rundt. Denne gang har jeg derfor valgt at sende personalet hjem fra start.

Annonce

Bygger om

På Brasserie Mathisen på Hotel Randers har man også fravalgt salg af takeaway, men her er årsagen en anden.

- Vi har haft rigtig stor efterspørgsel på vores takeaway henover sommeren og efteråret, og har haft mega travlt omkring jul og nytår, lyder det glad fra direktør Sven Eskildsen, som fortæller, at man derfor har valgt at give køkkenet en opdatering, så det bliver bedre rustet til den øgede efterspørgsel.

- Vi har valgt at bruge denne nedlukning til at få opdateret køkkenet, så vi er helt klar, når tingene går løs igen, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers For abonnenter

Kenneth var spilleafhængig: Jeg lavede regninger på 5.000–6.000 kroner om måneden

Annonce