Annonce
Navne

Tre stifter fælles om kursus for nye præster

Stiftskontorchef Bodil Abildgaard er blandt indlederne. Arkivfoto: Anne Kieffer-Olsen
Indledere fra Aarhus, Viborg og Aalborg Stifter medvirker.

Tre stifter, nemlig Aarhus, Viborg og Aalborg, er fælles om at arrangere et kursus for nyansatte præster tirsdag den 3. november i Støvring Sognegård ved Aalborg.

Dette kursus er ifølge en information fra Aarhus Stift obligatorisk for alle præster, der er ansat det seneste år forud for kurset og i øvrigt har en ugentlig arbejdstid i folkekirken på over otte timer.

Der medvirker indledere fra alle tre stifter ved kurset.

Domprovst i Aalborg Stift, Niels Kristian Kobbelgaard, lægger ud med at belyse emnet "Fra Jellingstenen over reformationen til nutidens folkekirke".

Uddannelseskonsulent, stiftspræst og sognepræst, Thomas Felter, Vesterbølle, orienterer om folkekirkens mange gudstjenester, bryllupper og begravelser, og to stiftskontorchefer, henholdsvis Bodil Abildgaard, Viborg Stift, og Jette Madsen, Aarhus Stift, belyser emnet "Folkekirkens opbygning - hvor kommer pengene fra"?

Annonce
Stiftspræst Thomas Felter orienterer om de mange aktiviteter i folkekirken. Arkivfoto: Preben Madsen

Fælles arbejdsplads

Emnet "Folkekirken som vores fælles arbejdsplads" belyses af to, nemlig stiftsfuldmægtig Marie Johansen, Aalborg Stift, og formanden for Danmarks Kordegneforening, Henrik Kristoffersen, Brønderslev.

Sidste punkt på kurset er ved provst i Hadsund Provsti og sognepræst i Vive-Hadsund Pastorat Carsten Bøgh Pedersen. Emnet er "Sognet som en del af en sammenhæng".

I en introduktion om kurset skriver Aarhus Stift:

"Den danske folkekirke er et særligt sted, der dammer rammen om både kirkelige handlinger, kulturliv og frivilligt arbejde. Samtidig er folkekirken også en professionel arbejdsplads for tusinder af ansatte indenfor mange faggrupper. Det er derfor kursets formål at give nyansatte en god og fælles forståelse for folkekirken som helhed".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Kommunen støtter tv-sjov fra Christian Fuhlendorff og lokal instruktør med en halv million: Skal vise de gode sider af Randers

Annonce