Annonce
Østjylland

Tre svar fra professoren: Punkterer unges myter om coronavirus

- Jeg tror, det er vigtigt, at vi finder mere ud af, hvordan de unge ser på corona, for at vi for alvor kan begynde at gøre en indsats for at få vendt udviklingen, sagde professor og ledende overlæge ved AUH, Lars Østergaard på lørdagens pressemøde på rådhuset i Aarhus. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Unge under 30 år står for 70 procent af de nye smittetilfælde i Aarhus. Professor og ledende overlæge, Lars Østergaard, har spurgt de unge om deres forhold til corona, for at blive klogere på, hvordan udviklingen bedst kan vendes i den del af befolkningen.
Annonce

AARHUS: Tallene taler deres tydelige sprog. Lige nu er det blandt kommunens unge, at man finder flest coronasmittede.

Ud af fredagens 157 nye smittede i Aarhus Kommune udgjorde de 11-20-årige 62 personer, mens de 21-30-årige udgjorde 44 personer. Det svarer til, at lige knap 70 procent af de smittede skal findes i de to aldersgrupper.

- Jeg tror, det er vigtigt, at vi finder mere ud af, hvordan de unge ser på corona, for at vi for alvor kan begynde at gøre en indsats for at få vendt udviklingen, sagde professor og ledende overlæge ved AUH, Lars Østergaard på lørdagens pressemøde på rådhuset i Aarhus.

Derfor har han på det seneste spurgt de unge om deres forhold til corona og prøver her at give klar besked på de unges myter.

Annonce

Tre ting går igen

Lars Østergaard har listet tre udsagn op, som går igen blandt de unge, han har talt med:

1. Jeg smitter jo ikke, for jeg er sund og rask:

- Det er ikke rigtigt. Vi ved fra mange undersøgelser, at folk der ikke har symptomer kan give smitten videre. De står for halvdelen af smittespredningen. Man kan have virus uden at vide det, og derfor kan man som ung give smitten videre til andre, der måske er mere sårbare for den. Det kan være endnu en af grundene til at holde afstand.

2. Jeg bliver jo ikke syg:

- Det er også rigtigt. I hvert fald ikke så syg, at man kommer på hospitalet. Der har været meget få indlagte under 30 år. Men vi ser dog nogle senfølger - der kan ramme luftvejene, nervesystemet og hjertet – som også rammer yngre mennesker, selv om de ikke har haft en alvorlig infektion.

3. Jeg skal da også have lov til at være ung:

- Ja, helt klart. Jeg synes, det må være forfærdeligt at være ung i denne tid. Omvendt så er det jo her, man så skal sikre, hvordan man kan få så mange af de behov, man har som ung, opfyldt under de rammer, der nu engang er. Derfor fantastisk, at Aarhus Kommune har igangsat en unge-kriseledelse, der skal se på, hvordan man bedst mulig kan være ung under de rammer og vilkår, der skal hindre, at corona løber løbsk.

Aarhus Kommune arbejder på informationsmateriale målrettet unge, som snart vil være tilgængeligt.

Tal for coronasituationen i Aarhus

Den seneste uge har der været 458 nye smittede i Aarhus Kommune.

Torsdag lød tallet på 103 nysmittede, mens det fredag var steget til 157. Lørdag var der 68 nye smittede i Aarhus.

Blandt fredagens nye smittede udgjorde de 11-20-årige 62 personer, mens de 21-30-årige udgjorde 44 personer. Det svarer til at lige knap 70 procent af de smittede skal findes i de to aldersgrupper.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

En mand af få ord: Spiller Carlgren på sidste vers i Randers FC?

Annonce