Annonce
Randers

Spentrup Sogn lukker fra mandag: Sådan skal du forholde dig under nedlukningen

Fredagens smittetal fra Statens Serum Institut sender Spentrup Sogn over grænseværdierne for en lokal nedlukning. Arkivfoto: Mette Mørk
Efter to dage på kanten af nedlukning har Spentrup Sogn med dagens friske tal fra Statens Serum Institut nu ramt alle parametre, der skal til for en sognenedlukning.

Spentrup: Med én smittet mere fredag end torsdag kravler Spentrup Sogn op over grænseværdierne og derfor lukker sognet ned fra på mandag.

Fredagens smittetal fra Statens Serum Institut viser, at der er 20 smittede over en syvdags periode i Spentrup, hvilket er én mere end gårsdagens tal og nøjagtigt nok til at sende sognet i lokal nedlukning.

Samtidig er sognets såkaldte incidenstal over 600 - nærmere bestemt 750,47, og positivprocenten i Spentrup er dog faldet til 5,43, men ligger stadig over de tre, der tillades.

Annonce

Skoler, dagtilbud og idrætten omfattet

Kommunaldirektør Jesper Kaas Schmidt bekræfter, at Spentrup Sogn nu går i nedlukning, og kommunens beredskabsplaner træder i kraft fra mandag 14. juni.

- Vi har i forvejen lavet en drejebog for, hvad der sker i denne situation. Det, der konkret er sat i værk, er, at der bliver sendt et påbud ud til de forskellige steder, der er omfattet af nedlukningen.

Ifølge kommunaldirektøren betyder det, at der på Blicherskolen vil være fjernundervisning fra mandag, og så vil der være nødpasning for 0. til 4. klasse, som vi kender det fra tidligere, siger han.

På dagtilbudsområdet opfordres forældre til at holde deres børn hjemme, hvis det er muligt for dem. Er det ikke muligt, vil der være nødpasning for børnene med nogle skærpede krav til institutionerne om at inddele børnene i mindre, faste grupper. Sognets to børnehaver, Børnehuset Spentrup og Spentrup Lilleby, er omfattet af nedlukningen.

Aktiviteter i Spentruphallerne, spejdermøder, juniorklub og alle andre kultur- og fritidstilbud samt idrætsforeninger bliver også påbudt at lukke ned, siger kommunaldirektøren.

Annonce

Smitten er i børne- og familiesegmentet

Smitten koncentrerer sig om sognets yngre segment som børn og familier, uddyber Jesper Kaas Schmidt.

- Det er primært skolebørn og folk, der er smittet hjemme i husstanden, og det er enten ved at smitte hinanden eller at blive smittet på sin arbejdsplads, det er det tætteste, vi kan komme det, fortæller han.

Den lokale nedlukning i Spentrup Sogn kommer ikke til at påvirke de landsdækkende restriktioner, fortæller kommunaldirektøren. Forsamlingsforbuddet er stadig gældende efter de landsdækkende anvisninger, ligesom borgere i Spentrup kan smide mundbindet sammen med resten af landet i de fleste henseender fra på mandag.

- Borgerne i Spentrup skal forholde sig, som de plejer, men måske være endnu mere opmærksomme på reglerne om afstand og afspritning. Og så skal de nyde de muligheder, der er, men selvfølgelig være opmærksomme. Det kommer af sig selv, når der er børn, der sendes hjem. Men der gælder ikke andre restriktioner for dem som et forbud mod at tage ind til byen eller noget, siger Jesper Kaas Schmidt.

Kommunaldirektøren fortæller yderligere, at skulle smitten mod forventning fortsætte med at stige i Spentrup Sogn, så vil kommunens krisegruppe muligvis kigge på flere tiltag i sognet - dog udelukkende i forhold til kommunikation.

- Så vil vi sende folk på gaden og stemme dørklokker for at høre, om der er nogen, der har brug for yderligere information, men mit indtryk er, at borgerne - både dem i Spentrup og alle andre steder - godt ved, hvad man skal gøre, siger han.

Kriterierne for at kunne genåbne sognet er, at der skal være en syvdages periode, hvor alle tre parametre: antal smittede, incidens og positivprocenten har ligget under grænseværdierne for nedlukning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne For abonnenter

Mange drømme blev knust, da Dorthe Bjørn fik sklerose - men sygdommen har ikke forhindret hende i at tage aktivt del i livet

Randers FC

To år mere i lyseblåt: Rutineret forsvarsspiller underskriver ny aftale med Randers FC

Annonce