Annonce
Randers

Tricktyve stjal en helt bakke brilliantringe: Kan koste smykkebutik livet

Tricktyveriet har fået Erik Sørensen til at overveje, om han skal lukke sin guldsmedeforretning. Foto: Lars Rasborg
Guldsmeden i Houmeden er ikke forsikret, og tyveriet af et stort antal dyre ringe kan derfor få enorme konsekvenser for forretningen.
Annonce

Randers: I sin tid som guldsmed har Erik Sørensen, der er indehaver af Houmedens Guld, Sølv og Ure, oplevet flere indbrud og tricktyverier, men aldrig et, der var så groft som det, han fredag var udsat for.

- To tricktyve kom ind i forretningen, hvor de stjal en hel bakke med mindst 16 rød- og hvidgulds brilliantringe, fortæller han og tilføjer, at ringene - og et armbånd, der ligeledes lå i bakken - har en samlet værdi på mellem 100.000 og 200.000 kroner.

Annonce

Afledte opmærksomhed

Tyveriet skete fredag klokken 11.41, hvor to mænd kom ind i Erik Sørensens forretning. Her gik de rundt i forretningen, og talte af og til med ham.

- De var venlige, husker Erik Sørensen, som ikke fattede mistanke til mændene, der begge talte dårligt tysk.

Signalement af tricktyvene

Østjyllands Politi vil gerne i kontakt med vidner, der har set de to mænd, der begge talte tysk.

Den ene beskrives som:

 • 35-45 år
 • kraftig af bygning
 • ca. 180 cm høj
 • mørk i huden
 • sort hår
 • bag hvid kasket, sort jakke og blå jeans
 • gik med en lys papirspose i hånden

Den anden mand beskrives om:

 • 30-40 år
 • almindelig af bygning
 • ca. 170 cm høj
 • mørk i huden
 • sort hår
 • Iført en grå sixpence (hat), sort jakke og sorte bukser

Hvis du har oplysninger i sagen, vil politiet gerne høre fra dig på telefonnummer 114.

På et tidspunkt ville den ene mand se på nogle smykker i vinduet, og fik derfor Erik Sørensen til at følge med ham derhen. Samtidig listede den anden mand om bag disken, hvor han tog en bakke med brilliantringe, puttede bakken i en papirspose og forsvandt ud i gågaden sammen med sin medgerningsmand.

- Jeg opdagede først et kvarter senere, at bakken med brilliantringe var væk fra et skab under disken. Og på det tidspunkt var de jo langt væk, konstaterer Erik Sørensen.

Annonce

Ingen forsikring

Sagen blev fredag politianmeldt, og lørdag udsendte politiet en efterlysning med signalement (se faktaboka) af de to mænd. Derudover vil Erik Sørensen udlevere overvågningsbilleder og -film, der tydeligt viser de to mænd, til politiet.

Selv hvis det skulle lykkes politiet at fange tricktyvene, frygter han dog, at han aldrig får ringene at se igen. Ifølge butiksindehaveren har han to gange tidligere oplevet, at han ikke fik sine stjålne smykker tilbage, selv om tyvene blev fanget og dømt i retten.


To tricktyve kom ind i forretningen, hvor de stjal en hel bakke med mindst 16 rød- og hvidgulds brilliantringe.

Erik Sørensen, indehaver af Houmedens Guld, Sølv og Ure


Sker det igen, kan det få enorme konsekvenser for Erik Sørensens forretning. Han har nemlig ingen forsikring, der kan dække tabet.

- Jeg har fravalgt en forsikring, fordi jeg synes, det er for dyrt, fortæller han og uddyber:

- Jeg regnede ud, at det ville være billigere selv at tage tabet ved tyveri, hvis tyveriet skete med et par års mellemrum, end det ville være at skulle betale til en forsikring året rundt.

Der har dog ikke været et par år mellem tyverierne og indbrudsforsøgene. Alene i år er det fjerde gang, han udsættes for tyveri eller forsøg på det.

- Jeg er så træt af det her, og det betyder, at jeg nu går og overvejer, om jeg skal lukke min forretning, lyder det fra Erik Sørensen, som dog venter med at træffe en endelig beslutning til han finder ud af, om han får sine ringe tilbage.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC

Linsen fra linjen: Se Randers FC's målfest i billeder

Annonce