Annonce
Sport

Trist aften i Århus: Endnu en nulløsning mod Irland

Nicolai Jørgensen havde et par pæne muligheder for at bringe Danmark foran før pausen - og i anden halvleg var han også tættest på. Foto: Bo Amstrup/Scanpix

Et ultradefensivt irsk landshold formåede langt henad vejen at spolere både det danske spil og underholdningen på Århus Stadion. Nicolai Jørgensen var bedste bud på en dansk målscorer.

Et lille staldtip til de danske fodboldfans.

Overvej alvorligt at blive hjemme, næste gang det danske landshold møder Irland på hjemmebane.

Fire gange inden for det seneste gode års tid har drengene fra den grønne ø været modstander for Åge Hareides udvalgte - tre gange er det endt 0-0.

To af de kampe er spillet i Danmark.

Mandag aften så 11.130 frysende tilskuere endnu en nulløsning mellem de to hold i Århus - ikke den mest sexede oplevelse i denne landskampsæson.

Kampen i tal

Danmark-Irland 0-0Advarsler

Irland: Cyrus Christie (85.)

Danmarks hold

Frederik Rønnow - Peter Ankersen, Mathias Jørgensen, Andreas Bjelland, Jonas Knudsen - Lasse Schöne, Pierre Emile Højbjerg, Christian Eriksen/Lukas Lerager 46. - Yussuf Poulsen/Christian Gytkjær 66., Nicolai Jørgensen, Martin Braithwaite/Andreas Cornelius 79.

Tilskuere

11.130

Herligt irsk publikum

Mens det for det danske landshold drejede sig om at holde fast i den ufattelige stime af gode resultater, var der ikke det vilde på spil for irerne.

De havde for længst placeret sig solidt og komfortabelt på den sidsteplads i Nations League-gruppen, der giver ret til at spille mod ringere hold i næste udgave af turneringen, men det havde nu på ingen måde fået træner Martin O'Neill til at lukke op for den offensive godtepose.

Hans hold stod stålfast i en 5-4-1-formation og rykkede sig stort set ikke ud af stedet. Det drejede sig om at spolere det danske spil og så måske en gang imellem liste sig frem til en dødbold eller to.

Hvis du en dag skulle trænge til at være lidt alene, skulle du ansøge om tjansen som angriber på det irske landshold.

Godt nok ikke nogen synderligt charmerende indstilling til sådan en kamp, og efter de første 45 minutter var der ingen som helst diskussion om, hvor det væsentligste underholdningsmoment fra den irske lejr kom fra - fra de irske fans.

Rundt regnet 500-600 livsglade og højlydte irere havde taget turen til smilets by, og de lod sig ikke påvirke af deres heltes pauvre præstation. Da irerne efter 20 minutter kæmpede sig frem til et indkast tæt på det danske straffesparksfelt, brød jublen løs, og fem minutter før pausen gjaldede "Come on you boys in green" ind over Århus Stadion. En imponerende entusiasme.

Men der var sandt at sige ikke meget at juble over efter en målløs første halvleg. Heller ikke set med danske øjne.

Det er bare forbandet svært at spille mod en lavt stående modstander med høje forsvarsspillere. Gennembrud over kanterne og hurtigt spil ind gennem midten af banen var de midler, danskerne skulle bruge - med meget, meget begrænset held.

Kun et par gange lykkedes det at dirke den irske defensiv op - begge gange med Nicolai Jørgensen i afslutterens rolle, men Jørgensen havde ikke den beslutsomhed og skarphed, der gjorde ham til målscorer i Cardiff i fredags. Okay, chancerne var heller ikke så store som den i fredags, men det var en første halvleg, hvor de store øjeblikke skulle komme fra små chancer.

Det kom de ikke - 0-0 ved pausen var lige så logisk, som det var trist at overvære.

Jørgensen var tæt på

En udskiftning af Christian Eriksen i pausen syntes ikke at være den bedste medicin for et offensivt skrantende dansk hold, men faktisk kom værterne rigtig fint ud til anden halvleg.

Yussuf Poulsen havde kampens indtil da største mulighed blot et par minutter efter pausen, og kort efter var det en ellers ret anonym Martin Braithwaite, der fik chancen fra kanten af feltet - var der ikke kommet en irsk størrelse 45 i vejen der, var Braithwaite blevet målscorer for anden kamp i træk.

Opmuntrende åbning af danskerne mod en flok irere, der om muligt stillede sig endnu mere defensivt an end i første halvleg.

Det skulle blive en kamp mod tiden for danskerne, der pressede mere og mere på. Nicolai Jørgensen kom frem til en kæmpe chance, da han energisk erobrede bolden på kanten af det irske straffesparksfelt, men Feyenoord-angriberen ledte stadig efter medvinden og heldet - hans forsøg tog indersiden af stolpen.

Da manglede der 20 minutter i Århus, og det skulle vise sig at blive kampens sidste store chance.

Det danske landshold formåede ikke at nedbryde en destruktiv modstander og formåede dermed heller ikke at tilspille sig en hjemmebanefordel i en eventuel Nations League-semifinale om en EM-billet i foråret 2020.

Den kamp kommer kun i spil, hvis landsholdet ikke kvalificerer sig direkte til slutrunden. Søndag den 2. december er der lodtrækning til kvalifikationen, og hvis det må være mig tilladt at udtrykke et enkelt fromt ønske inden seancen i Dublin.

Fri os for Irland.

Annonce
Forsiden netop nu
Randers FC For abonnenter

Galleri og reportage: Superliga-talent på ny position førte an i tiltrængt magtdemonstration

Randers

Formanden for cityforeningen om ny strategi: - Nu trækker vi i samme retning for midtbyens udvikling

Annonce