Annonce
Debat

Trist at se sekvenser med Niels Christian fra Huset Nyvang

Læserbrev: Jeg har set TV2’s dugfriske dokumentar om forholdene på Kongsgården i Aarhus og Huset Nyvang i Randers.

Der er sekvenser, som ikke er behagelige at se på. Sekvenser, som Randers Byråd, hvor jeg sidder, og ledelsesniveauet må reagere på.

Forhenværende købmand Niels Christian Nielsen, der på daværende tidspunkt havde ophold på Huset Nyvang, gives en behandling i nævnte sekvenser, hvor der kun er én konklusion: Det står slet til med værdigheden i det fremviste. Det kan vi ikke være bekendt.

Annonce

Niels Christian eller andre ældre skal selvfølgelig hjælpes af den medarbejder, der opdager, at den ældre har et akut behov for hjælp – om det så tilfældigvis er en medarbejder fra en anden afdeling, ja så tager han/hun hånd om den ældre med det samme - det handler om værdighed og menneskelighed.

Udsendelsen indikerer, at behovet for bleskifte er stort ved aften- og nattetide. Slår bemandingen til? Er et simpelt spørgsmål at stille.

Vi kommer heller ikke uden om at tale om løn- og arbejdsforhold.

Der må ses på arbejdsplanlægning samt på, om arbejdsgrupper er skruet hensigtsmæssigt sammen; forstået således, at arbejdsgrupper ikke må være for ufleksible i deres virke vis-a-vis de ældre.

Jeg mener, det er vigtigt at påpege, at der i dokumentaren også vises gode eksempler på pleje med værdighed og ordentlighed. Selvfølgelig er der meget, der lykkes.

TV2-dokumentaren viser, at ledelsesniveauet skal tage lederansvaret alvorligt; også når der ansættes nye (egnede!) medarbejdere/ledere. Også når det gælder de ansattes uddannelse og efteruddannelse; blandt andet skal emneområderne værdier og værdighed altid være i fokus.

Byrådet har et medansvar. Radikale Venstre er klar til, at ældreområdet får et 360-graders eftersyn i tiden, der kommer. Et eftersyn, hvor de pårørende naturligvis skal spille med.

Det må ikke være Randers Kommune, der undersøger sig selv – vi skal have hjælp hertil udefra. Til at finde ud af, hvad der virker, og hvor der er plads til forbedringer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Kunsttrappe og rullende trappe

Sport For abonnenter

Husker du 'Lunte' Leif? Sådan endte en lasket seriespiller fra Fjordbakken med at blive et rekordsalg fra Freja til Brøndby

Annonce