Annonce
Østjylland

Triste tal for corona-situationen: Smitten er stadig i fremgang i Aarhus og Skanderborg

Der bliver ved med at dukke nye tilfælde af coronasmitte op i Aarhus og Skanderborg kommuner. Det går langt bedre i de øvrige østjyske kommuner. Foto: Claus Bech
Nye tal fra Statens Serum Institut fortæller om flere coronasmittede i Aarhus og Skanderborg. I begge kommuner stiger den såkaldte incidens, der fortæller om smittespredningen per 100.000 borgere. I de øvrige østjyske kommuner er corona-trykket enten uændret eller på retur.
Annonce

AARHUS: Coronasmitten spreder sig i Skanderborg og Aarhus kommuner.

I Aarhus er der det seneste døgn fundet 12 nye tilfælde af coronasmitte, så myndighederne nu over syv dage har konstateret coronasmitte hos 124 indbyggere.

Det viser søndagens tal fra Statens Serum Institut.

I Skanderborg Kommune har det seneste døgn budt på yderligere tre tilfælde af borgere med coronasmitte. Det betyder, at der i løbet af de seneste syv dage er lokaliseret 25 indbyggere i Skanderborg Kommune med coronavirus.

Sundhedsmyndighederne er særligt opmærksomme, når flere end 20 per 100.000 borgere i en kommune er fundet syge med med coronavirus. Det er den såkaldte incidens.

I Skanderborg Kommune er der nu coronasmitte hos 40 af 100.000 indbyggere, og i Aarhus Kommune er der 36 personer smittet med coronavirus for hver 100.000 borgere.

I begge kommuner er der tale om stigninger i forhold til lørdagens tal.

Annonce

Topledelse træder sammen

Lørdag fortalte Skanderborg-borgmester Frands Fischer (S), at kommunens topledelse følger corona-situationen meget nøje.

Kommunens ledelse træder sammen mandag, hvor den vil endevende muligheder for at forebygge yderligere spredning af coronasmitte. Det kan være via informationskampagner.

Ifølge de nye tal fra Statens Serum Institut er udviklingen i de øvrige kommuner omkring Aarhus ikke alarmerende.

Der testes flittigt for at finde coronasmittede danskere. Foto: Mette Mørk

Faktisk er der så få nye smittetilfælde, at antallet af coronaramte personer for hver 100.000 borgere falder i Favrskov og Norddjurs kommuner.

I Odder og Syddjurs kommuner er der ingen udvikling i corona-trykket. I de to kommuner er der fortsat ni coronasmittede borgere for hver 100.000 indbyggere.

Annonce

Tre danske dødsfald

På landsplan er der det seneste døgn registreret 469 nye smittetilfælde med coronavirus.

Det er et fald i forhold til døgnet fra fredag til lørdag, da der blev lokaliseret 589 nye smittetilfælde.

Antallet af indlagte er fra lørdag til søndag faldet med tre.

Statens Serum Institut oplyser, at 59 personer indlagt på grund af coronasmitte. Ni af dem er på intensiv afdeling, mens tre er i respirator.

I døgnet fra lørdag til søndag har der været tre corona-relaterede dødsfald. De tre dødsfald er det højeste antal siden 13. juni.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Bekymring hos Cold Hand Winery: Ny grusgrav kan smadre blomstrende turistmagnet

Indland

Nu kan du få dit kørekort på mobilen

Annonce