Annonce
Randers Cimbria

Triumf-toget fortsætter: Cimbria udraderer fynboer

Josh Fortune brændte banen af i Arena Randers med 30 point i sejren over Svendborg Rabbits. Arkivfoto: Anne Myrup Pedersen
Randers Cimbria var længe om at komme i gang, men de fik i den grad spillet sig varme og tævede Svendborg Rabbits 90-75. Josh Fortune og Corey Silverstrom gjorde, hvad der passede dem.
Annonce

Randers: Syv sejre på stribe og en førsteplads i tabellen.

Randers Cimbria har badet i succes, og dominansen ser ikke ud til at have en ende.

Kampene mod Pro B-holdene er pligtsejre, men onsdag aften satte randrusianerne en tyk streg under, at de skal regnes som titeludfordrer til Bakken Bears – måske i virkeligheden den største udfordrer af alle.

Svendborg Rabbits blev i anden halvleg kørt ud af Arena Randers, som var de et Pro B-hold, og sejren på 90-75 var ikke ét point for meget. En cementering af, at Randers-mandskabet rækker alvorligt ud efter medaljerne i den her sæson. For en uge siden slog de sidste års sølvvindere fra Horsens IC.

I den kamp fik Cimbrias franske fyrtårn Jonathan Jeanne et slag over skinnebenet, som henviste ham til bænken uden kampuniform onsdag aften. Et tab med tanke på at franskmanden snitter over 8,6 rebounds per kamp indtil videre i sæsonen, men den del af spillet sørgede Rasmus Bach og Josh Fortune for.

Sidstnævnte spillede i det hele taget en fremragende kamp, og det skulle hjemmeholdet være glade for i en første halvleg, hvor de hakkede afsted.

Kampen i tal

Basketligaen

Randers Cimbria - Svendborg Rabbits 90-75 (36-34)

Periodecifre: (15-17), (21-17), (29-14), (25-27).

Randers Cimbria: Josh Fortune 30, Corey Silverstrom 22, Brantley Bynum 19, Rasmus Bach 12, Chris Nielsen 5, Anton Hansen 2.

Topscorere Svendborg: Durell Vinson 16, Peter Møller 15, Zachary Charles 15.

Rebounds: Randers Cimbria 46, Svendborg 42.

Annonce

Fantastisk Fortune

Chris Nielsen satte ikke mange fødder rigtigt før pausen, hvor for mange Cimbria-spillere ville dreje i cirkler under kurven i stedet for at spille chancen større et andet sted på banen.

Hjemmeholdet havde store problemer med at sætte skuddene, men heldigvis holdt Cimbria-topscorer Josh Fortune niveau med 14 point før pausen, og det var som om, at holdkammeraterne kiggede på den amerikanske forward og tænkte, at de nok hellere måtte hjælpe til.

Gæsterne var foran 27-18, men på blot to minutter reducerede Randers Cimbria til 27-26. Et par gode steals og tre missede skud fra fynboerne, så var hullet lukket.

Det klarede Josh Fortune og Brantley Bynum.

Sidstnævnte spillede sig op frem mod pausen, hvor også Corey Silverstrom sørgede for, at randrusianerne kunne gå til pausesnak med tre pletskud på 18 forsøg fra treeren i stedet for blot en enkelt fuldtræffer fra distancen. Han afsluttede offensive spil, som pludseligt havde fart og kreativitet, og det fortsatte efter pausen.

Annonce

Tættere på kurven

Hjemmeholdet indledte anden halvleg med nogle nemme point efter godt reboundspil, og det blev starten på et festfyrværkeri af en tredje periode.

Fynboerne skulle virkelig arbejde for pointene, mens Cimbria-mandskabet fornuftigt begyndte at tage flere bolde tættere på kurven.

Den gameplan giver kun to point ad gangen, men det gjorde det så til gengæld også igen og igen.

To point – eller to straffekast, når fynboerne fejlede. Nogle gange begge dele, og det satte ild i Cimbria-mandskabet.

Annonce

Rekord-Chris

To minutter inde i tredje periode var stillingen 38-38. Otte minutter senere var stillingen 65-48.

Selv skuddene fra distancen røg rent i kurven, og så var det kun et spørgsmål om sejrens størrelse, og om Chris Nielsen skulle udbygge sin rekord som den mest scorende spiller nogensinde i Basketligaen og nå en ny milepæl.

Seks point onsdag havde sendt ham op på 7000 point i den danske basketliga, men det blev kun til fem.

Veteranen har milepælen til gode lidt endnu, men den ottende Cimbria-sejr i træk var der aldrig tvivl om.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Luk kirkerne op

Randers FC For abonnenter

Fra kulkælderen til topscorer-bejler: Mentaltræner bag Vitos vilde forandring

Annonce