Annonce
Fodbold

Tro på overlevelse: Romalt blåstempler efteråret

Amalie de Place scorede sit første sæsonmål i efterårets sidste kamp mod Lyseng. Arkivfoto: Anne Myrup Pedersen
Romalts kvinder sluttede med et 2-1-nederlag til Lyseng, men assistenttræner, Henrik Andersen, understreger, at efteråret har været mere end godkendt i landets næstbedste række. Der er tro på, at klubben overlever i foråret.
Annonce

Randers: Det var historisk, da Romalts kvinder for første gang nogensinde gik ind til en kamp i landets næstbedste fodboldrække 13. august i Aalborg.

Godt nok fik de en 7-0-lussing til AaB, som senere endte som suveræne vindere af efterårspuljen, men som sæsonen er skredet frem, har Romalt-mandskabet også øget pointhøsten.

Det blev kun til ét point de første fem kampe, men da regnskabet blev gjort op i lørdags efter et 2-1-nederlag mod Lyseng i efterårets sidste kamp, så det markant bedre ud.

12 point i 14 kampe. Bedre end både JAI, Aarhus og Aarhus 1900.

- Efteråret har været mere end godkendt. Vi ville holde ét hold under os, men vi endte med at holde to hold under og får dermed fire point med til foråret, fortæller Romalt-assistenttræner, Henrik Andersen, med hentydning til, at holdene tager point med over i det nedrykningsspil, som venter i foråret.

- Vi så i de første syv kampe, at vi skulle vænne os til tempoet og hårdheden i 1. division, men de seneste kampe har vist, at vi er ved at være der. Vi føler os klar til foråret, siger Henrik Andersen.

Nedrykningspuljen for Romalt i foråret

Fortuna Hjørring = 10 point

IF Lyseng = 8 point

ASA, Aarhus = 6 point

Romalt IF = 4 point

JAI, Aarhus = 2 point

Aarhus 1900 = 0 point

* Holdene har fået henholdsvis 10, 8, 6, 4, 2 og 0 point med fra efteråret afhængigt af placering.

* Alle hold mødes indbyrdes ude og hjemme. 10 kampe i alt.

* De to nederst placerede hold rykker ned i Kvindeserien.

Annonce

Styr på defensiven

I sæsonens ni første kampe havde randrusianerne store problemer med at holde modstanderne fra at score.

36 gange måtte Romalt-keeper Lærke Holst fiske bolden ud af nettet, men med en enkelt undtagelse i Vildbjerg har holdet maksimalt tilladt modstanderne én scoring per kamp i de afsluttende fem opgør i efteråret.

- Det var en mærkværdig kamp i Vildbjerg (6-0-nederlag, red.), hvor de var vanvittigt effektive, men ellers har vi lukket fint af mod slutningen. Vi ændrede system fra 3-1-4-2 til 3-5-2 ni kampe inde i sæsonen, og det har bare beskyttet forsvaret bedre, siger assistenttræneren.

- Men forsvarsspillerne har også vænnet sig bedre til niveauet, og Lærke Holst, vores 18-årige keeper, er i den grad vokset med opgaven og blevet mere og mere kampafgørende, fortsætter Henrik Andersen.

Annonce

Henter ny angriber

Ifølge assistenttræneren skal Romalt-mandskabet fortsætte med at lægge på de defensive præstationer ind i foråret, men også fremme på banen er der plads til forbedring.

Den offensive del skal en ny angriber være med til at sætte yderligere skub i.

- Vi får tilgang af en topangriber over vinteren, og det er uden tvivl en, som kommer til at gøre en forskel. Hun kommer fra et U18 DM-hold, siger Henrik Andersen, der ikke vil røbe navnet på spilleren, da hendes nuværende klub ifølge assistenttræneren endnu ikke er vidende om, at hun skifter til Kronjylland.

Annonce

Ti finaler

Det store spørgsmål er så, om Romalt har, hvad der skal til for at undgå en returbillet til Kvindeserien?

I klubben bobler optimismen, men man erkender også, at det kræver benhårdt arbejde.

- Jeg er ikke jubelidiot og ved godt, at det bliver en hård kamp, men jeg synes, at vores muligheder er rimelig gode. I efteråret har vi fået point mod alle de hold, som vi skal møde i foråret, og pigerne har vænnet sig til niveauet og kan bygge på. Men når det er sagt, kan vi ikke tillade os at slække i nogle kampe. Det bliver ti finaler, fortæller assistenttræneren.

I foråret er der både en nedrykningspulje i 1. division for øst- og vesthold, og vinderne af de to puljer mødes i en finale om at blive vinder af 1. division.

Romalt starter med kun seks point op til Fortuna Hjørring på førstepladsen, men randrusianerne bruger ikke krudt på at kigge opad.

- Ambitionen er udelukkende at overleve i 1. division. Vi har spillermaterialet og træneren (Rasmus Lynge, red.) til det, så personligt er jeg fortrøstningsfuld, siger Henrik Andersen.

1. division, kvinder

IF Lyseng - Romalt IF 2-1 (0-0)

Mål for Romalt: Amalie de Place

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Overhaling gik helt galt

Sport For abonnenter

Billeder og reportage fra premieresejr i Hornbæk: Dobbelte målscorere, cheftrænere i aktion og en kandidat til årets mål

Norddjurs For abonnenter

Elendig timing: Men borgmesteren fortryder ikke sin beslutning om nyt pingvinanlæg

Østjylland For abonnenter

Et spørgsmål om signalværdi: Nej til udvidelse af Kattegatcentret var det rigtige

Annonce