Annonce
Randers

Trods børnesygdomme og stribevis af uheld: Arena Randers kåret som årets bedste idrætsbyggeri

Tidligere på måneden kom det frem, at halgulvet i den nye multihal endnu en gang måtte rives op og lægges om, efter det var begyndt at bule, fordi det var blevet anlagt, før den underliggende beton var tør. Arkivfoto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix.
Selvom den nybyggede multiarena har været ramt af flere børnesygdomme, er Arena Randers netop løbet med titlen som Årets Idrætsbyggeri 2021 efter en offentlig afstemning.

Randers: Efter forsinkelser af byggeriet, to omlægninger af halgulvet inden for et år og forpurrede åbningsplaner er der godt nyt fra Arena Randers.

Arenaen er netop blevet kåret til Årets Idrætsbyggeri 2021 foran fire andre kandidater fra hele landet på baggrund af en offentlig afstemning, hvor mere end 1.300 deltagere i alt har stemt.

Forud for afstemningen var Arena Randers af en fagjury blevet udvalgt til et finalefelt bestående af i alt fem kandidater. I nomineringen af multihallen lagde juryen blandt andet vægt på, at det med arenaen var lykkedes at samle områdets bygninger til en helhed, der rummer både bredde- og foreningsidræt.

Annonce

En stolt direktør

I Arena Randers vækker nyheden selvsagt glæde. Direktør Gitte Nørgaard er "mega stolt" over prisen - ikke mindst efter al den turbulens, som nybyggeriet har mødt på vejen.

- Det sætter sådan et fint punktum for et, synes vi selv, rigtigt fint byggeri, som skal stå i mange år og være til glæde for mange borgere på både idræts-, kultur- og erhvervssiden. Det er jo dejligt at have noget, hvor nogle udefra også synes, det er flot og funktionelt, siger hun og fortsætter:

- Vi har været mange ting igennem, så derfor gør det her én endnu mere glad. Det var værd at stå det her igennem, og vi synes, vi har fået rigtig meget for de penge, der er lagt i projektet.

Det taler prisen op, at valget har været i borgernes hænder, mener direktøren.

- Det gør mig glad at se, at det ikke kun er arkitekter og fagpersoner, men også Randers-borgere, der interesserer sig for, at vi har noget flot at kigge på, og det gør prisen endnu mere værd, siger hun.

Prisen for Årets Idrætsbyggeri uddeles i år for anden gang af virksomheden Nohrcon, der udvikler og afholder arrangementer inden for udbud og byggeri - og som også uddeler priser til Årets Sundhedsbyggeri, Årets Skolebyggeri og Årets Kontorbyggeri.

I en pressemeddelelse oplyser Nohrcon, at uddelingen af prisen skal være med til at sætte fokus på folkesundhed og være med til at inspirere andre, der skal i gang med lignende byggeprojekter.

Arena Randers vandt afstemningen foran Kampsportscenter Forum i Horsens, Kultur- og bevægelsespark Høng, Seest Trailcenter og Svømmehal Frederikssund Idrætsby.

Annonce
Randers For abonnenter

Efter sag om facebook-opslag om mandestrip: Randers Kommune meldt til Arbejdstilsynet for dårligt psykisk arbejdsmiljø

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Akut mangel på vuggestuepladser presser kommunen til at gå med plan B: Men måske kræver det en plan C at nå i mål

Danmark For abonnenter

Kendisser på stemmesedlen har en fordel, men ingen nem genvej til valg

Randers FC

5 ting, der er værd at vide før OB-Randers FC: Begge hold må undvære en profil i offensiven

Randers FC For abonnenter

Højt tempo og urolig fodboldkamp: Flere talenter satte sig igennem i sæsonens første sejr

Kultur

Anbefaling: Fem forrygende serier til sofa og regnvejr

Debat For abonnenter

Vi skal da forlange at få mest muligt for pengene: Skørt at køre milliarderne ind på en palle

Kultur For abonnenter

Lyden af søndag lever i 'Giro 413': Hatten går stadig rundt efter 75 år

Randers FC

Quiztid om topscorer, tilskuersnit og obskure fakta: Hvor meget ved du egentlig om Randers FC’s start på sæsonen?

Sport

Michael Laudrup løber med hæderen: Kåret som det største danske sportsnavn i 125 år

Randers

Hungry Dane åbner i nye lokaler: Lægger hårdt ud med første udkast til sit bud på Danmarks Bedste Burger 2022

Erhverv For abonnenter

Fiskenet fra Det Indiske Ocean på lang rejse: Erhvervsfolk fra Randers vil omdanne det til kvalitets genbrugsplast på ny fabrik

Randers

Kom og smag på Danmarks bedste: Fritidsmejerister laver nougatis i gourmet-særklasse - som i de gode gamle dage

Annonce