Annonce
Randers

Trods børnesygdomme og stribevis af uheld: Arena Randers kåret som årets bedste idrætsbyggeri

Tidligere på måneden kom det frem, at halgulvet i den nye multihal endnu en gang måtte rives op og lægges om, efter det var begyndt at bule, fordi det var blevet anlagt, før den underliggende beton var tør. Arkivfoto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix.
Selvom den nybyggede multiarena har været ramt af flere børnesygdomme, er Arena Randers netop løbet med titlen som Årets Idrætsbyggeri 2021 efter en offentlig afstemning.

Randers: Efter forsinkelser af byggeriet, to omlægninger af halgulvet inden for et år og forpurrede åbningsplaner er der godt nyt fra Arena Randers.

Arenaen er netop blevet kåret til Årets Idrætsbyggeri 2021 foran fire andre kandidater fra hele landet på baggrund af en offentlig afstemning, hvor mere end 1.300 deltagere i alt har stemt.

Forud for afstemningen var Arena Randers af en fagjury blevet udvalgt til et finalefelt bestående af i alt fem kandidater. I nomineringen af multihallen lagde juryen blandt andet vægt på, at det med arenaen var lykkedes at samle områdets bygninger til en helhed, der rummer både bredde- og foreningsidræt.

Annonce

En stolt direktør

I Arena Randers vækker nyheden selvsagt glæde. Direktør Gitte Nørgaard er "mega stolt" over prisen - ikke mindst efter al den turbulens, som nybyggeriet har mødt på vejen.

- Det sætter sådan et fint punktum for et, synes vi selv, rigtigt fint byggeri, som skal stå i mange år og være til glæde for mange borgere på både idræts-, kultur- og erhvervssiden. Det er jo dejligt at have noget, hvor nogle udefra også synes, det er flot og funktionelt, siger hun og fortsætter:

- Vi har været mange ting igennem, så derfor gør det her én endnu mere glad. Det var værd at stå det her igennem, og vi synes, vi har fået rigtig meget for de penge, der er lagt i projektet.

Det taler prisen op, at valget har været i borgernes hænder, mener direktøren.

- Det gør mig glad at se, at det ikke kun er arkitekter og fagpersoner, men også Randers-borgere, der interesserer sig for, at vi har noget flot at kigge på, og det gør prisen endnu mere værd, siger hun.

Prisen for Årets Idrætsbyggeri uddeles i år for anden gang af virksomheden Nohrcon, der udvikler og afholder arrangementer inden for udbud og byggeri - og som også uddeler priser til Årets Sundhedsbyggeri, Årets Skolebyggeri og Årets Kontorbyggeri.

I en pressemeddelelse oplyser Nohrcon, at uddelingen af prisen skal være med til at sætte fokus på folkesundhed og være med til at inspirere andre, der skal i gang med lignende byggeprojekter.

Arena Randers vandt afstemningen foran Kampsportscenter Forum i Horsens, Kultur- og bevægelsespark Høng, Seest Trailcenter og Svømmehal Frederikssund Idrætsby.

Annonce
Randers For abonnenter

Magtlisten i Randers nærmer sig toppen: Mød erhvervskvinden, der arbejder på at skabe en dansk pendant til Gucci, og som har en plads i top 20

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Ingen har lyst til at tage ansvaret for det der foregår - men alle er enige om at det ikke er godt nok: Velkommen til Jobcentret

Randers For abonnenter

Søren kunne godt stoppe med at arbejde og bare leve af sine penge: Men han har stadig en vigtig mission at fuldføre

Randers

På trods af røg og smeltet plastic kørte Dannie næsten 500 meter i brændende bil på motorvejen: Nu er hans baby forvandlet til aske

Kultur For abonnenter

Randers' middelaldereventyr i Kina klædt af til skindet: Jamen, han har jo slet ikke noget tøj på!

Bryggeri varsler dyrere øl: Tørke og krig sender forbrugerne til lommerne - endnu engang

Erhverv

Hypen for friturestegt bagværk er væk: Donut Shoppen lukker ned i Brødregade

Leder For abonnenter

Dagligt mere end 1000 biler på villavej: Vi forventer, at kommunen finder en løsning

Lærlingen Carl Emil gider ikke mere bullshit: Skolens maskiner er ældre end min far

Navne

Ejendomsmatador med rødder i Randers er død

Se billederne: Kom med ind i Victor og Birgittes vilde drømmehus med 360 graders terrasse, snedkerkøkken og privat shelter direkte ned til åen

Østjylland

Kjeld skal så 22 kilometer blomsterbed - til fri plukning: I år er der en ny blomsterblanding på menuen

Randers For abonnenter

50 lejere skal have ny udlejer: Lokal investor overtager markant investeringsejendom i det centrale Randers

Randers

16-årig slog kvindelig togfører og låste sig inde på toilettet

Annonce