Annonce
Randers

Trods børnesygdomme og stribevis af uheld: Arena Randers kåret som årets bedste idrætsbyggeri

Tidligere på måneden kom det frem, at halgulvet i den nye multihal endnu en gang måtte rives op og lægges om, efter det var begyndt at bule, fordi det var blevet anlagt, før den underliggende beton var tør. Arkivfoto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix.
Selvom den nybyggede multiarena har været ramt af flere børnesygdomme, er Arena Randers netop løbet med titlen som Årets Idrætsbyggeri 2021 efter en offentlig afstemning.

Randers: Efter forsinkelser af byggeriet, to omlægninger af halgulvet inden for et år og forpurrede åbningsplaner er der godt nyt fra Arena Randers.

Arenaen er netop blevet kåret til Årets Idrætsbyggeri 2021 foran fire andre kandidater fra hele landet på baggrund af en offentlig afstemning, hvor mere end 1.300 deltagere i alt har stemt.

Forud for afstemningen var Arena Randers af en fagjury blevet udvalgt til et finalefelt bestående af i alt fem kandidater. I nomineringen af multihallen lagde juryen blandt andet vægt på, at det med arenaen var lykkedes at samle områdets bygninger til en helhed, der rummer både bredde- og foreningsidræt.

Annonce

En stolt direktør

I Arena Randers vækker nyheden selvsagt glæde. Direktør Gitte Nørgaard er "mega stolt" over prisen - ikke mindst efter al den turbulens, som nybyggeriet har mødt på vejen.

- Det sætter sådan et fint punktum for et, synes vi selv, rigtigt fint byggeri, som skal stå i mange år og være til glæde for mange borgere på både idræts-, kultur- og erhvervssiden. Det er jo dejligt at have noget, hvor nogle udefra også synes, det er flot og funktionelt, siger hun og fortsætter:

- Vi har været mange ting igennem, så derfor gør det her én endnu mere glad. Det var værd at stå det her igennem, og vi synes, vi har fået rigtig meget for de penge, der er lagt i projektet.

Det taler prisen op, at valget har været i borgernes hænder, mener direktøren.

- Det gør mig glad at se, at det ikke kun er arkitekter og fagpersoner, men også Randers-borgere, der interesserer sig for, at vi har noget flot at kigge på, og det gør prisen endnu mere værd, siger hun.

Prisen for Årets Idrætsbyggeri uddeles i år for anden gang af virksomheden Nohrcon, der udvikler og afholder arrangementer inden for udbud og byggeri - og som også uddeler priser til Årets Sundhedsbyggeri, Årets Skolebyggeri og Årets Kontorbyggeri.

I en pressemeddelelse oplyser Nohrcon, at uddelingen af prisen skal være med til at sætte fokus på folkesundhed og være med til at inspirere andre, der skal i gang med lignende byggeprojekter.

Arena Randers vandt afstemningen foran Kampsportscenter Forum i Horsens, Kultur- og bevægelsespark Høng, Seest Trailcenter og Svømmehal Frederikssund Idrætsby.

Annonce
Randers FC For abonnenter

Randers FC bød slutfløjt velkommen: - Hvis kampe varede 70 minutter, skulle vi have vundet

Danmark

Søndagens coronatal: 644 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Succesfuldt projekt for udsatte unge risikerer lukning: Fritidsjob er meget mere end penge på lommen

Randers For abonnenter

Kvadratmeter og pris vægter højere end postnummer: - Vi gav håndslag på, at det max skulle være en times kørsel fra Aarhus

Vejr

Luk vinduer og døre: Skybrud og store regnskyl truer i det kommende døgn 

Randers For abonnenter

Ud af komfortzonen og ind på arbejdsmarkedet: Fritidsjob giver masser af oplevelser og erfaring - få tips og tricks fra de unge

Randers FC For abonnenter

Karakterbogen efter uafgjort mod OB: Han har ikke tænkt sig at give pladsen til anføreren tilbage

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Debat

Lad syrerne være velkomne her, indtil det er sikkert for dem at vende hjem

Norddjurs For abonnenter

Flere end 200 medarbejdere mister deres job: Østjysk fødevareproducent er gået konkurs

Danmark

Efter måneder med utrøstelig datter opgav Maja at få hjælp i Danmark: - Det føltes ulovligt at tage til udlandet

Erhverv

Flowerpower, peace and love: En væg i den nye brætspilscafé Operaen får 1970'er-tema

RANDERS For abonnenter

Bondekonen sælger overdådige gallakjoler til hele landets kvinder. Selv ejer hun ikke en eneste en

Randers FC

Genlæs livebloggen og se højdepunkterne: Kamara sikrede Randers et point

Annonce