Annonce
Sport

Trods corona-dvale og kontraktudløb: - Jeg er ikke nervøs for min fremtid

Mads Würtz Schmidt i Tour de France sidste år for Team Katusha Alpecin, der har overgivet sin løbslicens til danskerens nuværende hold, Israel Start-Up Nation. Arkivfoto: Christian Hartmann/Ritzau Scanpix
Mads Würtz Schmidt står til at blive arbejdsløs ved årets udløb. Randrusianernes kontrakt med Israel Start-Up Nation udløber, og coronakrisen gør det svært at sælge sin underskrift. Han erkender, at timingen er forfærdelig, men føler, at han har gode kort på hånden.

Randers: Alle cykelløb er som minimum suspenderet frem til 1. juni.

Selv Tour de France, sportens sværvægter, risikerer at lade livet eller blive udskudt på grund af den nuværende coronapandemi.

En gabende tom løbskalender på ubestemt tid er naturligvis en flad fornemmelse for hele det professionelle cykelfelt, men for de ryttere, der står uden kontrakt efter nytår, kommer den ufrivillige pause ekstra ubelejligt.

Mads Würtz Schmidt er en af dem.

Randrusianernes kontrakt med Israel Start-Up Nation udløber ved årsskiftet, og som situationen er nu, er det ikke nemt at overbevise hverken det nuværende hold eller andre bejlere om, at han er værd at satse på de kommende år.

Alligevel frygter han ikke for at ryge i dagpengesystemet efter nytår.

- Timingen er virkelig dårlig, men jeg er ikke nervøs for min fremtidssituation. Jeg har over længere tid bevist, hvad jeg står for på cyklen og også leveret nogle gode resultater, så jeg føler, at jeg har gode kort på hånden for en ny kontrakt, fortæller Mads Würtz Schmidt, der understreger, at det er den rigtige beslutning at droppe alle løb i en periode.

Annonce

Nåede at vise sig frem

Inden suspenderingen nåede Randers-rytteren blandt andet at lave et stort stykke arbejde for sin holdkaptajn Daniel Martin i etapeløbet Volta ao Algarve i Portugal, mens han også fik vist sig godt frem i Paris-Nice.

Det kan, ifølge danskeren, blive afgørende.

- Jeg har kørt godt i etapeløbene i begyndelsen af foråret, og sådan noget bliver bemærket. Jeg tror, der er mange ryttere, som har røde ører på grund af en usikker fremtid, men jeg er ikke en af dem, fortæller Mads Würtz Schmidt.

På grund af de voldsomme corona-omstændigheder i Spanien, hvor han er bosat, er han midlertidigt indlogeret ved sin svigerfamilie i Stevnstrup, hvorfra han holder formen ved lige.

Ikke et ondt ord om den lille by uden for Randers, men formentlig ikke et af de træningsspots, hvor World Tour-holdene mødes med agenter om fremtidige kontrakter.

- Man sælger ikke sin underskrift, når man træner. Det handler om at præstere i løbene, og selvom vi kun har kørt nogle få, har jeg heldigvis nået at vise mig frem på en positiv måde, lyder det fra Mads Würtz Schmidt.

Ingen kommentarer

Siden 2017 har randrusianeren kørt for Team Katusha–Alpecin, som til denne sæson er blevet til Israel Start-Up Nation efter en fusionering.

Et længere samarbejde, og derved også et nærliggende bud på arbejdsgiveren i næste sæson, da de har et indgående kendskab til danskeren, men den del vil Mads Würtz Schmidt ikke kommentere på.

- Jeg har en agent, der styrer den del for mig, så det har jeg ingen kommentarer til.

- Men jeg tænker ikke, at der er mange hold, som tænker på næste sæson lige nu. Der er nogle, som bliver hårdt økonomisk ramt af den her krise, så for mange vil det først og fremmest handle om at overleve, og så må man kigge på bundlinjen efterfølgende i forhold til at hente ryttere, lyder vurderingen fra Mads Würtz Schmidt.

I alt har ni danske World Tour-ryttere kontraktudløb til nytår.

Ud over Mads Würtz Schmidt er det Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma), Jonas Gregaard (Astana), Mikkel Honoré (Quick-Step), Jesper Hansen (Cofidis), Rasmus Byriel Iversen (Lotto Soudal) og de tre NTT-ryttere Michael Valgren, Michael Carbel og Andreas Stokbro.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers HK For abonnenter

Randers HK-spillere ender med en pause på mere end fire måneder: Klubben er trukket i arbejdstøjet

Annonce