Annonce
Østjylland

Trods danske bryggeriers fravalg: Over 100 påske- og forårsbryg at vælge imellem

16 nye påske- og forårsbryg er foreløbig registreret på årslisten over nye danske øl i 2019. Foto: Michael Bager
Mange mikrobryggerier og større bryghuse drosler ned på påskebryggen og gør i mstedet i forårsbryg, men der er alligevel nye påskebryg at hente til den kommende højtid.

AARHUS: Lørdag kunne Århus Stiftstidende fortælle, at påskebryggen er en truet art. Flere bryggerier vælger at gå foråret i møde uden eget bud på hvordan en påskebryg skal smage.

Flere af bryggerierne sender i stedet en forårsbryg på gaden, mens andre ganske enkelt springer helt over.

Som vi også skrev lørdag, er der dog stadig en pæn portion påskebryg og forårsbryg i handlen, og en gennemgang fra Bryggeriforeningen viser, at der trods alt stadig er over 100 påske- og forårsbryg fra danske bryggerier at vælge imellem.

En enkelt af de nye bryg er fra Rosenholm Bryghus. Den er så ny, at den hverken har fået et navn eller var med i vores liste over påske- og forårsbryg fra en lang række østjyske bryggerier.

- Vi estimerer, at der er lidt over 100 danske påske- og forårsbryg på markedet i år. Heraf er foreløbig 16 helt nye øl. Så forbrugerne har rig mulighed for både at vælge gode, gamle kendinge og at stifte bekendtskab med nye smage. Bryggerierne frister virkelig med mange og vidt forskellige bryg, siger Bryggeriforeningens direktør, Niels Hald.

To østjyske bud på en forårsbryg. Foto: Jens Thaysen

Kort sæson

Både den svageste og stærkeste nye forårsbryg er økologisk. Ørbæk Bryggeri’s Low Spring, der er brygget med hindbær, er meget velegnet til at kunne køre hjem fra påskefrokosten. Den er nemlig på blot 0,4 procent og kategoriseres dermed som alkoholfri. Derimod er Forårs IPA fra Bryghuset Braunstein en rigtig nydeøl – en såkaldt Double IPA på 9 procent.

Hadsund Bryghus står for det mest specielle navn – Dimmel Bock, navngivet efter dimmel-uge, som er et gammelt udtryk for påskeugen.

Især for påskebryg er sæsonen meget kort. Tendensen er derfor, at de danske bryggerier satser mere på forårsbryg. Interessen for påskebryg falder naturligt nok brat efter påske.

Grundet den korte sæson er der også en del bryggerier, der helt fravælger både påske- og forårsbryg i deres sortiment.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce