Annonce
Randers

Trods genåbning: Sankthans i Tronholmparken aflyst

Randers Kommune har besluttet af aflyse dette års sankthans-arrangement i Tronholmparken. Pressefoto

Randers: I mere end 19 år har det været en tradition at fejre sankthans i Tronholmparken ved Randers Havn med en kendt båltaler. For andet år i træk bliver der dog pause i festen.

- Det er en ærgerlig beslutning at skulle træffe. Vi havde håbet, at 2021 var året, hvor det store og traditionsrige arrangement igen vil kunne gennemføres på Tronholmen. Men som situationen er, må vi altså vente et år mere, inden vi kan flokkes om Gudenås bred midt i Randers til musik og båltale. Jeg ved, at der afholdes en række mindre sankthans-arrangementer rundt om i hele kommunen. Dem håber jeg, borgerne vil nyde i sikker corona-afstand, og så kommer vi tilbage med en fest på Tronholmen i 2022, siger borgmester Torben Hansen (S).

Årets sankthansfest plejer at tiltrække op mod 6000 mennesker ved havneområdet og i Tronholmparken, mens en kendt dansker tænder bålet og holder årets tale.

Annonce

Coronapas og kontrol

Med de nuværende corona-retningslinjer må der maksimalt være forsamlet 2000 til sådan et arrangement. Derudover skal der være indhegnede sektioner med plads til 200 personer i hver og med egen indgang.

- Dermed ville arrangementet ændre væsentlig karakter til en dårligere oplevelse for alle gæsterne, så derfor vælger vi at aflyse. Vi vil kunne lave et arrangement med tilmeldinger, men det er vores klare vurdering, at der er stor risiko for, at langt flere vil strømme til i håb om at komme til den traditionsrige fejring. Sker det, vil vi blive nødsaget til at lukke ned midt i festen for at forbygge smittespredning. Derfor ønsker vi ikke at løbe den risiko, forklarer eventchef Mette Bertelsen fra Randers Eventsekretariat.

Som en del af retningslinjerne vil der også skulle vises coronapas til et sådant arrangement, og det ville kræve kontrol.

- Herudover vil vi som arrangør skulle sikre os, at der ikke kommer til at stå mennesker på stibroen. For eksempel ved at lukke sti- og cykelbroen helt af. Alt i alt betyder det, at vi har måttet forlænge corona-pausen og vente med den traditionsrige fest til 2022, siger Mette Bertelsen.

Randers Eventsekretariat ser nu frem til en sommer med andre events og begivenheder, som bliver gennemført. Blandt andet Randers Festuge i dagene 13.-21. august. På det tidspunkt vil forsamlingsforbuddet ved større arrangementer være hævet til 5000 personer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Husker du 'Lunte' Leif? Sådan endte en lasket seriespiller fra Fjordbakken med at blive et rekordsalg fra Freja til Brøndby

Annonce