Annonce
Sport

Trods klø i testkampe: Romalt drømmer om top 2

Romalt-træner Rasmus Lynge forventer et efterår med flere tætte opgør i 1. division. Arkivfoto: Annelene Petersen
To testkampe er tabt med samlet med 0-19, men Romalt går alligevel ind til sæsonen i landets næstbedste række med optimismen intakt.
Annonce

Fodbold: Det bliver i store træk samme Romalt-hold som før sommerferien, som på søndag indleder den nye sæson i 1. division på udebane mod Fortuna Hjørrings ligareserver.

Lidt sker der altid i en ung trup, hvor spillere blandt andet kommer til og fra efterskoleophold, men der har ikke været til- eller afgang fra andre klubber.

Det betyder, at Romalt stadig råder over den ombejlede teenage-topscorer Mia Knudsen, kreatøren Fria Brix og talentfulde Lærke Holst i målet. Sidstnævnte bliver dog ikke klar til sæsonpremieren på grund af en skade.

Desuden er et andet stort talent, Julie Fryd, efter ophold på efterskole vendt tilbage til Romalt IF, hvor hun har spillet i centerforsvaret i de to træningskampe op til sæsonen.

De to testkampe har på resultattavlen ikke set alt for lovende ud for Romalt-holdet, der har tabt 0-10 og 0-9 til henholdsvis Lyseng og ASA. Men det får ikke cheftræner Rasmus Lynge til at ryste i bukserne.

- Jeg ville gerne, at vi havde været længere fremme på det spillemæssige plan. Det skal jeg ikke lægge skjul på. Men når jeg kigger på, hvad der foregår på træningsbanen, og hvad der gemmer sig af uforløst potentiale i truppen, er jeg fuld af fortrøstning. Vi skal have relationerne på plads på banen, men det skal vi nok få stille og roligt kørt ind, siger Rasmus Lynge.

Annonce

Tæt pulje

Romalt IF starter sæsonen i en pulje, som udover Fortuna Hjørring tæller Vildbjerg, JAI og oprykkerne fra Aalborg Freja.

Her vurderer Rasmus Lynge, at Romalt har en chance for at spille med om top 2.

- Umiddelbart vurderet er Vildbjerg og Fortuna Hjørring de to stærkeste modstandere i puljen. Men jeg er lidt spændt på, hvad Fortuna Hjørring kommer til at stille med. Vi skulle have spillet en træningskamp mod dem, som blev aflyst, fordi de ikke kunne stille hold, siger Rasmus Lynge.

- JAI er et hold, som vi har haft mange tætte kampe med, mens vi bør kunne slå Aalborg Freja, som vi tidligere har gjort i pokalturneringen. Det er en jævnbyrdig pulje, hvor vi både kan slå og tabe til alle. Men når vi kommer hen i slutningen af efteråret, bør vi ikke ligge i bunden, siger Rasmus Lynge.

Udekampen på søndag mod Fortuna Hjørring spilles klokken 16.

1. division i store træk

1. division for kvinder afvikles med 20 hold i den kommende sæson, hvilket er fire flere end normalt.

De 20 hold bliver delt ind i fire puljer á fem hold. Holdene mødes både ude og hjemme.

De to bedste fra hver pulje går videre til et nyt puljespil. Her deles holdene op i to puljer á fire hold. De to bedste fra hver pulje kvalificerer sig til forårets kvalifikationsspil, hvor der spilles om to oprykningspladser til  Gjensidige Kvindeliga.

Nummer 3-5 i i de indledende puljer går også videre til et nyt puljespil. Her deles holdene op i to geografiske puljer á seks hold. Her spilles der om point til forårets nedrykningsspil, hvor der spilles om at undgå nedrykning fra 1. divsion.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers

Ridse i lakken: Michael Aastrup vil kæmpe for at genvinde vælgernes tillid efter omdiskuteret udlandsrejse

Randers FC For abonnenter

Central midtbaneduo begynder at klikke: - Det har ikke altid set skidegodt ud

Annonce