Annonce
Randers FC

Trods mulighed for græs under fødderne i mindre grupper: Randers FC holder fast i hjemsendelse

Issah Salou og holdkammeraterne kommer ikke tilbage på træningsbanen i Randers FC, selvom Divisionsforeningen har lempet på sine anbefalinger til Superligaklubberne. Arkivfoto: Annelene Petersen
Onsdag lempede Divisionsforeningen sine anbefalinger, så det nu er tilladt at træne i mindre grupper, men det ændrer ikke noget i Randers FC. Spillerne fortsætter med at være hjemsendt, så klubben kan få lønkompensation.

Randers: Træning i mindre grupper under meget tydelige sikkerhedsforhold.

Sådan lyder Divisionsforeningens nye anbefaling til Superligaklubberne.

De seneste uger har anbefalingen været at suspendere al holdtræning, men nu har klubberne altså mulighed for at give spillerne græs under fødderne - dog stadig under meget skærpede vilkår.

I blandt andet Hobro og AGF benytter man sig af den alternative træningsform, og dermed frasiger de sig mulighenden for at få lønkompensation ved hjemsendelse af spillerne, men i Randers FC fastholder man beslutningen om at holde spillerne hjemme.

- I første omgang kalder vi ikke vores spillere tilbage på arbejde. Selvom det nu er okay at træne i mindre grupper, kan vi stadig ikke have noget, der minder om en normal holdtræning, og derfor vejer muligheden for lønkompensation stadig tungere for os, siger sportsdirektør Søren Pedersen, der månedligt kan hente op til 23.000 kroner pr. spiller i den statslige lønkompensation.

Ikke tilstrækkelig værdi

I anbefalingen fra Divisionsforeningen fremgår det, at det er tilladt af afvikle alternativt træning i grupper på maksimalt otte personer på banen ad gangen med god afstand.

Spillere skal møde omklædt i egen transport, der må ikke være fællesspisning, ingen håndtryk, og al træningsudstyr skal håndteres udelukkende af én udvalgt person fra trænerstaben.

- Vi synes ikke, at træning i små grupper med minimum to meters afstand og ingen fysik kontakt giver tilstrækkelig værdi i forhold til det økonomiske, som har større værdi på den længere bane, fortæller Søren Pedersen.

Sportsdirektøren evaluerer dagligt situationen.

- Vi holder ved, men det kan se anderledes ud om få dage afhængigt af, hvordan hele situationen udvikler sig. Vi vil selvfølgelig gøre alt for, at vi står bedst muligt, når vi starter op igen, men det ser ikke ud til at være lige foreløbigt, lyder det fra sportsdirektøren med henvisning til, at størstedelen af samfundet som minimum skal fortsætte nedlukket indtil efter påske.

Annonce

Sund fornuft

I Randers FC spår de tidligst kampe i maj måned, og netop de lange udsigter er afgørende.

- Skulle vi spille kamp om 14 dage kaldte vi dem selvfølgelig ind, men udsigten er længere, og når det koster lønkroner hver eneste dag, er vi nødt til at se situationen i det lange perspektiv.

Er i nødt til at vægte økonomien, fordi I er truet på livet i den her krise?

- Nej, det er vi ikke, men i bund og grund er det sund fornuft at skele til økonomien, og derfor holder vi fast i hjemsendelsen indtil videre, siger Søren Pedersen.

Annonce

Minimal fordel

Bliver Superligaens grundspil genoptaget, skal Randers FC møde både AGF og Hobro, som altså benytter sig af muligheden for at træne i smågrupper den kommende tid, men Søren Pedersen vurderer ikke, at den alternative træning giver konkurrenterne en nævneværdig fordel.

- Jeg tror, at den konkurrencemæssige fordel er minimal i forhold den type træning, som de kan lave med afstand og mindre grupper. Når vi vender tilbage, forventer vi en træningsperiode inden kamp, og der skal vi nok nå at indhente det fodboldmæssige.

Synes du, det er forkert, at nogle klubber vælger at gå på græs i den her tid?

- Jeg tror på, at der er kvalificerede folk til at komme med de rigtige anbefalinger, men jeg forholder mig ikke til, hvad andre klubber vælger at gøre. Lige nu træner vi ikke i Randers FC, siger Søren Pedersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce