Annonce
Fodbold

Trods omfattende corona-regler: Randrusianske fodboldklubber byder spillerne velkommen

Randrusianske fodboldklubber byder medlemmerne velkommen med spritbeholdere og skrappe corona-regler. Arkivfoto: Annelene Petersen
Fodboldspillere i Randers kan igen se frem til at få græs under fødderne. Byens breddeklubber har arbejdet intenst på at leve op til en række corona-krav fra DBU, og fra på mandag byder alle igen på åbne træningsbaner. Der venter dog en helt anderledes hverdag i klubberne.

Randers: Mens Randers FC er begyndt nedtællingen til, at landets bedste fodboldrække bliver genoptaget med lokalbraget mod AGF 28. maj, har de randrusianske serieklubber ikke udsigt til kampe på den her side af sommerferien.

Det endelig dødsstød til at afvikle en forårsturnering i serierækkerne kom i sidste uge, hvor der til gengæld blev givet grønt lys til at vende tilbage på træningsbanerne. I hvert fald i en vis udstrækning.

For i breddeklubbernes godkendelse ligger en række restriktioner fra DBU under navnet ’Fodboldens corona-regler’, som skal efterleves, og det har de randrusianske klubber tænkt sig at gøre.

Randers Amtsavis har været i kontakt med Helsted Fremad, Dronningborg Boldklub, Kristrup Boldklub, Vorup FB, Randers Freja og Hornbæk SF, og senest på mandag åbner de igen op for deres medlemmer.

- Reglerne er stramme, men vi kommer til at leve op til dem. Heldigvis har vi to anlæg med baner, fordi vi er ved at flytte fra Overvænget til Gammel Viborgvej. Det betyder, at vi har otte 11-mandsbaner til rådighed, og det er nok til alle vores hold, fortæller fodboldformand i Hornbæk SF, Per Rasmussen.

Annonce

Pladsmangel i Helsted

Regler om rengøring, afspritning, afstand og begrænsning af antal personer per bane stiller store krav til klubberne, men specielt det sidste skaber vanskeligheder i Helsted Fremad.

- Vi er nok den klub, der har flest medlemmer per kvadratmeter græs i Randers, og det giver os store udfordringer. Det er en opgave, som ikke burde ligge hos frivillige ude i klubberne, for det er et kæmpe puslespil, og et stort ansvar at leve op til, fortæller bestyrelsesformand i Helsted Fremad, Steen Fransen.

Oprindeligt måtte der være ti personer per opstreget fodboldbane uanset størrelsen, og baner måtte ikke opdeles, men onsdag regulerede Rigspolitiet retningslinjerne til, at man gerne må opdele ned til 5-mandsbaner, hvis de er tydeligt opmærket og med afstand.

Således er det muligt at lave fire mindre baner á ti personer på en 11-mandsbane. En håndsrækning til serieklubberne ifølge fodboldformand i Kristrup Boldklub, Jacob Velling.

- Det gør en kæmpe forskel. Det betyder, at vi har mulighed for at øge træningsmængden på holdene, hvis det bliver efterspurgt, fordi vi kan have spillere i gang samtidigt, lyder det fra Jacob Velling, der fortæller, at Kristrup Boldklub indleder med en ugentlig træning til ungdomsholdene, mens seniorer får to træningsaftener.

Murerbaljer med vand og sæbe

I Kristrup er de bekunstiget af at have baner både på Holmsgårdsvej og ved Tirsdalens Skole, men også i Vorup nyder de godt af at råde over et stort anlæg på Ulvehøj.

- Selvfølgelig er reglerne omfattende, men heldigvis har vi mange græsbaner i forlængelse af hinanden, så der er plads til alle, fortæller formand for hovedforeningen i Vorup FB, Finn Christiansen.

- Vi har delt anlægget op i forskellige parkeringszoner, og så er der spritstationer. Klubhuset er lukket, men trænerne har fået hver deres omklædningsrum, hvor der er murerbaljer med vand og sæbe til at vaske alle remedier, forklarer Finn Christiansen.

I Dronningborg finder de også reglerne omfattende, men bestyrelsesformand, Brian Carlsen fastslår, at det er anstrengelserne værd.

- Det er bedre end ingenting. Åbningen har stor social værdi, og spillerne får trods alt også mulighed for at røre ved en bold igen, fortæller Brian Carlsen.

Tilbage til fællesskabet

Hverken ungdoms- eller seniorhold kommer til at spille kampe på den her side af sommerferien, men klubberne understreger, at det sociale også er et vigtigt aspekt i breddefodbolden.

- Der er stadigvæk fællesskabet, selvom det bliver på afstand. Selvom det langt fra er 100 procent, er det afgjort bedre end ingenting, lyder det fra Vorup-formand Finn Christiansen, som får opbakning fra rivalerne i sydbyen.

- Jeg har selv et par unger, som savner fodboldvennerne. Det sociale er en vigtig del, men man kan også godt øve nogle ting. Vi må trække det bedste ud af det, siger Kristrups fodboldformand Jacob Velling.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Dronningen tog toget til Randers

Erhverv

Falck fyrer 300 ansatte i Danmark

Randers FC For abonnenter

Analyse: Derfor har Thomasberg fået noget at tænke over

Annonce