Annonce
Randers

Trods politisk stormvejr: Flere har meldt sig ind hos de radikale i Randers

Søren Mikkelsen formand for den radikale partiforening i Randers. Han glæder sig over, at der trods alt er lyspunkter i en ellers mørk tid for partiet. Arkivfoto: Annelene Petersen
Radikale i Randers og Mariagerfjord håber på, at det voldsomme stormvejr i partiet snart taber pusten, så man atter kan koncentrere sig om det vigtige: Politikken.
Annonce

Randers: Radikale Venstre i Randers er ligesom andre lokale partiforeninger godt og grundigt trætte af al den ballade, der i øjeblikket omgiver partiet og trækker daglige overskrifter i medierne.

- Det er noget rod, siger den lokale partiforeningsformand for de radikale, Søren Mikkelsen.

Den seneste uge har partiet på landsplan oplevet en medlemsflugt, idet 238 har forladt partiet. I Randers har et enkelt medlem sagt farvel. Til gengæld er der kommet tre nye medlemmer i partiforeningen.

Det glæder Søren Mikkelsen sig over, midt i partiets store krise.

- Jeg er noget rystet. Her i Randers er det bestyrelsens holdning, at man ikke skal vaske sit tøj på facebook, siger han med henvisning til folketingsmedlemmernes heftige debat og diskussioner på det sociale medie.

Annonce

Randers bakker op

I Randers bakker man op om den nye politiske leder, Sofie Carsten Nielsen.

- Vi har ikke grund til andet end at have tillid til Sofie.

Søren Mikkelsen peger på, at der allerede er sat gang i en undersøgelse i partiet, der skal undersøge sexchikane, og hvordan håndteringen af sager er foregået.

Den undersøgelse afventer de lokale politikere resultatet af.

- Der er aftalt en strategi for at få ryddet op, og det skal vi respektere, siger Søren Mikkelsen.

- Helt grundlæggende skal man opføre sig ordentligt, uanset hvem man er, understreger han.

Partiforeningsformanden mener, at man bør gøre opmærksom på ting, der ikke er på sin plads, med det samme - og ikke flere år efter.

Annonce

Skabt til lokalpolitik

Selv om der lige nu er stor virak omkring radikale, håber og tror Søren Mikkelsen, at det ikke vil få indflydelse på kommunalvalget næste år.


Her i Randers er det bestyrelsens holdning, at man ikke skal vaske sit tøj på facebook.

Søren Mikkelsen


Her er det ambitionen, at partiets enlige byrådsmedlem, Mogens Nyholm, får selskab af mindst endnu en repræsentant for de radikale.

- Tingene er jo, som de er lige nu. Men vi er til for at interessere os for den lokale politik, det er vores opgave.

Søren Mikkelsen oplyser, at de lokale partimedlemmer i næste uge vil blive indbudt til et møde, måske virtuelt, hvor der bliver mulighed for blandt andet at drøfte den aktuelle situation og stille spørgsmål.

Annonce

Et Christiansborg-problem

I Mariagerfjord Kommune har den lokale radikale partiforeningsbestyrelse endnu ikke haft møde om de seneste dages tildragelser.

Byrådsmedlem Casper Hedegaard erkender, at det hele er lidt træls i øjeblikket.

- Men vi skal nok komme igennem det og komme videre. Vi er et 115 år gammelt parti. Stormen passerer forbi, så kommer solen igen, og så må vi se, hvilke træer og blomster der står tilbage.

Casper Hedegaard er byrådsmedlem for de radikale i Mariagerfjord. Han er fortrøstningsfuld i forhold til, at partiet nok skal komme igennem krisen. Pressefoto

Casper Hedegaard peger på, at det er politikerne på Christiansborg, der kæmper med forskellige ting lige nu, mens partiforeningerne arbejder med de lokale emner og opgaver.

Annonce

Et andet bord

- Folketingsgruppen har åbenbart et behov for at tale sammen på en offentlig måde. Men det må falde på plads på et tidspunkt. Hvordan det ender, er umuligt at sige.

- Et andet punkt er sexisme-debatten, men de to ting er blevet helt mudret sammen.

- Under alle omstændigheder er det noget, der ligger på et andet bord end mit, siger Casper Hedegaard med henvisning til, at problemerne i folketingsgruppen kun kan løses der.

- Jeg er glad for og stolt af at være medlem af de radikale, understreger Casper Hedegaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Nye rejsevejledninger - rejser til Tyskland og Cypern frarådes

Randers For abonnenter

Nye veje, kryds og bro for millioner i Randers i ny stor plan - se de projekter der har betydning for din trafikale hverdag

Randers

Kvindelig togpassager amok: Råbte af betjente, tabte sin peberspray og ødelagde dør til politistation

Annonce