Annonce
Sport

Trods tvist og tovtrækkerier: Randers HK satser stadig på Nina Müller

Suann Müller (tv.) og Nina Müller fejrer DM-guld med Randers HK i 2012 i Viborg Stadionhal. Nu er de på vej tilbage til dansk håndbold. Arkivfoto: Annelene Petersen

Det trækker ud med offentliggørelsen af et comeback i Randers HK for den 37-årige playmaker. Hendes partner Susann Müller skal ud af aftalen med tyske SG BBM Bietigheim. Men Randers HK regner stadig med, at det falder på plads.

Randers: Det trækker ud med offentliggørelsen af den spiller, som Randers HK på et pressemøde i april annoncerede, at man vil tilknytte til den kommende sæson. Ifølge Randers HK-direktør Per Rasmussen handler det om, at spilleren skal have sin situation løst hos sin nuværende klub, men han forventer, at det falder på plads i løbet af juni.

- Den pågældende spiller er stadig i spil. Vi er enige med både spilleren og spillerens agent om en kontrakt, som vi er klar til at sende ind til Dansk Håndbold Forbund. Men der er stadig noget bøvl, som spilleren skal have løst med sin nuværende klub. Det afventer vi, men vores forventning er, at det falder på plads i løbet af den kommende måned, siger Per Rasmussen.

Randers HK vil fortsat ikke røbe navnet på spilleren, men som Randers Amtsavis tidligere har kunnet fortælle, er der tale om Nina Müller (tidligere Wörz). Hun er allerede et kendt ansigt i Randers HK, hvor hun spillede fra 2006 til 2012 og altså nu står til at få comeback fra den kommende sæson.

Tyske stridigheder

Men når sagen trækker ud, hænger det sammen med, at Nina Müller og hendes partner Susann Müller, der ligeledes har en fortid i Randers HK, er havnet i en strid med deres nuværende klub, SG BBM Bietigheim.

Begge har siden december været suspenderet i den tyske klub, der har randrusianske Martin Albertsen som cheftræner. Müller-duoen har således hverken spillet kampe eller trænet med holdkammeraterne, men har måttet nøjes med individuel træning. Men nu er sæsonen færdigspillet, og dermed er der håb om en løsning.

For Nina Müller er problemet ikke så stort, da hendes kontrakt udløber efter indeværende sæson. Dermed er hun fri til at skifte til Randers HK. Men Susann Müller har stadig et år tilbage af kontrakten med SG BBM Bietigheim, og det er ifølge avisens oplysninger den kontrakt, som hun med advokaters hjælp er i færd med at forhandle sig ud af.

Falder det på plads, kan Nina og Susann Müller sammen rejse til Danmark, hvor Susann Müller ifølge avisens oplysninger står til et skifte til Silkeborg/Voel KFUM, mens Nina Müller skal fylde det hul ud i Randers HK, som skadede Maria Fisker har efterladt.

Godkendelse hos DHF

Et andet aspekt i sagen er, at der har været stillet spørgsmålstegn ved, om Nina Müllers kommende kontrakt med Randers HK overhovedet er lovlig.

Det er nemlig planen, at hun ved siden af kontrakten med Randers HK skal arbejde for Lasergame Danmark, hvor hun er private venner med ejeren Benjamin Huss. Dermed har det været spekuleret i, om Randers HK var i færd med at spare noget af den løn, de ifølge reglerne fra Dansk Håndbold Forbund (DHF) skal betale Nina Müller for at spille håndbold. Men Randers HK har afvist påstandene, og det fastholder Per Rasmussen.

- Der er ikke noget hokus pokus i det. Vi sender kontrakten ind til DHF, når spillerens forhold i sin nuværende klub er løst, og hvis DHF har nogle indsigelser, retter vi det til. Skulle det ske, at de slet ikke vil godkende kontrakten, er det ret simpelt. Så dropper vi aftalen. Vi har også forsikringsmæssigt en klar interesse i, at kontrakten er i orden, siger Per Rasmussen.

Han forventer dog ikke, at der bliver problemer med at få kontrakten godkendt hos DHF. Men skulle det ende med, at Randers HK af den ene eller anden grund må droppe aftalen, er man klar til at kigge sig om efter en anden spiller på markedet.

- Vi får forskellige henvendelser, så det vil jeg ikke afvise. Men vores plan A er stadig, at det falder på plads med den pågældende spiller. Vi er optimister og tror fortsat på, at vi når i mål, siger Per Rasmussen.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce