Annonce
Østjylland

Trodser butiksdød i Hinnerup: Fire par har åbnet en moderne kaffebar

Signe Bisgård er en af de i alt otte medejere fordelt på fire par fra lokalområdet. Hun håber, at kaffebaren kan blive andet og mere end blot en kaffebar. Foto: Kim Haugaard

Hinnerup har ikke bare undgået et tomt butikslokale, men har fået sig en moderne kaffebar og ifølge ejerne et nyt slags forsamlingshus.

Annonce

HINNERUP: Der er et utal af dem i Aarhus. Kaffebarer med blandt andet flat white, cortado og americano. For få år siden var der ikke mange, der anede, hvad navnene dækkede over, men i dag er de mange forskellige kaffemuligheder og kaffebarer en fast bestanddel af alle større byer.

Nu ser det ud til, at kaffebarerne også er på vej uden for de større byer, i hvert fald er der netop åbnet en af slagsen i Hinnerup lige nord for Aarhus. Og uden at ville fornærme nogen, er det noget atypisk at se en moderne og bæredygtig kaffebar, ovenikøbet med eget risteri, i en by af Hinnerups forholdsvis lille størrelse med små 8000 indbyggere.

Fire lokale par, der i forvejen alle har andre fuldtidsjobs, har slået pjalterne sammen for ikke blot at prøve kræfter med Kaffebaren Hinnerup, som den helt enkelt er døbt, men også for at undgå et tomt butikslokale og for at give byen et nyt mødested.

- Vi håber, det kan blive et samlingssted, ja nærmest en form for moderne forsamlingshus, siger en af indehaverne, Signe Bisgaard.

Vi er på mange måder en gruppe nørder, der slår vores faglighed sammen i et lige ejerskab.

Signe Bisgaard, medejer af Kaffebaren Hinnerup

De fire par bag Kaffebaren

Jesper Hother, lærer, medindehaver af Absurt Tonic Anne Lykke Flinker, afdelingsleder i en speditionsvirksomhedSigne Bisgaard, komponist Jon Ahrensbach, kok, indehaver af Skafferiet

Jan Bitsch D'Souza, specialskolelærer, indehaver af gårdbutikken Ølstalden Mette Marie Bitsch D'Souza, dramaturg, indehaver af gårdbutikken Ølstalden

Kim Madsen, account manager i firma med software til biologisk forskning, indehaver af MadsenMokka Mette Abildgaard Høi, sygeplejerske

Der lå før en guldsmed i lokalerne, som nu er blevet moderniseret og ombygget blandt andet ved hjælp af frivillige kræfter fra byens borgere. Foto: Kim Haugaard
Annonce

Otte på lige fod

Signe Bisgaards kæreste ejer madstedet Skafferiet i det centrale Hinnerup, og det var da nabobutikken, en guldsmed, valgte at lukke ned, at der for alvor kom gang i ideen om en kaffebar.

- En af medejerne har sit eget mikroristeri og havde luftet ideen for os om en kaffebar, og da lokalet så blev ledigt, fik vi hurtigt talt os varme, men fandt også hurtigt ud af, at det skulle være en noget speciel konstruktion for at det kunne fungere. Derfor spurgte vi to par mere, og efter et møde var alle med på ideen, fortæller Signe Bisgaard.

Sammensætningen af den store ejergruppe var ikke en tilfældighed, for udover madstedet og mikroristeriet fik de to par følgeskab af en tonic-producent og en specialøl-forhandler.

- Vi er på mange måder en gruppe nørder, der slår vores faglighed sammen i et lige ejerskab. Vi benytter os meget af forskellige udvalg, der bestemmer i den enkelte kategori, så vi ikke alle skal være med i alle beslutninger. Det fungerer vildt godt, at vi bruger vores forskellige kompetencer på den måde, mener Signe Bisgaard.

De fire medejende par kommer med hver deres kompetencer. Til venstre er det Jon Ahrensbach, kok og indehaver af Skafferiet, til højre Jesper Hother, medejer af Absurt Tonic. Foto: Kim Haugaard
Annonce

Forsigtig start

I sidste uge holdt Kaffebaren åbningsfest, hvor torvet foran den lille butik var fyldt med interesserede Hinnerup-borgere.

- Opbakningen har været enorm, og nu skal vi se, om den også kan veksles til kunder i butikken. Vi starter lidt forsigtigt, så vi ikke brænder nallerne, med åbent fire gange om ugen og håber, at vi senere kan udvide åbningstiden, også om morgenen, så de togrejsende kan få sig en kop kaffe med i toget. Vi vil også gerne lave arrangementer som fællesspisning eller søndagsbrunch, ligesom vi håber, borgerne vil bruge os til deres egne arrangementer, siger Signe Bisgaard.

I det hele taget håber hun og hendes syv kollegaer, at borgerne vil tage stedet til sig og gøre det til en del af byens puls og identitet.

- Et sted hvor vi satser på lokale og bæredygtige varer, på kvalitet og på at være rammen om livet i byen, slutter Signe Bisgaard.

Julie Sørensen Winther har meldt sig som frivillig og passer kaffebaren en dag om ugen. Foto: Kim Haugaard
Foto: Kim Haugaard
Foto: Kim Haugaard
Foto: Kim Haugaard
Foto: Kim Haugaard
Foto: Kim Haugaard
Foto: Kim Haugaard
Foto: Kim Haugaard
Foto: Kim Haugaard
Foto: Kim Haugaard
Foto: Kim Haugaard
Foto: Kim Haugaard
Foto: Kim Haugaard
Foto: Kim Haugaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Få overblikket: Må man ikke længere invitere 12 familiemedlemmer til 50-års fødselsdag?

Sport

Randers HK i vanvittig kvartfinale: Det var nærmest som at slå plat eller krone i staden

Annonce