Annonce
Danmark

Truer med sultestrejke: Kommune vil bestemme hvor 81-årige Inga Kjeldsen skal handle

- Jeg er meget sparsommelig. Jeg laver mad, efter hvad købmanden har tilbud på. Det har jeg altid gjort, og i denne uge var der tilbud på porer og på kyllingefars, siger Inga Kjeldsen. Foto: Morten Stricker
Ældre, som har krav på hjælp til indkøb, kan ikke længere selv bestemme, hvilken købmand, de vil benytte. Inga Kjeldsen på 81 er vred og truer med at gå i sultestrejke.
Annonce

Holstebro: Inga Kjeldsen plejer hver tirsdag at skrive ned på en seddel, hvad hjemmehjælperen skal handle til den kommende uge.

Men det må hjemmehjælperen ikke længere. Holstebro Kommune har regnet ud, at den kan spare årligt 750.000 kroner på, at de ældre i stedet via computer eller telefon skal bestille via Det gode Køkken, hvis chauffør bringer varerne ud. Varerne kommer fra Super Spar.

Men dét vil Inga Kjeldsen ikke være med til. Om nødvendigt vil hun overveje en sultestrejke.

- De vil have, at vi skal handle i Spar, som er så dyr. Det er noget svineri. Kommunen skal ikke bestemme, hvor vi skal handle, siger Inga Kjeldsen, der er sparsommelig og altid har lagt sine indkøb i Rema 1000.

Holstebro Kommunes myndigheds- og kvalitetschef Poula Sangill bekræfter, at visitationsenheden har fået "en del henvendelser", efter ordningen blev ændret 1. september.

- De er kede af det. Det er især dét her med, at de plejer at handle et andet sted, fortæller Paula Sangill.

Formanden for social- og sundhedsudvalget, Jens Kristian Hedegaard (V), pointerer, at der ikke er nogen tvang.

- Der er ingen, der siger, at de ikke kan bestille et andet sted, hvis de vel at mærke kan få varerne bragt ud, siger Jens Kristian Hedegaard.

Men så skal den ældre jo selv betale for en hjælp, som han/hun er visiteret til og hidtil har fået leveret gratis. Kan du forstå, at der er ældre, der bliver vrede og kede af det?

- Selvfølgelig kan jeg godt forstå, at folk ikke er begejstrede over, at serviceniveauet ændres i nedadgående retning. Når det så er sagt, så har vi fået en bunden opgave med at se på vores udgiftsniveau, og argumentet for at tage denne besparelse var, at det vil gøre mindre skade end at skære i plejen, siger Hedegaard.

Han tilføjer, at i det omfang, at der kommer klager, har udvalget bedt om at få dem på skrift.

- Så vil vi kigge på det igen, men jeg lover ikke noget, siger udvalgsformanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers For abonnenter

Randers Kommune i fuld gang med forberedelser: For første gang nogensinde overhaler babyboomere de unge

Coronavirus

Live: Højere bøder på vej - Regeringen vil piratfester til livs

Randers For abonnenter

Leif holder sig aktiv med givende gøremål efter arbejdslivet: 70 år, frisk og frivillig

Annonce