Annonce
Udland

Trump ser Florida-guvernør som sin mulige vicepræsident i 2024

Floridas guvernør, Ron DeSantis, og tidligere præsident Donald Trump ses under et møde om coronapandemien i Florida i juli sidste år. (Arkivfoto). Foto: Patrick Semansky/Ritzau Scanpix
Donald Trump kan godt lide idéen om at få Ron DeSantis som makker, hvis han stiller op til næste valg.

USA's tidligere præsident Donald Trump vil "helt sikkert" overveje Floridas guvernør, Ron DeSantis, som sin vicepræsidentkandidat, hvis han stiller op til præsidentvalget i 2024.

Det siger han torsdag i et interview med Fox Business ifølge Politico.

- Han er en af mine venner. Jeg gav Ron min støtte, og efter at jeg støttede ham, så blev han skudt afsted som en rumraket.

- Han har gjort det godt som guvernør. Det kan mange folk godt lide. Ron vil helt sikkert blive overvejet. Han er en fantastisk fyr, siger Trump i interviewet.

Rosen fra Trump kommer på et tidspunkt, hvor spekulationerne er vokset omkring, hvorvidt DeSantis selv kan finde på et stille op som præsident.

Trump har endnu ikke annonceret, hvorvidt han vil gå efter endnu en præsidentperiode i 2024. Men han siger torsdag, at han "100 procent sikkert" overvejer det.

Ifølge Politico har den tidligere præsidents ubeslutsomhed midlertidigt frosset feltet af mulige republikanske præsidentkandidater, da alle er bange for at stille op mod Trump, der stadig er voldsomt populær blandt partiets vælgere.

Alt imens er Ron DeSantis' stjerne i Det Republikanske Parti fortsat med at vokse de seneste uger, hvor flere særligt har rost guvernørens modstand mod coronarestriktioner og Floridas håndtering af pandemien.

DeSantis har tidligere beskrevet delstaten som en "oase af frihed" under pandemien, til trods for at myndighederne har registreret over 2,2 millioner smittetilfælde og 35.096 dødsfald med covid-19.

Billedet af Florida som en solstrålehistorie under coronakrisen led desuden et knæk tirsdag, da DeSantis igen blev tvunget til at forlænge nødretstilstanden i delstaten i yderligere 60 dage på grund af smittesituationen.

Ron DeSantis har indtil nu ikke sagt meget om, hvorvidt han selv har ambitioner om at blive præsident.

/ritzau/

Politico-artikel
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Husker du 'Lunte' Leif? Sådan endte en lasket seriespiller fra Fjordbakken med at blive et rekordsalg fra Freja til Brøndby

Randers

Skolens legeplads fyldt med glasskår: Skoleleder appellerer til forældre om at tage en snak med de unge

Sport For abonnenter

Kommentar: Der er ingen vej udenom - Uefa eller Hjulmand taler usandt

Randers FC For abonnenter

Thomasbergs ønsker til transfermarkedet: - Det er naturligt, at vi kigger på emner til den del af banen

Annonce