Annonce
Favrskov

Tryg-penge til virtuelt mødested i Favrskov

Trygfonden har skænket penge til Favrskov Frivilligcenters initiativ Mødestedet. De skal blandt andet bruges på at samle folk til banko - hver for sig. Arkivfoto: Morten Pape
Trygfonden har støttet Favrskov FrivilligCenter med 35.000 kroner. Pengene skal bruges til at udvide aktiviteterne i forbindelse med facebook-gruppen Mødestedet.
Annonce

Favrskov: For mange mennesker kan det være svært at håndtere ensomheden i en tid, hvor vi skal holde afstand, og hvor normale aktiviteter og arrangementer er aflyst.

Hvis man i forvejen har det svært, er udfordringen endnu større. Men i i Favrskov har FrivilligCentret lavet et tilbud til alle, der har brug for at være med i et fællesskab, hvor man kan udveksle tanker og synspunkter, og få ideer til, hvad man kan gøre for at trives trods corona-krisen.

Tryg Fonden har netop delt penge ud fra en pulje målrettet aktiviteter for udsatte og sårbare grupper. Mødestedet har fået 35.000 kroner.

- 12. marts lavede vi facebook-gruppen Mødestedet. Det er en gruppe, som alle kan være med i. Men samtidig er det en lukket gruppe, hvor det kun er medlemmerne, der kan se, hvad der bliver skrevet, fortæller Marie-Cecilie Friis Broundal, der er leder af centret - og eneste ansatte.

Siden starten har gruppen fået 150 medlemmer, og Marie-Cecilie Friis Broundal håber på, at endnu flere vil være med.

Annonce

Indgangen til et fællesskab

Facebook-gruppen er nemlig indgangen til, at medlemmerne kan være med i et fællesskab med forskellige aktiviteter, der lige nu foregår via sociale medier, Skype og lignende. Hovedsagen er, at man mødes, selv om man ikke fysisk er sammen.

- Pengene fra Tryg Fonden skal bruges til banko-spil, fortæller Marie-Cecilie Friis Broundal.

Der skal købes plader, lidt forplejning og gevinster til spillet. Hvis man vil være med, får man plader leveret derhjemme sammen med lidt snacks, og så spiller man sammen virtuelt.

- Vi vil også gøre mere ud af vores morgengymnastik, som vi har på alle hverdage. Vi vil lave videoer med træning, og træningsprogrammer. Vi ved, at det har en positiv effekt på den mentale sundhed at bevæge sig, siger Marie-Cecilie Friis Broundal.

Lige nu står hun, sammen med Anja Gammelgaard Bachstein fra Thorsø IF, for den daglige gymnastik.

Annonce

Hverdagen igen, tak

Via Mødestedet arrangeres der tehygge, fællessang og på lørdag en påske-æggejagt. Alt sammen virtuelt. Frivillige, for eksempel en præst og en repræsentant for Hadsten Bio, har lavet forskellige indslag på Mødestedet.

- Et indslag, hvor en frivillig viste rundt på sin bondegård, var meget populært, fortæller Marie-Cecilie Friis Brondal.

Men Mødestedet bruges også til udveksling af tanker om, hvordan man har det lige nu.

- Mange vil gerne have gang i hverdagen igen, de er rastløse. Og bekymrede for, hvad fremtiden bringer. Hvornår bliver verden normal igen? er der mange der spørger.

Via Zoom, som er et digitalt værktøj hvor man kan mødes og se hinanden, laves der sammenkomster i mindre grupper. Og der er også mulighed for en-til-en samtaler, hvis man har brug for det.

Et tryghedsopkald hver mandag er også blandt de tilbud, FrivilligCentret står for.

- Hvis man gerne vil være med, kan man melde sig ind i facebook-gruppen Mødestedet eller henvende sig til FrivilligCenter Favrskov, vi hjælper også med de tekniske ting, hvis det er en udfordring, siger Marie-Cecilie Friis Broundal.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Randers HK i vanvittig kvartfinale: Det var nærmest som at slå plat eller krone i staden

CORONAVIRUS

Liveblog: Stort flertal bag ny hjælpepakke - her er de vigtigste punkter

Annonce