Annonce
Østjylland

Tulip satser på færdiglavet mad i Auning

Køkkenet i det gamle Djurs Mad skal fremover lave færdiglavet mad til Tulip, der har store forventninger til det marked. Arkivfoto

Det tidligere fælles kommunale køkken i Auning, Djurs Mad, skal fremover være en del af Tulips satsning på markedet for færdiglavet mad. Det kan betyde op til 40 arbejdspladser.

Randers/Auning: Tulip Food Company vil nu for alvor på banen i det boomende convenience-marked, hvor flere og køber fædiglavet mad. Det sker med et samarbejde med Djurs Convenience Food, der tidligere har overtaget det tidligere fælleskommunale køkken, Djurs Mad, i Auning.

Tulip Food Company, der i mange år har leveret frosne færdigretter, lancerer en stribe kølede færdigretter under brandet Den Grønne Slagter i et omfattende samarbejde med Djurs Convenience Food. Satsningen på netop convenience og måltidsløsninger er en del af Danish Crown koncernens 4WD-strategi. Tulip Food Companys målsætning er at nå en årlig omsætning i convenience-segmentet på 500 millioner kroner inden den nuværende strategiperiodes udløb i 2023. Det er dog kun en mindre del af denne omsætning, der skal leveres fra køkkenet i Auning, oplyser Tulip Food Companys direktør for det danske marked, Jakob Skovgaard.

- Vi ved, at danskerne i høj grad efterspørger hjælp og nemme løsninger i køkkenet, og at mere end halvdelen af forbrugerne anvender mindre end en halv time på at forberede aftensmaden i hverdagen. Som en af Danmarks førende fødevareleverandører går vi nu mere offensivt ind på convenience-markedet med en ambition om at sætte nye standarder for retter, der er til at både håndtere og betale for den brede befolkning - og i samarbejdet med Djurs Convenience Food har vi fundet den perfekte partner til at positionere os som en ledende aktør i et marked i stor vækst, siger Jakob Skovgaard i en pressemeddelelse.

Moderne faciliteter

Tulips nye retter skal produceres hos Djurs Convenience Food, der ligger i Auning godt 20 km øst for Tulips hovedkontor ved Randers.

Der er truffet aftale om, at Tulip Food Company med øjeblikkelig virkning overtager den samlede kapacitet hos Djurs Convenience Food, som findes i en nyere industribygning opført af Norddjurs og Syddjurs Kommune i 2011, og som under navnet Djurs Mad har været anvendt til den samlede madlavning til kommunernes plejehjem og diverse øvrige centre. Denne ordning ophørte i 2017, da madlavning igen skulle decentraliseres i kommunerne, og den nuværende ejer overtog faciliteterne i august 2018, hvorefter der er blevet produceret måltidskasser.

- Vi har i et stykke tid været på udkig efter det rigtige produktions-setup til dette marked, og på de flotte og moderne faciliteter i Auning kan vi både producere, kombinere og pakke de kølede retter, siger Jakob Skovgaard

- Med dette samarbejde supplerer vi vores eget setup med et mindre og mere fleksibelt, der ligger i spændet mellem den store industriproduktion og det mindre køkken, og det giver nogle helt unikke muligheder, siger Jakob Skovgaard.

Op til 40 arbejdspladser

I øjeblikket har Djurs Convenience Food 10 ansatte, oplyser ejer Kim Steffensen Carøe, der glæder sig over aftalen med Tulip. Han forventer, at firmaet i løbet af de kommende måneder skal ansætte flere folk.

- Vi har ikke hyret ekstra folk endnu, men når vi nærmer os sommerferien, skulle vi gerne være omkring 40 i stedet for de 10, som vi er nu, siger Kim Steffensen Carøe.

Han købte sig i februar ind i virksomheden sundtakeaway.dk, som også producerede mad i det tidligere Djurs Mads lokaler. Siden har han solgt sin andel i firmaet, der har flyttet sin produktion fra Auning til Tyskland, men erfaringerne fra tidligere er, at det er muligt at få de ansatte, som virksomheden nu har brug for.

- Vi havde ingen problemer med at få folk dengang, og jeg håber og tror på, at vi nok skal få de folk, vi har brug for. Hidtil har vi i hvert fald været glade for dem, vi har fået ansat, siger Kim Steffensen Carøe.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce