Annonce
Østjylland

Turbåd ligger stille i Aarhus Havn: Søfartsstyrelsen fandt mangler i forbindelse med sikkerheden

Svanen er fortsat tilbageholdt. Foto: Henrik Lund
Svanen ligger fortsat ved kaj i Aarhus Havn. Søfartsstyrelsen fandt fejl og mangler og derfor er skibet fortsat tilbageholdt.
Annonce

AARHUS: Noget gik helt galt, da tre kvinder tirsdag aften faldt i vandet i Aarhus Havn. Den ufrivillige vandgang fandt sted, da kvinderne forlod turbåden Svanen efter at have set Aarhus fra søsiden.

Søfartsstyrelsen inddrog straks tilladelsen til at sejle med passagerer på Svanen. Onsdag sendte styrelsen en inspektion ombord på turbåden med henblik på at efterse sikkerheden. Den inspektion fandt fejl på sikkerheden og skibet er derfor tilbageholdt.

- Der blev fundet mangler, der skal rettes op, før vi igen kan give tilladelse til, at Svanen må sejle, fortæller Martin John, der er synschef hos Søfartsstyrelsen.

Han vil ikke komme nærmere ind på de enkelte problemer i forbindelse med sikkerheden på Svanen, men siger dog:

- Der var nogle udeståender med sikkerheden med hensyn til landgangsforholdene.

Annonce

Fejl og mangler rettes

Dermed er det sikkert, at Svanen i hvert fald ikke sejler med passagerer torsdag. Hos Aarhus Sail Event er håbet dog, at julesejladserne i Aarhus Havn bliver genoptaget fredag.

- Vi er i gang med at iværksætte de initiativer, som Søfartsstyrelsen påpegede, så en ulykke ikke kan gentage sig, forklarer medejer af Aarhus Sail Event Lars Hede.

Først når Søfartsstyrelsen igen har inspiceret Svanen og godkendt forholdene kan hjuldamperen få tilladelsen til at sejle med passagerer tilbage. Søfartsstyrelsen har ingen bud på, hvornår det sker.

Kvinderne faldt i vandet ved Hack Kampmanns Plads i Aarhus i forbindelse med, at de skulle gå via en landgangsbro fra en turbåd og op på kajen. To af kvinderne kom hurtigt op af vandet, men den tredje havde svært ved at komme op. Hende måtte besætningsmedlemmerne hjælpe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Randers

Frank Nørgaard kalder institutioners 'nej tak' til pixi-evangelier for en knægtelse af kristendommen: - Endnu et knæfald for islam

Danmark

Hvordan bliver julen 2020?

Danmark

Professor om coronavacciner: Den fulde effekt kommer først i sidste halvdel af 2021

Annonce