Annonce
Randers

Turbinen tager på Tour i 2020 og bringer musikken ud i omegnen

Mzungu Kichaa kan opleves fredag 8. maj 2020. Bag navnet finder man danskfødte Espen Sørensen, der voksede op i Tanzania, hvor han blev en markant figur indenfor den tanzanianske hip hop. Til foråret starter han en fest på Station K i Langå. Foto: Oguz Teomann
Med et nyt initiativ kan man blandt andet opleve afrikansk hip-hop i Langå, Bob Dylan-hyldest i Spentrup og popmusiker Tue West i Ørsted.
Annonce

Randers: I tæt samarbejde med venner og ildsjæle i lokalsamfundene omkring Randers præsenterer Turbinen i foråret en række koncerter, der flytter ud af spillestedet og ind i ganske særlige, utraditionelle omgivelser.

Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra Turbinen/Værket.

Langå, Spentrup, Tvede og Ørsted. I de fire byer præsenterer Turbinen sammen med lokale kræfter i alt fem unikke koncertoplevelser under navnet "Turbinen på Tour". Med alt fra afrikansk hip-hop i Langå, Bob Dylan-hyldest i Spentrup og koncert med popmusiker Tue West i den historiske Ørsted Biograf tager spillestedet det første skridt på vejen for at brede musikken ud i landsdelen.

Turbinens musikansvarlige, Michael Gonzalez, forklarer, at Turbinen på Tour kun er blevet en realitet i 2020 i kraft af de frivillige og foreningsfællesskaber i området, der har bakket op og deltaget aktivt i udformningen af "turnéen".

- Der er virkelig nogle stærke, lokale samfund her i landsdelen, der gerne vil være med til, at der sker noget – også noget lidt ud over det sædvanlige. Det gør, at vi kan lave et koncept som det her, hvor der tænkes musik og koncerter ind steder, der både er oplagte, men også til tider utraditionelle, siger han.

- Tag for eksempel Dylan Duo i Spentrup Præstegård. Hvilket bedre sted at dykke ned i Bob Dylan, der i 2016 vandt Nobelprisen i litteratur, end i den bolig, der i mere end 22 år var hjemsted for en af Danmarks mest kanoniske forfattere, St. St. Blicher?

Fredag 6. marts 2020 er der duokoncert i Tvede Kirke. Her bliver det velklingende kirkerum opfyldt af smukke violinklage og skønsang fra duoen Bjarke Falgren og Ana Silvera. PR-foto
Annonce

Duokoncert i Tvede Kirke

- Der er mange lokale steder, hvis historie, opbygning eller lokalitet kan bidrage med noget unikt til koncertoplevelsen, forklarer Michael Gonzalez.

Til marts er der eksempelvis duokoncert i Tvede Kirke. Her bliver det velklingende kirkerum opfyldt af smukke violinklage og skønsang, når duoen Bjarke Falgren og Ana Silvera fremfører sidstnævntes egne "folkede" ballader samt elegante fortolkninger af traditionelle folk-numre i de unikt akustiske omgivelser.

Se nærmere om koncerterne på Turbinen.dk under programpunktet Turbinen på Tour.

Dylan Duo kan opleves i Spentrup Præstegård onsdag 22. januar 2020. PR-foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Randers For abonnenter

Huse i Assentoft står stadig på usikker grund: Politikere tøver inden beslutning om mulig nedrivning - nu høres naboerne

Randers

Så er planen klar: Næsten enigt byråd står bag en række nye initiativer på Huset Nyvang der skal rette op på problemerne

Danmark

Lyt til Danmark Fortæller:  Scandinavian Star - Bror til brandoffer har ikke mange forhåbninger til ny efterforskning af skibsbrand

Annonce